Een unieke koi zal zich misschien bewijzen

Een unieke koi zal zich misschien bewijzen

Volgens mij één van de beste kohaku die in Arendonk hebben rondgezwommen, goed ontwikkeld en veel toekomstperspectief zal nu voor de kweek gebruikt worden.

Er werd lang over getwijfeld, want het was geen goedkope koi, maar de kweker in spe, waarover we het in een heel vroeger nieuwsitem nog wel eens over gehad hebben en die ook de mannelijke takigawa heeft aangekocht, besliste uiteindelijk toch om deze kohaku van Yamatoya aan te kopen om te kweken.

Het was niet enkel de prijs die parten speelde, maar ook het feit dat de kohaku eierdragend moest zijn. Na een laatste inspectie was hij bijna zeker dat er gezonde eieren opzaten, en werd de deal gesloten, maar niet zonder dat ik mijn wensen om enkele offspring ervan te krijgen werd vastgelegd.

De mannelijke kohaku van Takigawa bleek van goeden huize te zijn, en een hoge vruchtbaarheidsfaktor te beschikken, met andere woorden…hij kan er wat van. Hier werd een kweek gemaakt met een Matsunosuke sanke. De nakomelingen ervan zijn nu 2,5 cm groot, en zo gauw ze hard voer kunnen eten, krijg ik er ook een paar van.

Dit opent een nieuw facet in het koigebeuren in Arendonk. De kweker, die zeer veel voor Frankrijk kweekte, en dit op afspraak deed, besliste onlangs om nog puur voor zijn eigen plezier te kweken nu, en de resultaten zelf op te volgen. Misschien kan Interkoi Arendonk een helpende hand zijn om uit deze professionele kweken, zelf wat selecties aan te kopen en te zien evolueren.

Laat ons dit rustig opvolgen en kijken wat er uit de bus kan komen. De combinatie Takigawa – Yamatoya lijkt me een geschikte combinatie en zou bepaalde resultaten moeten kunnen garanderen.

Als er iets van komt, zullen we er jullie ook zoveel mogelijk bij betrekken, resultaten publiceren, en kijken wat de mogelijkheden zijn. Waar ik wel zeker van ben is de zeer hoge huidkwaliteit, sterke body en superieur hi van deze kohaku.

Niemand wou deze aankopen, en diegenen die hem perse wilden hebben vonden haar te duur, maar kwaliteit kost nu eenmaal geld. Ook voor mij kosten deze kostbare dieren veel geld, dat wordt wel eens vergeten….

Bekijk in ieder geval het mooie toegevoegde filmpje en de mooie foto’s.

Kohaku Yamatoya uit de Koharu II bloedlijn

Meer afbeeldingen

Een unieke koi zal zich misschien bewijzen: afbeelding 1
Een unieke koi zal zich misschien bewijzen: afbeelding 2
Een unieke koi zal zich misschien bewijzen: afbeelding 3
Een unieke koi zal zich misschien bewijzen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240