3 uur en 2 minuten

3 uur en 2 minuten

Zolang hebben ze gereden om hun visjes te komen ophalen.

Bovendien brengen ze nog een mand met lekkers mee uit het hoge Noorden. Ze komen uit de Regio Groningen en hebben bijna al hun koi bij mij aangekocht.

Hun laatste aankoop dateert van 2010, dus weeral 3 jaar geleden. Maar ik ben bijzonder trots als men terugkomt en als men zijn smartphone neemt om trots te tonen hoe de destijds aangekochte vissen er uitzien.

Maar waarom stuur je me de filmpjes niet op, is dan gewoonlijk mijn eerste vraag ? Ik zie het graag via de telefoon hoor, maar het is toch een beperking in het zicht, en echt goed beoordelen kan je het niet. Er is me echter beloofd om de filmpjes op te sturen via wetransfer.com, zodat je in de loop van de week of de volgende weken nog een nieuwsitem over "de vijver van...." kan verwachten. Hier is ook nog een heel verhaal aan verbonden, maar vooraleer ik dit vertel, wil ik eerst de filmpjes zien.

Dit brengt me weer op het feit dat iedereen die graag zijn vijver of zijn vissen laat zien, me eventjes wat filmpjes en foto's toestuurt, zodat ik andere mensen kan laten meegenieten in het onderdeel "de vijver van..."

Wieger en vrouw hadden ditmaal hun zinnen gezet op een kohaku van de veiling van februari en een shiro utsuri uit de Omosako reeks. De kohaku was bij aankoop slechts 20 cm, maar ik vond ze bijzonder mooi, en blijkbaar zij ook. In mei was ze al 26 cm, en op dit ogenblik ziet ze er zo uit, een klassekohaku.

Een sterke stevig gevormde body, met een goede schouderpartij, lange kop en stevig staartstuk. Niet de grote geweldenaar van de tegenwoordige jumbo tosai, maar wel de subtiel elegante kohaku die enkel maar mooier kan worden. Het patroon is "inazuma" achtig op het lijf geschilderd, en zal bij het groeien als het ware ondersteund worden door het shiroji, wat haar bijzonder veel klasse zal geven. Mooie kohaku Wieger, en als ik de koi zie die momenteel in je vijver zwemmen, dan weet ik zeker dat deze niets tekort zal komen.

De tweede koi was een shiro uit de reeks van Omosako. Er was wat twijfel over de shiro, omdat het zo moeilijk is om ze uit elkaar te houden, maar tenslotte was men er toch van overtuigd dat het de juiste was. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het zelf ook moeilijk kon zien bij deze shiro, en ik ben altijd bang om toch een foutje te maken, want daar heb ik een hekel aan.

Wim was ondertussen ook onverwacht gekomen, en die had ook een shiro uit deze reeks aangekocht. Gelukkig was deze beter herkenbaar, zodat er geen discussie over kon ontstaan. Op dit ogenblik zijn ze zo hard aan het veranderen, dat ik blij ben dat de meeste weg zijn. De overblijvende moet je persoonlijk komen uitkiezen, want het is me te moeilijk om die toverballen uit elkaar te blijven houden. Volgende keer zal ik ze dus ook niet meer vooraf verkopen, maar verkopen als ze klaar zijn om te vertrekken.

Het blijkt een goed ding te zijn dat ik op zondagmorgen openhou, want dan kunnen toch die mensen komen die op een zaterdag niet kunnen komen. Guido kwam uit Hengelo om naar zijn showa te kijken. Hij zal nog enkele weken bij mij moeten blijven rondzwemmen, want Guido moest geopereerd worden.

Op dit ogenblik krijg ik vrij veel mails binnen van mensen die vragen om een pakket samen te stellen voor de opstart van hun vijver. Hier moet ik echter één ding duidelijk stellen, en dat is dat niet ik, maar zijzelf hun budget moeten doorgeven, zodat ik een mooi pakket kan samenstellen. Ik kan geen pakket van een 7-8 koi samenstellen voor een bepaald bedrag, en dan horen dat het budget hoger of lager is dan mijn pakket. Neen, zij stellen hun budget voor, en ik stel dan een pakket of 2 samen, wat nadien nog altijd kan aangepast worden. Je moet er alleen op vertrouwen dat ik een heel mooi pakket zal samenstellen, en geen misbruik zal maken van het vertrouwen....

Deze kohaku zit ook al een tijdje in Arendonk, en is toch de moeite waard om te bekijken. Het is een HQ kohaku, en HQ neem ik niet zo dikwijls in de mond, maar geloof me, als deze de juiste vijver krijgt, zul je verschieten hoe deze zal evolueren. Hij komt uit het duurdere assortiment, maar zal aan een schappelijke prijs, zeg maar crisisprijs aangeboden worden, want ik wil dat mijn koi een goede toekomst krijgen...

Morgen komt mijn verhaal over Bonny en Clyde...

Meer afbeeldingen

3 uur en 2 minuten: afbeelding 1
3 uur en 2 minuten: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240