De kleintjes naar buiten

De kleintjes naar buiten

Voor mij zijn de tosai van 23-38 cm, wat ik noem de kleine koi.... Kleiner heb ik er gewoonlijk geen en ik vind het helemaal niet erg.

Ik hou nu eenmaal van grote koi en toch heb ik dit jaar een groot aantal tosai aangekocht. Ze staan niet meer op de website, want ik ga ze eventjes niet meer verkopen.

Ik heb ze van de week in de grote vijver, die ik vijver 5 noem gezet en wil ze tot oktober laten zwemmen. Het water is vrij groenig en de temperatuur heb ik op 22° gezet. Een temperatuur die niet echt forceert, maar wel gelijkmatig het ganse jaar door is.

Zon, geen temperatuurswisselingen en een beetje groene zweefalgen is in onze optiek één van de beste tools om de koi goed te laten ontwikkelen. Het doet me denken aan de tijd dat ik een 150-tal tosai importeerde voor de eerste keer. Het is al heel lang geleden, en helaas heb ik daar nu eens geen foto’s van bijgehouden.

Het was in het eerste jaar dat ik als interkoi probeerde mijn naam waar te maken, ditmaal met de hulp van Eric die een paar vijvers in de tuin van zijn vader had aangelegd.

Ik weet niet meer hoe ik de publiciteit indertijd deed of hoe ik bekend maakte dat ik 150 tosai van Momotaro had aangekocht, maar het succes was wel overweldigend.

Ik verkocht de tosai voor 150 euro als ik me niet vergis. Er kwam een massa volk op af en ik ben zeker dat er nu nog lezers zijn die zich dat kunnen herinneren.Het waren de eerste stappen van Interkoi.

Het waren allemaal nieuwe gezichten en blijkbaar was het een schot in de roos om deze tosai te importeren. Ik denk dat de bekendheid van Ryu X er ook mee te maken had. Zelf was ik toen nog niet in Japan geweest.

Als ik nu aan die tijd terugdenk komt er toch een gelukzalige glimlach op mijn gezicht, want het was een heerlijke tijd. Zonde dat ik dit niet ondersteund heb met foto materiaal.

Deze tosai doen we hier een beetje aan terugdenken maar de kwaliteit van deze visjes zijn ondertussen een stuk hoger.

De kleinste was 23 cm en is junior tategoi geworden op de Euregio koishow, de grootste was 38 cm, een wereld van verschil.Ik ga ze nu niet meer scheppen, tenzij voor controle, maar ik wil ze absolute rust geven. Het gaat niet zozeer over het groeien van de koi, het gaat meer over de ontwikkeling van de kwaliteit van de koi en de groei is uiteraard een onderdeel ervan maar niet het hoofddoel.

Ik hoop dat ik er enkele fraaie exemplaren uit kan te voorschijn toveren en ga ze nu een welverdiende rust geven van enkele maanden. Dat ze van hun nieuwe stek konden genieten kon je in dit filmpje al zien....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240