Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?

Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?

Een rare titel zul je denken, maar ik ben bang dat ik straks zonder koi zit als iedereen zijn koi komt ophalen. Grapje hoor, maar mijn vijvers beginnen in ieder geval leeg te geraken. We mogen ons echter gelukkig prijzen dat het op deze manier gaat.

Ze hadden ons gisteren een stralende dag beloofd, maar we werden enkele malen verrast door fikse regenbuien, en als er iets is wat vervelend is bij buitenvijvers, dan is het regen. Maar we lieten het niet aan ons hart komen en wachten geduldig de opklaringen af, en het werd een bijzonder fijne zaterdagmiddag.

Het eerste wat ik echter deed was enkele koi bowlen die ik tijdelijk in een "verbeteringsvijver" had gezet. Ik vond ze wat achteruitgegaan in de heldere vijver, en besloot om ze in een speciale vijver te zetten met veel zweefalgen zodat de huidkwaliteit en de teri weer zouden exploderen. Dit is het resultaat ervan na 14 dagen, en ik zie het duidelijk verbeteren !

Het is een geweldig kwartet, waarbij mijn persoonlijke lievelingsshowa nog altijd onderdeel van uitmaakt. Beoordeel deze koi zelf maar, stuk voor stuk koi die mogen gezien worden. Het zijn geen Grand Champions misschien, maar ik ga er toch tijd en energie in steken. Onze ervaring is onze leidraad, want.... !

Ervaring is een samenraapsel van fouten en mislukkingen opgelopen tijdens de voorgaande jaren. Die ervaring is onbetaalbaar net zoals kwekers in Japan de ervaring hebben om tot een selectie te komen van koi die hun weerga niet kennen. Het blijft voor mij een groot raadsel dat ze tot resultaten komen die ongeëvenaard zijn, en het dwingt respect af.

Dan tot de orde van de dag. Erik kwam met zijn gezin om een showa te kiezen uit de inmiddels bekende Izumiya reeks. De afspraak was dat we willekeurig een tiental koi in de bowl zouden zetten en dat hij dan zijn keuze zou maken. 

Het was een evenement van het hele gezin, en dat geeft me altijd een warm gevoel.Toen ik de koi in de bowl zette, wist ik al welke zou gekozen worden. Wel mag gezegd worden dat de koi er uitzonderlijk goed uit zien, met een dankbare groeicurve. 

De meesten waren al flink in body toegenomen, en een groei van 7-10 cm op de 2 maanden dat ze hier zitten is meer dan behoorlijk. Bovendien stralen ze en ik denk dat het dankbare koi worden voor veel koiliefhebbers. De keuze viel uiteindelijk op showa 2003066, maar die had ik al aangeduid als kandidaat. Achteraf kreeg ik nog een foto aan van zijn nieuwe verblijfplaats achter het venster. Oh ja, de aardbeienvla werd op prijs gesteld door mijn vrouw zoals je kan zien Erik !

Dan was het de beurt aan Jan, een oude bekende, maar ik moest mijn geheugen flink opfrissen om de link te leggen. Het was al een aantal jaren geleden, en dan is het toch even diep nadenken. Het is ook een groot voordeel als mensen komen met een bepaald idee voor ogen. 

Jan kwam voor een showa in een bepaalde prijsklasse, en dan is het makkelijk om je kandidaten te laten zien, want ik weet ze overal zitten. In dit geval kwamen de Hoshikin showa in het beeld, die het trouwens voortreffelijk doen. Degene waarvan ik dacht dat het eerste verkocht zou zijn, is de enige die nog niet verkocht is...lap, daar gaat mijn ervaring en kennis....

De keuze is tussen body en patroon, wat de zaken veréénvoudigd. Je kiest voor de body of je kiest voor het patroon, en zoals gewoonlijk gaat men voor de body, want die kunnen het grootste worden natuurlijk. Eenmaal groter blijven ze gewoonlijk groter, en hier was de zaak duidelijk. Showa 1911017 werd het, en heeft het geluk in een flinke vijver terecht te komen. Volgens ons succes verzekerd.

Marc en Ilse kwamen hun forse sanke ophalen van Momotaro, een flinke aanwinst. Ze hadden een nieuwe vijver geplaatst, en het mooie is dat ze ondertussen nog even een filmjpe hebben opgestuurd om deze werkzaamheden te tonen. De werken werden uitgevoerd door Frieslandkoi, collega's uit het Noorden.

Het werd een HDPE vijver die niervormig is en op dit filmpje kan je de toch wel indrukwekkende plaatsing zien van de vijver. Toch wel een flinke ingreep, en ondertussen zwemmen er ook enkele koi van Interkoi in de vijver. Verleden jaar kochten ze een tancho sanke en een kohaku waarvan hier een filmpje. Toch wel een mooie evolutie van deze koi die ondertussen rond de 50-55 cm zijn en het is mooi om je koi na een jaar nog eens terug te zien....complimenten met de mooie ontwikkeling !

Filmpje bij aankoop tancho sanke.

Filmpje bij aankoop kohaku

De sanke die mee verhuisde was toch wel de moeite waard en ik zag dat er een sanke naar huis ging die enorme groeipotentie heeft. Deze zal nog voor verrassingen zorgen, en het zal fijn zijn om deze in de toekomst op te volgen. Ze werd nu 66 cm gemeten, en als je het filmpje hebt bekeken dan weet je wat er in de kuip zit ! Ze komt trouwens uit de serie koi die ik eind 2018 heb kunnen kopen, en daar geniet ik nog iedere dag van, het waren allemaal toppers.

Last but not least kreeg ik het bezoek van ouwe getrouwen. Zijn gezondheid laat hem een beetje in de steek, maar de liefde voor koi blijft floreren. Ik zou zeggen Martin, de moed niet laten zakken. Hij kwam nog naar enkele koi kijken, en zijn haviksoog had natuurlijk een paar interessante kleppers gespot.

Helaas had ik mijn camera buiten laten liggen toen het plots begon te regenen en dat zorgde voor consternatie. Ik hoopte dat er geen schade geleden zou zijn, maar een tijdelijk probleem was de oorzaak van dit filmpje dat wat wazig is. Het kan echter de kwaliteit van beide koi ecbter niet ontkrachten. Beslissingen werden niet genomen, maar dat werd ook niet verwacht.

Uiteindelijk werd het een dankbare zaterdag met fijne mensen wat moet je nog meer verwachten.

AANPASSING LUDIEKE ACTIE

De ludieke actie kent meer succes dan ik zou verwacht hebben, daarom heb ik besloten nog een kleine aanpassing te doen. Ik heb 5 koi geselecteerd waaruit de kandidaten konden kiezen. De meeste kandidaten gingen voor een bepaalde koi, maar de meningen zijn verdeeld.

Daarom heb ik besloten dat de winnaar zelf zijn koi mag kiezen uit de 5 voorgestelde koi. Waarom ook niet, dan heeft iedereen zijn keuze zelf kunnen maken en dan is iedereen tevreden. Ik ga de trekking van de winnende koi proberen te laten doen rond 12 uur door "Chase" van Paw Patrol. Ik weet niet of Chase beschikbaar is volgende zaterdag, we zullen wel zien !

FOTO VAN DE DAG

Meer afbeeldingen

Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 1
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 2
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 3
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 4
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 5
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 6
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 7
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 8
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 9
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 10
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 11
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 12
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 13
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 14
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 15
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 16
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 17
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 18
Willen jullie de koi niet meer komen ophalen ?: afbeelding 19

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

The Untouchable

Bedankt voor de bemoedigende woorden Luc aan het adres van de door gezondheidsperikelen geplaagde Martin. Maar intussen heeft het koivirus in zijn lijf het niet kunnen nalaten om, wat die twee wazig gefilmde koi in de bowl betreft, een positieve beslissing te nemen. De onterechte onachtzaamheid van velen voor deze twee koi was voor de Martin eigenlijk onbegrijpelijk. Vandaar weer een portemonnee die een stuk lichter is . . . 


Johan

Mooi initiatief: Daarom heb ik besloten dat de winnaar zelf zijn koi mag kiezen uit de 5 voorgestelde koi.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74