De kogel door de kerk

De kogel door de kerk

Zo noemen ze dat toch als er uiteindelijk toch een beslissing in de verkoop is gekomen ?

Wist je trouwens dat deze uitdrukking “de kogel door de kerk”, voortkwam uit de ongeschreven regel om bij gevechten vroeger uit respect kerkgebouwen te ontzien.

Nog maar 2-3 weken in de het land en misschien al 20 keer gebowld, zolang heeft het geduurd vooraleer de monster tancho van 65 cm verkocht was.

Het is voor de meesten onbegrijpelijk dat de laatste koi die ik kocht bij Momotaro nisai waren, en eerlijk gezegd had ik het er zelf ook moeilijk mee, alhoewel ik weet dat er tegenwoordig veel nisai zijn van 65 cm en plus.

Een geruststelling is echter dat ik vroeg aan Adam of dit geen sansai waren wat hij volledig ontkende. Als er ook maar iemand in de koiwereld is die NIET kan liegen dan is het wel Adam die af en toe mijn informant is.

Dit stelde mij gerust, alhoewel ik eerlijk gezegd niet echt geloof dat de Japanners hierover liegen…maar zo braaf zijn ze nu ook altijd niet ! Adam verzorgt en kent de dieren vanaf dat ze geboren zijn. Dit is een echte koikichi die ik al 10 jaar ken, want hij kwam op het toneel toen ik ook op het toneel verscheen…er is dus een band….

Ik ga de koi nu gerust laten, want het geeft een onsmakelijk gevoel om zo dikwijls te bowlen. Het is wat teveel van het goede momenteel, en daarom dat ik ook voor de eerste keer in mijn bestaan de deuren sluit en de koi een maand volledige rust geef.

Vandaag is het een kleinschalige nieuwjaarsborrel, en morgen ben ik voor de laatste dag aanwezig van 10-12 uur. Nadien zullen de deuren gesloten zijn tot zaterdag 17 februari, en eerlijk gezegd ik ben zelf ook aan rust toe.

Ik heb wel een groot aantal koi op de video vastgelegd om in de loop van mijn rustperiode te presenteren. Stuk voor stuk geweldige koi, al zeg ik het zelf.

Ik ben bijzonder trots op mijn collectie en kan er iedere dag intens van genieten. Helaas moet ik ze ook kunnen verkopen, anders zal het plezier snel voorbij zijn.

Mijn neus staat dit jaar in een andere richting en ik ben volop op zoek naar andere mogelijkheden om koi aan te kopen, maar wel van dezelfde kwaliteit.

Ik heb mijn plannen nog niet helemaal op een rijtje gezet, maar ik ben van plan om toch nog 2 of 3 keer in het voorjaar naar Japan te gaan om de messen te slijpen.

Er is een nieuwe veiling op handen. De zuidelijke kwekers gaan een veiling samen organiseren, vermoedelijk in februari. Ik weet niet of ik er naartoe kan gaan, want ik ben dan nog in het buitenland, maar misschien is het toch interessant om dit bij te wonen.

Doordat dit evenement nieuw is, zal Momotaro en Sakai ook een maand later dan gepland een veiling organiseren, dus vermoedelijk in Maart.

De juiste planning is nog niet beschikbaar, maar dat het een spannend jaar zal worden is duidelijk. Mijn batterijen zullen tegen die tijd wel weer opgeladen zijn.

Geniet ondertussen van deze heerlijke showa SH-V17-10160 die alles in zich heeft om uit te groeien tot een prachtige jumbo.

Wat mij vooral opvalt is de bijzondere kwaliteit van het hi bij de showa die bij deze serie bijzonder veel aandacht heeft gekregen. Als je deze boven de waterlijn houdt, dan valt je mond open van verbazing…de intensiteit van het hi is verbazingwekkend voor showa en ze blinken als een spiegeltje geloof me.

Je kan over patroon discussiëren, maar over kwaliteit is geen discussie mogelijk. Bovendien hou ik wel van deze patronen, de kracht straalt er vanuit, en is valt trouwens in het niet bij dit soort koi. Trouwens het patroon kan ik best appreciëren hoor…ik zie veel slechtere patronen.

Kortom een showa die het verdient een goede eigenaar te krijgen.

Ondertussen ben ik weer bezig met mijn bezigheidstherapie. Eens zien of de koi snappen dat ze tegen het balletje moeten duwen om de korreltjes te pakken te krijgen, en ja hoor, ze snappen het direct

In de vijver met de nieuw aangekomen vissen snappen ze het iets trager maar dan is het hek ook van de dam.

Wat kan je toch ontzettend van koi genieten…het is onbegrijpelijk dat deze zoveel impact hebben op je gevoelens…

TENSLOTTE

Aan al de mensen die mijn nieuwsitem lezen en dit trouw volgen...echt bedankt, ik ben er ontzettend blij mee. Maak me echter nog blijer en klik even op één van de emoticons om je gevoelen weer te geven bij dit nieuwsitem.

Je naam is nu niet meer bekend, je bent een onbekende als je klikt, en het doet echt geen pijn om te klikken, probeer het maar eens. Op deze manier maak je mij ook gelukkig, omdat ik zo kan zien of er nog voldoende animo is op mijn nieuwsitems...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240