Anoek en het elandje.

Anoek en het elandje.

Elandje was de naam die Anouk onmiddellijk aan deze koi gaf, toepasselijk geïnspireerd door de koptekening die een soort gewei te voorschijn toverde.

Het gebeurd zelden dat men koi in de winter komt ophalen, en eerlijk is eerlijk, ik vind het stukken beter dan in het voorjaar !

Nu wel geen appelen met peren vergelijken, want als de koi altijd binnen hebben gezeten, dan zou ik ze ook niet overzetten, maar in dit geval als de koi buiten nog op deugdelijke temperatuur, wel zonder eten, maar gezond rondzwemmen, dan heb ik een beter gevoel om koi te verplaatsen dan in het voorjaar.

Het verhaal van Elandje ?. Veel verhaal is er niet aan te vertellen. Zoals je uit de code kan lezen werd ze vorig jaar in april tijdens de veiling aangekocht als de 83ste koi op de veiling.

Bouwtechnisch een bijzonder stevige body die zeker mag gezien worden. Een hoogstaand shiroji dat alle criticasters niet kunnen ontkennen, maar….

Het sumi is onvoorspelbaar en niet goed op dit ogenblik. Of het ooit goed komt is moeilijk te voorspellen, daar moet je een koikenner voor zijn, en dat ben ik nu eenmaal niet, tenminste ik loop er niet mee te koop...

Veranderlijk is het wel, want ik zag dat de koi aan de zijkanten van het hoofd toch een serieuze verandering onderging, en waar 2 echte sumiplaten te voorschijn kwamen, dus alles is nog mogelijk.

Het motoguru dat slechts aan één kant opgekomen is, geeft natuurlijk geen extra stimulans om te verkopen, maar William nam het risico om toch te gaan voor een deugdelijke showa met goede papieren aan een prijs die aannemelijk was voor hem.

Geen commentaar, je kan de koi nu eenmaal niet veranderen, maar dit ontneemt haar niet het recht om toch in een goede vijver terecht te komen. Ik ben blij dat hij een eerlijke vijver krijgt en ik ben blij dat William door de jaren heen heel trouw aan Interkoi is gebleven. Ik kan hier veel respect voor opbrengen…

Ik heb ook een filmpje gemaakt van vijver 1, waar de koi in zwemmen die dit jaar zijn overgebleven. Nog altijd actief en geloof me er zit nog bijzonder mooi materiaal in.

Zoals je kan zien zul je ook gemerkt hebben dat je niet meer kan reageren. Ik heb het vervangen door het meest populaire gevoels- en communicatiemiddel van de afgelopen jaren, “emoticons.”

Ik ga niet verder in op de vraag waarom ik dit doe, dit heeft te maken met een bepaalde gevoelswijziging waar ik het verder niet over wil hebben.Ik heb het ditmaal gecopieerd van koiquestion die dit ook toepast, en ik heb door de jaren heen geleerd dat copieren veel gemakkelijker is dan zelf origineel zijn…ik ondervind het aan de lijve.

Wel ben ik van plan om het nieuwsitem telkens in het geliefde facebook te laten verschijnen zodat je daar eventueel je commentaar kwijt kunt.

Ik blijf echter werken aan mijn website, omdat ik vind dat dit nog altijd veel overzichtelijker en belangrijker is dan het facebookgebeuren, waar je trouwens heel omzichtig mee om moet gaan, want ik zie soms het één en ander voorbijkomen, niet normaal….

Een wisselwerking tussen FB en mijn website is dus commercieel heel belangrijk. Ik kan dit helaas niet ontkennen en moet op mijn ouderdom mee met mijn tijd…

Binnenkort zal er ook het één en ander vermoedelijk veranderen aan de website, maar dat zijn plannen die ik probeer te realiseren tijdens mijn vakantieperiode.

Wil je toch afreageren of commentaar geven, het kan nog altijd, maar dan via het momenteel onmisbare facebook, maar voor die mensen die geen facebook account hebben, je kan nu tenminste toch een gevoel uiten onder het nieuwsitem, en geloof me, dat wordt op prijs gesteld...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137