De kleintjes in the picture

De kleintjes in the picture

Even de kleinjtes laten zien en misschien eens nuttig om ze even op film te zetten. Ik weet anders ook niet waarover ik het moet hebben. Er was weinig nieuws te melden.

Terwijl ik enkele showa even boven water haalde, toch nog eventjes de meetlat erbij om de groeicurve te controleren. Ze blijven qua grootte constant zowat elkaar opvolgen. Dit zijn de Izumiya showa uit vijver 10, de showa die Ben heeft uitgekozen. Filmer van dienst is Johan dit keer.

Ze ogen wel bijzonder mooi, en ik denk dat er best heel leuke showa uit de bus komen. Wat opvalt is het zuivere kleurenpalet. De kleuren zijn intens rood, zwart en vooral het wit ondersteund beide kleuren. Het is voor mij onmogelijk te zeggen wat de toekomst brengt, maar kwalitatief onderstrepen ze toch wel de zienswijze van Narita die weet wat hij selecteert. Ik kan dan ook niet anders dan met plezier naar deze showa kijken. 

De prijs voor deze hebbedingetjes is 895 euro inclusief het verblijf tot medio oktober in deze quarantainebak die op een constante temperatuur van 24° wordt gehouden. Ik zou ze toch maar in de gaten houden.

SHOWA 1703063

Om de nieuwsitems wat leven in te blazen, heb ik enkele koi gebowld die ik toch even wil laten zien. Het zijn koi die nog niet aan bod geweest zijn in de verkoop, en die volgens mij toch aan alle voorwaarden voldoen om graag gezien te worden.

De eerste in de rij is een showa van Momotaro 1703063 met een lengte van 57 cm. Niet de grootste en zal ook nooit de grootste worden, maar toch zou ik deze nog eens willen promoten. De showa werd aangekocht in maart 2017 en is dus momenteel yonsai of in zijn 4de levensjaar. De maanden staan altijd bij mij op de website aangegeven. Dit wordt automatisch iedere maand aangepast zodat er geen onduidelijkheden zijn.

Ze is dus 45 maanden. Je kan ze ook ake gosai noemen, een wat onbekende term, maar dit betekent dat ze in de overgang is van yonsai naar gosai. Gosai of 5-jarig wordt ze pas als het seizoen 2020 voorbij is, wat rond oktober is.

Hij zal niet aan de jumbo voorwaarden voldoen, want daar is hij pakweg 20 cm te klein voor. Toch heeft deze showa een bijzonder aantrekkelijke uitstraling, en geloof het of niet, ik denk dat er nog veel verandering in de lucht zit bij deze showa.

Er zijn van die koi die zich pas op latere leeftijd ontplooien en waarbij je altijd het moment afwacht dat het sumi gaat exploderen. Bij sommigen lukt het nooit, bij sommigen gebeurd het op een verrassend en onverwacht moment.

Moest het niet gebeuren, dan is het  in mijn ogen nog niet zo erg, want een speciaal patroon heeft ze sowieso, of tenminste het kan mij wel bekoren anders had ik deze koi niet aangekocht.

Zijn hoofdje is wat aan de puntige kant, maar zijn bouw is vrij symetrisch, stevig en aantrekkelijk. Het patroon laat ik in het midden, maar ik hou wel van de niet conventionele patronen, het mag gerust wat anders zijn. 

Als je vergelijkt met de koi bij aankoop dan kan je wel goed het sashi vergelijken van toen en nu. Het grootste gedeelte is bijna 100% ingeklaard en op deze manier kan je toch wel leren hoe sashi zich kan gedragen. Je moet dus nooit een koi veroordelen als ze op jonge leeftijd wat sashi hebben. De tijd heelt alle wonden zouden we het kunnen noemen.

Het sumi is mooi gelegen en stoort de koi allerminst. De menware en hashiware zou wat meer geaccentueerd mogen worden, dit zou de showa ten goede komen, maar wat niet is kan nog komen, en moest het komen, dan krijg je een totaal andere koi. Spannend of niet ?

Qua bouw vind ik hem vrij stevig en goed geproportioneerd en als ik een niet te grote vijver had, dan zou dit een goede aanwinst zijn. De prijs die ik er momenteel op gezet heb, namelijk 1500 euro, is in mijn ogen lichtjes onder de waarde.

Samengevat is het een heel aantrekkelijke vijvervis met interessante aspecten voor de toekomst, want zo oud is hij nog niet, integendeel, hij heeft nog 10 - 15 jaar voor de boeg. Natuurlijk wil ik hem graag verkopen, want hij zwemt al te lang in Arendonk.

Ik weet dat verkopen in deze periode moeilijk is, tenminste voor Interkoi, maar ik doe mijn best....

INFO VOOR ZATERDAG

Willen alle mensen die een ginrin soragoi of een oshiba shigure komen ophalen nu zaterdag een kleine doos meebrengen aub. Ik heb niet de goede dozen hiervoor....!!! De doos moet ongeveer 50 x 40 cm of daaromtrent zijn.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Wim DW

ondanks de komkommertijd, toch een leuk artikel en uw nieuwe cameraman heeft zijn job goed gedaan.

Johan D

Merci Wim , Stress gehad hiervoor :) De showa zagen er goed uit , toffe koi zijn het en al flink gegroeid ook

Johan

@Johan D Goed gedaan hoor 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052