De invasie was begonnen

De invasie was begonnen

Plotseling kwamen er 3 auto's aangereden, 10 man sterk.

Ik wist niet precies wat er gebeurde, maar ze kwamen de visjes ophalen die ze destijds gekocht hadden uit de 21 showa reeks van december. De ganse familie was naar de Beekse Bergen geweest, en vermits ze uit "de Vlaanders" kwamen, konden ze via een tussenstop in Arendonk de vissen ophalen.

Onder het toeziend oog van Collin en Jamie werden de 2 showa gebowld.. De ene was voor Bjorn, de andere voor Jurgen. Ze werden aangekocht uit de showa reeks van december jongstleden, en zoals je op dit filmpje nog eens kan zien werden ze persoonlijk door Daisuke uitgezocht.

Ze waren ondertussen al flink uit de kluiten gewassen. Ik heb nog een filmpje van bij aankomst van deze 2 showa, toen ± 15 cm: 1212035 - december 2012 en 1212039 - december 2012. Later op de dag komen ze de laatste van deze serie ophalen, en kan ik dit hoofdstuk ook tevreden afsluiten.

Plotseling viel het oog van hen op Kuro Cho Cho. Ik heb het al herhaalde malen over deze showa gehad, maar altijd zonder resultaat. Het zijn van die dingen waar ik nog altijd een antwoord op zoek, maar dat ik nooit zal krijgen. Waarom is deze bijzonder mooie showa nooit verkocht ? Niet mooi genoeg kan niet, te duur kan ook niet...wie vertelt het mij, want ik kan altijd bijleren. Het blijft een plaatje, is zelfs op dit ogenblik nog helemaal niet gefinished, want ze veranderd nog ieder jaar, en toch heb ik er nooit geen koper voor gevonden, tot op dit ogenblik.

Ik ben dan ook heel blij dat ze eindelijk iemand gevonden heeft, en dat ze in een 50 kuubs vijver haar verdere ontplooiïng kan verder zetten. Ze is vertrokken naar Galmaarden, en ik hoop dat ze nog 10-15 cm zal groeien, haar menware verder zal afwerken, want die is nog niet helemaal gevormd, en dat ze een goed leven mag hebben.

Ik heb nog enkele foto's gevonden van bij aankoop. Op deze foto's zie je Yamatoya San die de showa meet, en op de volgende foto zie je de GC van 2009, een zuster uit dezelfde kweek, die pas op haar 9de GC is geworden...

Jaap kwam van de kanten van Alkmaar als ik me niet vergis, en had een drietal koi aangekocht terwijl ik in Japan was. Deze waren nu klaar om opgehaald te worden. De kohaku die Jaap gekocht had, had helaas een ingescheurd vinnetje opgelopen tijdens transport, en ik lever dit zo niet graag af. In normale omstandigheden groeit dit gewoon terug dicht, maar het blijft een irritant gebeuren.

Ik heb Jaap echter enkele voorstellen gedaan, waaronder hij zelf een keuze kon maken, maar hij bleef toch trouw aan de kohaku van Momotaro, die trouwens de moeite was om te bekijken, prijs kwaliteit in acht genomen. Mijn voorstel om een keuze te maken uit een andere koi van dezelfde reeks, werd niet genomen., ondanks het feit dat dit toch best degelijke tosai waren van 40 cm+.

We hebben dan een andere optie voorgesteld wat resulteerde in een extra aankoop van een shiro utsuri van Omosako, en wel de shiro waar ikzelf een groot zwak voor had. In het filmpje wat onduidelijk te zien, omdat het al wat schemerde, maar het ging over shiro 1304035.

Samen met de beide showa, welke de laatste was uit de 21 reeks van december jongstleden, waren dit weer 4 koi die gezond en wel Arendonk vaarwel zegden. Mijn bestand begint drastisch te verminderen op dit ogenblik, en ik heb het gevoel dat ik koi te kort ga komen. Maar ja, beter te koi te kort, dan koi te veel..

.

Ik kreeg nog een prachtig boeket bloemen van Jaap, waarbij ik niet mocht vergeten om hem te bedanken van mijn vrouw, die hier altijd dolblij mee is...Ik doe in eerste instantie altijd precies of ik ze speciaal voor haar gekocht heb, maar ze weet het ondertussen wel....

Het wordt vandaag trouwens een drukke dag, want er worden weer 10-15 koi opgehaald...dat beloofd...

Meer afbeeldingen

De invasie was begonnen: afbeelding 1
De invasie was begonnen: afbeelding 2
De invasie was begonnen: afbeelding 3
De invasie was begonnen: afbeelding 4
De invasie was begonnen: afbeelding 5
De invasie was begonnen: afbeelding 6
De invasie was begonnen: afbeelding 7
De invasie was begonnen: afbeelding 8
De invasie was begonnen: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240