Hulp gevraagd...

Hulp gevraagd...

Is er iemand uit de buurt van Zoetermeer die de kanten van Arendonk op komt de komende weken ?

Ik kreeg gisteren dit mailtje aan van Jurrien: Enige jaren geleden ben ik door een verhuizing gestopt met de koi hobby. Maar kijk nog regelmatig even op uw site, om zo toch nog af en toe te kunnen genieten van kwaliteitskoi.

Ik heb nog veel koitijdschriften, nichirin, koi en ni, liggen. Misschien kan ik er iemand een plezier meedoen, anders gaan ze de papierbak in.

Als er dus iemand is die dit wil meebrengen voor mij, kan ik ze gebruiken om de mensen een plezier te doen. Het hoeft niet onmiddellijk te zijn, over enkele weken is ook goed. Stuur me een mail en ik breng je in contact met Jurrien om het één en ander af te spreken, ik zal je er dankbaar voor zijn.

Pollek kwam gisteren met zijn meetapparatuur langs om mijn vijvers te meten, waar vooral het zuurstofgehalte en de nitraat de doelgroep was. Uit zijn handelingen kan je aflezen dat Paul consequent en ordelijk met zijn apparatuur over de baan gaat. Ik ben er jaloers op, want ik ben dat helaas niet.

De schema's waren netjes opgeschreven om de juiste waarden te kunnen verifiëren, en alle vijvers werden gecontroleerd op het zuurstofgehalte. De temperatuur speelt daarbij ook een rol, maar iedereen die ooit bij Interkoi geweest is, is altijd onder de indruk van de toevoeging van zuurstof die ik op alle mogelijke manieren toepas. Ik heb dit altijd gedaan, eigenlijk in navolging van Momotaro, die ook bruisende watervallen creëert.

Vrijdag nog heb ik mijn systeem lichtjes aangepast. Het komt op zoals ik ben, impulsief, en als ik iets in mijn kop heb, dan doe ik het. Ditmaal resulteerde het in deze toepassing. Het was niet de bedoeling om het zo te doen. Normaal zouden hier terug een soort bakki showers komen te staan. Helaas heeft de persoon die mij dit beloofde te maken, als vergoeding voor een openstaande rekening, in de steek gelaten, dus moet ik iets anders verzinnen.

Wat er zal komen weet ik nog niet precies, maar het zal iets in de aard zijn van een bakki shower. Misschien dat iemand nog een goed idee heeft...eiwitafschuimer...bakki...ik weet het nog niet. De tijd zal het uitwijzen, maar ondertussen heb ik toch een boel zuurstof in mijn vijvers.

Dit kon je aflezen van de digitale meetapparatuur die Polleke bijhad, want de zuurstof in al mijn vijvers wees tussen de 90 en 95% uit en getoetst aan de temperatuur was dit een rijkdom aan zuurstof. Volgens de gegevens moet het zuurstofgehalte 75% zijn. Ik had het nog nooit gemeten, maar nu weet ik het.

De nitraat was te verwaarlozen. De meetapparatuur duidde overal 1 tot 3 aan, en als je weet dat nitraat pas bij 50 vervelend begint te worden, dan ben ik weeral gerust. Naast meten zijn er gisteren ook een heleboel klanten geweest gelukkig, en dat resulteert uiteraard in het bowlen van enkele koi.

Voor Pascal en Naomi heb ik de benigoi en de laatst overblijvende tancho gebowld. Naomi kreeg er kippevel van, en ik heb ze diep in haar ogen gekeken, maar ik ben bang dat mijn charme offensief niet genoeg was...tja...vrouwen en koi...een helse combinatie.

Toen Gert en reisgezel langskwamen moest ik toch enkele koi van hun beste kant laten zien, want mijn koi moeten zich laten zien. Mijn presentatiebakken zijn ondergeschikt aan de doelstelling. Ik heb liever betere koi dan afgestofte presentatiebakken, maar soms voel ik dat mensen iets in de bowl moeten zien, om ze het verschil te kunnen uitleggen.

Dit resulteerde in enkele mooie shots van enkele koi. Vooral de opgaande lijn in het verdikken van het sumi is toch wel opvallend, en beantwoord toch aan mijn visie die ik had over deze koi. Of ze het verder zullen bevestigen zal de toekomst uitwijzen, maar ik ben er zo goed als zeker van.

Deze sanke kiezen ze er elke week weer uit, en hij moet ocharme iedere week weer in de bowl. Ik kan me er echter niet druk om maken, want zich de ganse week in de watten laten leggen en één keer per week gedurende 10 minuten in de bowl, dat moeten ze er maar voor over hebben.

Ook nog even de sanke van Jelle gemeten (60 cm ondertussen) en de andere sanke gemeten, met als doel het sumi van de sanke van Jelle op te volgen. Veelbelovend dik atarashi sumi is mijn verdict...Als je nu de grootste sanke uit deze 2 moest kiezen, welke zou je dan zeggen dat de grootste is ? Niet verder lezen, eerst kijken en dan zeggen welke je denkt dat de grootste is....

Inderdaad, het is de andere sanke die 1 cm groter is, terwijl iedereen dacht dat de sanke van Jelle de grootste was. Niet dus, en zo kan je zien hoe het kan bedriegen. Nadien nog even mijn lievelingskohaku gebowld, en de overblijvende klassieke sanke van Momotaro.

Dat was weer mijn verhaal van vandaag. Terwijl Hans en Bianca hun "diepvries amuse" kwamen ophalen werd er afscheid genomen van deze toch weeral plezierige zaterdag.

Vandaag worden de eerste koi opgehaald, en dit doet mij er aan denken dat de voorbereidingen stilaan moeten worden getroffen aan de eigenaars van de koi die verkocht zijn om hun koi op te komen halen.

Ik ben op 21 maart terug, en zal de binnenvijvers laten afkoelen naar buitentemperatuur. Tussen 1 en 15 april zou ik willen dat de koi opgehaald worden. Ik moet hier helaas streng op zijn, want ik ik zie dat er nog 30 koi moeten vertrekken. Ik geef er de voorkeur aan dat ik ze niet buiten moet zetten, want dit betekent dat de koi 2x moeten verhuizen en dat probeer ik te vermijden. Tevens moet ik ervoor zorgen dat de binnenvijvers vrij zijn om de nieuwe gasten te ontvangen.

Ik heb er ook 3 foto's bijgedaan van de boeken die zouden moeten opgehaald worden in Zoetermeer...

Meer afbeeldingen

Hulp gevraagd...: afbeelding 1
Hulp gevraagd...: afbeelding 2
Hulp gevraagd...: afbeelding 3
Hulp gevraagd...: afbeelding 4
Hulp gevraagd...: afbeelding 5
Hulp gevraagd...: afbeelding 6
Hulp gevraagd...: afbeelding 7
Hulp gevraagd...: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240