De jaarlijkse R-collectie van Narita

De jaarlijkse R-collectie van Narita

Op 10 december is het de belangrijkste event van Narita, namelijk de R-collectie. De beste koi ter wereld worden aangeboden. Het is een lucky draw systeem, met andere woorden, je kan je inschrijven om een  koi aan te kopen maar indien er meerdere kandidaten zijn, dan wordt de winnaar uitgeloot via de trekking van een stick

Ik heb zelf al ettelijke events van de R-collectie meegedaan en ik kan niet anders dan zeggen dat het indrukwekkend is. Het aanbod is overweldigend,  helaas de prijzen ook. Op deze manier kan je misschien begrijpen hoe moeilijk het wij hebben om goede koi aan te kopen. Geloof het of niet, deze prijzen zijn niet abnormaal. Het is het gevecht dat wij telkens moeten leveren om hoogwaardige koi aan te  kopen.

Het is veel eenvoudiger om partijen aan te kopen. Dat wordt door meerdere agenten gedaan en dan praat je over totaal andere prijzen. Is dit slechter....nee dit is niet slechter, dit is anders. Wij gaan echter dieper in op het persoonlijk aanbod en daarom moeten wij harder strijden anders krijgen we niet te pakken wat wij willen. 

Tegen Narita in de veilingen is niemand opgewassen. Hij moet en hij zal de koi aankopen waar  hij zijn zinnen op heeft gezet. Dat heb ik  onlangs nog meegemaakt op de laatste veiling van Momotaro. Niemand kan tegen hem op.

Nu is het zo dat je toch een koi ziet die je eventueel wil proberen aan te kopen. Dit keer doen we een duit in het zakje en zullen geen commissie aanrekenen voor de agenten. Alle beetjes helpen natuurlijk, en misschien helpt het om je toch te overhalen een bod uit te brengen. 

Heb je interesse in één of meerdere koi, stuur ons dan vóór zaterdag 9 december uw keuze door.. Je kan de koi bekijken via deze link. Bovendien heb ik een pdf file ter beschikking waar je alle koi kan bekijken. 

Ik heb de pdf file in mijn whatsapp groep gezet, maar je mag deze ook aan mij vragen, dan stuur ik je deze op per mail. Schrik niet van de prijzen, dit is een heel gewone prijzenslag in Japan en ik druk nogmaals op het feit hoe moeilijk het is om hoogwaardige koi aan te  kunnen kopen. Ben je nog niet aangesloten op onze whatsapp groep. Klik dan hier en meld je aan.

Wij zijn dan ook blij dat we een hoogwaardig aanbod kunnen doen via Interkoi Ameide die het gelukt is om een prachtverzameling aan te leggen, die bovendien prijstechnisch zeker democratisch is. Bekijk het aanbod en je zult zien dat dit niet van de poes is.

Het is vandaag het laatste weekend dat er weinig te beleven valt in Arendonk. Vanaf volgende week zullen de vijvers weer bemand worden door spectaculaire koi. Komen kijken mag dan natuurlijk altijd, bowlen  nog niet !

------------------------------------------------

Natuurlijk willen jullie van mij ook weten welke kohaku ik gekozen heb. Het waren in mijn ogen alle 3 degelijke kohaku. Ik heb vrij lang getwijfeld tussen kohaku 1 en kohaku 3.  Kohaku 1 had een heel evenwichtig patroon en het beni zag er over de ganse lijn goed uit. Het kiwa en sashi vond ik echter wat wanordelijk en rafelig. Ook de body leek me wat iel te zijn. Ik begrijp uit de reacties dat deze kohaku de meeste voorkeuren had.

Maar ik heb echter gekozen voor kohaku 3. Er waren ook wat negatieve aspecten aan deze kohaku. Vooral het hoofd baarde me wat zorgen, het is wat kort en bovendien werd het voorste benipatroon niet ver genoeg doorgetrokken wat de koi een vrij wit hoofd geeft. Zelf heb ik hier geen problemen mee, maar veel koiliefhebbers wel.

Het patroon is ook evenwichtig, maar de reden waarom ik voor de koi heb gekozen is toch vooral de body die iets zwaarder is en vooral het beni. Het beni is veel zachter dan de andere kohaku. Het is meer vrouwelijk beni, waarbij ik altijd hoop dat het nog een vrouwelijke koi kan worden. Het is niet de eerste keer dat ze zich vergissen in Japan. En ik hou ook van de totaal uitstraling van deze kohaku. Bovendien is het kiwa ook regelmatiger en het sashi ziet er goed uit.

Kohaku 1 is 52 cm, en kohaku 3 is 55 cm. Misschien niet belangrijk maar eenmaal groter blijven ze groter en grootte is voor de verkoop nu onontbeerlijk. Zo dit is in grote lijnen mijn keuze. Voila daarom mijn keuze voor nummer 3

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml