De eersten gaan naar huis

De eersten gaan naar huis

Er wordt tot hiertoe goed gehoor gegeven aan mijn verzoek om de koi uit de opgroei op te komen halen.

De periode is goed. De koi hebben nu nog de gelegenheid om enkele maanden te acclimatiseren als ze nog sterk en gezond zijn.

De eerste die naar huis ging, was niet de grootste en Jeroen had de sanke graag wat groter gezien. Nu kan ik alleen maar zeggen dat grootte en schoonheid toch 2 verschillende begrippen zijn.

Persoonlijk verkies ik schoonheid boven grootte, maar tegenwoordig is grootte het ultieme verlangen van de klanten.

Ik heb het filmpje zo gemaakt dat je de sanke eerst ziet bij aankoop en daarna zoals ze nu te voorschijn is gekomen.

Paul belde op hetzelfde moment met de vraag of hij zijn showa kon komen ophalen, en dat kwam natuurlijk goed uit. Zo gezegd zo gedaan.

Ook hier geld de boodschap van klein naar groot tijdens het filmen.

De showa had wel een flinke scheut gehad, want die was van 18 cm naar 52 doorgegroeid en dit zien de mensen natuurlijk het liefst.

Terwijl Paul aan het genieten was van de ontwikkeling van al deze koi uit de opgroei, liet hij me nog even een filmpje zien van een kohaku die hij in het voorjaar had aangekocht.

Ik kocht een groot aantal mannelijke tosai op de veiling, waarvan ik er nog 3 heb zitten. De bijgaande foto van de kohaku geeft een goed beeld van de evolutie.

Er werd me gevraagd of ik de foto bewerkt en verbreed had, maar dit is echt niet waar. Ik had er niets mee gedaan, en dat kan je zien als ik je het filmpje van deze kohaku, nu 52.50 cm, laat zien.

Ter informatie…ik krijg uit alle hoeken lovende woorden voor de mannelijke tosai van de veiling van april dit jaar. Niet alleen de schoonheid maar ook de groei blijken positief te zijn.

Hier het filmpje bij aankoop en 3 broers ervan zwemmen nog lekker bij mij rond. De groei hier in een gewone verkoopvijver is niet zo denderend als deze, maar de kwaliteit is er nog zeker.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240