De Euregio Koishow

De Euregio Koishow

Heeft er misschien iemand zin om mee te gaan één van de meest aangename shows, de Euregio koishow.

Toegegeven, ik vond de naam enkele jaren geleden maar niets. Het leek zoveel op eurokoi, of iets dat met eurokoi te maken had, daarom ook dat ik er niet teveel aandacht aan schonk, tot ik toch besloot om er eens naartoe te gaan.

Ik was verrast over de opstelling, de aangename ontvangst, de ongenuanceerde vriendelijkheid en vooral het niet commercieel aspect van het geheel.

Een pracht van een locatie, voldoende plaats waardoor je je geen zorgen moet maken om de koi te benchen, je tent in te richten of te debenchen. Een luxe voor de deelnemers dat je op geen enkele andere show kan ondervinden.

Persoonlijk geef ik de Euregio koishow een dikke 10, en ondanks het feit dat het 2 uurtjes rijden is vanaf Arendonk (216 km), ga ik er steeds met plezier naartoe.

2015 Was de eerste keer dat ik er naartoe ging, en hier nog een filmpje van de deelnemende koi, en hier kan je nog het verslag lezen van toen.

Verleden jaar was mijn topjaar daar en behaalde ik een reeks prachtige overwinningen, met vooral de Young tategoi en de senior tategoi award, met nog een hele rits eerste prijzen erbij. Ik moet zeggen dat ik bijzonder gecharmeerd was.

Ik heb dit jaar 1 groot vat en een stand besteld, dus ik kan jullie altijd ontvangen, en ik zou eigenlijk de moeite willen doen om enkele interkoi minded mensen mee te nemen.

De show duurt slechts 2 dagen en ik boek altijd een kamer in een geweldig hotel vlakbij, een van der valk hotel op luttele afstand van de show.

Informatie over dit hotel kan je hier vinden. Het kost je ongeveer 170 euro voor 2 dagen incl. ontbijt, en ik verzeker je dat de kamers in orde zijn.

Het is mijn droom om met enkele mensen met enkele zelf ontwikkelde koi van Interkoi naar deze wedstrijd toe te gaan. Deze wedstrijd verdient het….

Winnen is plezant, maar zelf lig ik er niet echt van wakker. Ik koop geen koi om met de show mee te doen en naam en faam te maken, maar als ik koi kan verkopen die het in de toekomst wel waarmaken dan ben ik des te blijer.

Als ik het verleden even over doorspit, dan is er geen enkele prijs die ik niet gewonnen heb, buiten de “most unique koi” en het is nog maar de vraag of ik die wel wil winnen.

Er zijn niet veel Belgen op deze wedstrijd, maar ik kan je garanderen dat het de moeite is om ernaartoe te gaan. Ik zou het fijn vinden moest ik wat meer klanten warm kunnen maken….zoniet wil ik hun ook mee helpen, eventueel met vervoer of andere.

Alle informatie kan je hier lezen en ik bied me aan om eventueel te begeleiden, hetzij in vervoer van je koi, hetzij met de aanmelding of iets anders.

INTERKOI AANVULLEND NIEUWS

Gisteren vroeg een Fransman mij om een koi te bowlen. Hij wou graag een showa aankopen voor een bepaalde prijsklasse, die zoals verwacht te laag was voor hetgeen hij graag zou willen.

Goede koi kosten helaas geld, ik kan de vraag en het aanbod niet veranderen, ik ben slechts een figurant in het geheel. Toch blijf ik moeite doen om de mensen te begeleiden, en ik vond het dan ook een perfecte gelegenheid om een showa te presenteren die aan alle eisen voldoet.

Deze innemende showa voldoet aan alle eisen. Goede bouw, goed toekomstperspectief wat betreft ontwikkeling, minzame prijs, wat wil je nog meer.

Het was uiteraard juist boven budget, maar ik ga in prijs gewoon niets tegemoetkomen, integendeel, als de ontwikkeling zich zo voortzet ga ik haar duurder maken. Probeer ze maar te vinden, of erger, probeer ze maar aan te kopen.

Haal er dan nog het filmpje bij van aankoop en dan zie je de ontwikkeling die ze doormaakt, ik zou het een tategoi durven noemen, alhoewel ik de kriebels krijg van het woord tategoi ! Er wordt zoveel gesmost met dit woord (Voor NL gesmost is gemorst) dat het niet mooi meer is.

Als je dan nog bedenkt dat een tategoi gewoon niet te koop is en niet te betalen, dan ben ik bijna verplicht om het woord uit mijn mond te nemen. Ter informatie voor de beginnende koihobbyisten over het woord tategoi: "tate" = houden, "goi" is koi, met andere woorden, tategoi betekent niet meer of minder dan koi die je zelf wil houden omdat ze meer en meer kunnen opbrengen omdat ze zo goed zijn. Kortom er zijn niet veel tategoi en vergeet maar dat je ze voor een appel en een ei kan kopen.

In ieder geval vind ik dit een showa die een geweldige toekomst tegemoet gaat, en wat mij opvalt is dat de mensen er niet achter vragen....raar maar waar ....Als je dit echter niet ziet, dan moet je koekjes gaan bakken....

Om nog even op het woord "smossen" terug te komen. Ik vind het een prachtig woord dat in het Nederlands "morsen" betekent, maar dat ook de betekenis terugvind in het woord "smoske"

Ik weet niet of het woord al ingeburgerd is in Nederland, maar een smoske is een broodje, waarmee je veel kunt smossen, zeg maar morsen, en het klopt zoals een bus. Ik heb ook een foto toegevoegd van "een smoske". Als je nog eens in België komt, neem dan een smoske of een martino....allebei de moeite om te proberen...

Meer afbeeldingen

De Euregio Koishow: afbeelding 1
De Euregio Koishow: afbeelding 2
De Euregio Koishow: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240