Ze gaan als warme broodjes de deur uit

Ze gaan als warme broodjes de deur uit

Deze week gingen er meer dan 25 koi de deur uit. Het geeft een goed gevoel dat je koi zo goed verkopen, ik ben er zeer blij en dankbaar voor.

Marcel en Anja hadden enkele weken geleden al 9 koi uitgekozen om hun 2de nieuwe vijver op te starten. Ze kwamen deze gisteren ophalen, en dat is altijd een prettige gebeurtenis. Er zitten wat koi tussen uit de nieuwe selecties, en enkele uit de selectie van voorgaande jaren. Ik ben bijvoorbeeld blij dat de maruten kohaku van Takigawa naar een goede plaats toegaat, want die koi zwom al te lang bij mij rond. Naast Kuro Cho Cho gisteren die vertrokken is, is dit weer een trouwe koi die zijn verdiende loon krijgt.

Marcel valt vooral op kohaku en sanke, en Anja op showa. Raar, want normaal is het juist andersom en vallen de mannen meer op showa. Het is in ieder geval een mooi ensemble om je vijver op te starten, met toch wel enkele beloftevolle koi, waaronder de 2 sanke van Momotaro en de 2 kohaku van Momotaro uit de veiling, die de moeite zijn om op te volgen.

Jack en Corina kwamen helemaal uit den Helder om hun nieuwe aanwinsten op te komen halen. Ik moet hier nog een verhaaltje aan vastkoppelen, maar dat doe ik echter morgen, zodat ik dit wat uitgebreider kan vertellen. Zij brachten een lekkere taart mee met de afbeelding van één van hun aanwinsten. De taart was echter al aangesneden vooraleer ik een foto genomen had. Morgen in ieder geval meer over de "Bonny and Clyde" story.

Willy kwam uit St. Willibrord om zijn aanwinst van dit jaar op te komen halen. Willy kocht verleden jaar 2 koi, en als mensen terugkomen, wil dit zeggen dat ze tevreden zijn. Het geeft je dan ook een extra goed gevoel, en je doet een extra inspanning voor deze mensen. Willy had gekozen voor een Mukashi ogon, een soort die ik voorheen nog nooit aangekocht heb. Wat ik tot hiertoe zie van deze koi, kan me toch bekoren. Het zijn mooie brede vissen, waarbij deze een frisse egale kleur laat zien. Ik hoop dat ze in de toekomst zo blijven.

Dan is het even de tijd om enkele interessante koi te bowlen. Meestal doe ik dat op zaterdag zodat ik het bowlen kan limiteren tot éénmaal per week van bepaalde koi, zodat ze niet teveel gestoord worden. Tegelijkertijd heb ik ze dan gecontroleerd, en kunnen ze de rest van de week verder ontwikkelen. Ik weet dat Jack gefascineerd is door tosai en daarom heb ik enkele tosai laten zien, waarvan ik weet dat het hem plezier doet:

enkele sanke van Okawa

enkele tosai van Dainichi en Marudo.

enkele tosai van Dainichi .

Dan het rode geweld:

enkele kohaku van Taniguchi .

nog enkele kohaku van Taniguchi .

een "jitser" van Momotaro .

Mijn beste sanke op dit ogenblik .

Speciaal voor de bezoekers uit Eindhoven, die ik helaas niet ken.

Mijn lievelingsshowa.

Tenslotte kocht Rudy nog een Ginrin showa van Taniguchi voor zijn vrouwtje. Zij was hier ontzettend blij mee, maar het eerste wat ze zei was dat Rudy deze dit keer niet mocht verkopen, want het was de hare. Benieuwd of Rudy zich aan zijn belofte kan houden.

De aanbieding van melkzuurbacteriën bracht wel veel volk op de been, want mijn aankopen van deze week is bijna volledig op. Tijd om een nieuwe lading te laten komen. De meeste mensen zijn zeer tevreden met de scherpe prijsstelling van dit produkt, en ook zeer tevreden over de combinatie van melkzuurbacteriën en de enzymen die ik erbij aanbied. Alleen maar goede kritiek...

Tenslotte was "Rob" zo vriendelijk om me een aantal foto's op te sturen van de koishow in Bokrijk. Ik kan er echter weinig over zeggen, want ik heb geen verslag ontvangen over de situatie daar. Mocht er iemand naartoe geweest zijn, mag hij dit toch even melden in de reacties. Je zult je dan tevreden moeten stellen met de foto's die ik gekregen heb, waarvoor je dank Rob.

Meer afbeeldingen

Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 1
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 2
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 3
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 4
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 5
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 6
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 7
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 8
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 9
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 10
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 11
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 12
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 13
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 14
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 15
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 16
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 17
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 18
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 19
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 20
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 21
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 22
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 23
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 24
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 25
Ze gaan als warme broodjes de deur uit: afbeelding 26

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240