De karashigoi zijn geland

De karashigoi zijn geland

Het was een drukke week, zelfs zo druk dat ik gewoon niet de tijd heb om alle nieuwsitems te plaatsen.

Er komt volgende week dus nog een heleboel ouder nieuws, want het leven bestaat nu eenmaal niet alleen uit nieuwsitems schrijven. Ik ben wel blij dat de 50 reacties eindelijk gehaald zijn, zoniet was ik gebonden aan mijn belofte. Nu ligt de poort open en zal ik Rini zoals altijd maar weer in de watten leggen en vragen of hij onze cultuur wil blijven verrijken met zijn unieke schrijfstijl.

Ik zal hem toch vragen om te beginnen aan zijn biografie, want volgens mij is dit nog een verborgen bron van een rijk gevuld mensenleven. Laat ons er een vervolgserie van maken, een feuilleton zoals op de televisie…vergelijkbaar met Pipi Langkous…

Zijn domino vobiscum getuigt toch weer van een ongekend talent, een Toon Hermans in de literatuur, juist gespijsd met de nodige humor en levenswijsheid. Iedere maand een aflevering die je enkel via de website kan lezen….

In ieder geval ben ik gisterenavond ook nog de karashigoi gaan ophalen en de wel zeer bijzondere Ki Shusui van Conias. Ik heb het zelf nog nooit gezien een koi zoals deze. In perfecte gezondheid kwam Madam uit zijn doos tevoorschijn, zo zuiver als ze maar kan zijn, en na enkele malen de kieuwen gespoeld te hebben zocht ze een weg door de karashigoi. Wat een bijzondere en zeldzame koi, en wat een kleurenpalet voor deze Jumbo van 74 cm.

De karashigoi zien er allemaal goed uit. Het is iets wat wij normaal niet doen, maar karashigoi hebben een speciale plek in ons hart, omdat ze zo ontzettend charmant kunnen zijn. Nog maar eventjes in de vijver en ze begonnen reeds te zoeken naar eten, en waren ze zelfs niet te beroerd om al even kennis te maken.

Ze hadden een geduchte reis gehad, want velen hadden kleine wondjes. Deze zullen echter snel genezen en binnenkort wordt het hier een eetfestijn van jewelste. Er zijn verschillende kleurschakeringen van licht naar donker, van vleeskleur naar geel. Ze zijn allemaal tussen de 35 en 40 cm met enkele uitschieters naar boven en beneden. Aan de bouw te zien hebben ze heel lang geen eten gehad, maar daar zal snel verandering in komen.

Binnen enkele weken, als alles goed onder controle is, zal ik een speciale dag organiseren om ze te kunnen zien, en om ze te kunnen kopen.

Ki Shusui-01

Ki Shusui-02

karashi-01

karashi-02

karashi-03

karashi-04

karashi-05

karasishi-06

Meer afbeeldingen

De karashigoi zijn geland: afbeelding 1
De karashigoi zijn geland: afbeelding 2
De karashigoi zijn geland: afbeelding 3
De karashigoi zijn geland: afbeelding 4
De karashigoi zijn geland: afbeelding 5
De karashigoi zijn geland: afbeelding 6
De karashigoi zijn geland: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240