De eerste zijn vertrokken

De eerste zijn vertrokken

Het goede weer van de afgelopen dagen zorgt ervoor dat de mensen weer de koikriebels krijgen en dat het ophalen van koi reeds vroeg wordt ingezet.

Natuurlijk gaan deze koi niet rechtstreeks in de vijver, maar worden ze nog even opgevangen in hun quarantainebak. Voor mij glijd er dan weer een last van mijn schouder, want ik vind het iedere winter toch een gedoe om alle koi gezond en wel de winter door te helpen. Ik heb een fantastische winterperiode meegemaakt. Alle koi hebben het eigenlijk voortreffelijk gedaan, ondanks het feit dat ik ze minder verwarmd heb dan wat ik normaal doe.

Ik heb de ganse winter ditmaal een constante 16° aangehouden na hun opwarming, en dit in tegenstelling met andere jaren dat ik de temperatuur op een 22° hou. De groei van bepaalde koi was meer dan behoorlijk, en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Geen uitvallers, geen mankementen en buiten de bekende transportperikelen geen onnodige problemen.

Vooraf even nog een paar kohaku gebowld van Taniguchi om de mensen in de juiste mood te brengen. Deze heb ik als tosai aangekocht en meten nu 50-55 cm. Al bij al een goed resultaat, en eigenlijk de perfecte koi om dit jaar aan te kopen, voor mensen die kohaku in hun vijver willen. Het zachte beni is de perfecte kleur om een toekomst op te bouwen.

De tancho van Taniguchi is de tweede koi die dit jaar vertrekt. Deze werd door Bjorn aangekocht toen hij nog maar 26 cm was, en heeft een mudpondjaar achter de rug. Nu is de tancho rond de 53-54 cm, en heeft flink aan de body gewerkt. De stip is nog net hetzelfde als verleden jaar. Tosai aankopen is een gok, maar ik denk dat het een positieve ontwikkeling is van guppy naar nisai...

De derde koi die dit jaar het nest verlaat is de M-Legend kohaku van Jack. Binnengekomen in december op 53 cm, en nu 56 cm is een goede ontwikkeling. Na 4 maanden binnen gezeten te hebben, is het hi in principe niet afgenomen en de body is flink verbetert.

Toch even een vergelijking maken met een zuster van deze kohaku, en ook een koi die het goed gedaan heeft. Met haar 59 cm toch een kohaku die nog eens flink groot zou kunnen worden, en de stem van Jack verraadde dat hij deze ook wel eens mee zou willen nemen. Dus Corina, als je niet weet wat je voor zijn verjaardag moet kopen....ik weet het wel hoor...Nog eventjes de zustertjes naast elkaar en hup de ene terug in de vijver, de andere naar Den Helder.

Ik heb nadien nog even een overzicht gemaakt van de koi van de Niigata veiling die misschien de moeite waard zijn om toch eens nader te bekijken. Ik heb er naar mijn gevoel de interessantere uitgehaald, en ondanks het feit dat je deze koi op een andere, misschien meer natuurlijke manier moet bekijken, zou het toch niet onverstandig zijn om hier misschien een bod op uit te brengen.

Indien er mensen zijn die interesse hebben, gelieve mij te informeren. Ik ben helaas niet op de veiling aanwezig, maar ik heb misschien wel de mogelijkheid om deze koi vooraf even te mogen zien, zodat ik zeker weet dat ze de moeite zijn om op te bieden.

Hier een overzicht van koi die ik interessant vind:

Marusei-chagoi-yonsai-70cm

NNBC-Midori-nisai-41cm

Ooya-Asagi-nisai-54cm

Otsuka-Tancho Goshiki-yonsai-66cm

Otsuka-Aka-Matsuba- yonsai-72cm

Ozumi Ikarashi-Kawarimono-sansai-53cm

Kobayashi-Yonsai-Shiro-Utsuri-62cm

Shinoda-Hi-Utsuri-nisai-43cm

Murata-sansai-Kohaku-39cm

Hier moet je niet met de verwachtingen lopen van de reuzen van het Zuiden, maar ik denk toch dat het een aantal redelijke koi zijn. De koi van Dainishi, Isa en Yamamatsu toon ik opzettelijk niet, omdat deze hoogstwaarschijnlijk te hoog gegrepen zijn in prijs. Vraag me aub niet wat deze gaan kosten, want dat is onmogelijk om te voorspellen. Denk echter in duizendtallen en niet in honderdtallen...

Meer afbeeldingen

De eerste zijn vertrokken: afbeelding 1
De eerste zijn vertrokken: afbeelding 2
De eerste zijn vertrokken: afbeelding 3
De eerste zijn vertrokken: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240