Toon kwam op bezoek

Toon kwam op bezoek

Je weet wel Toon die ieder jaar bij Momotaro werkzaamheden doet en daar ieder jaar gaat helpen.

Hij heeft zijn vlucht ondertussen ook weer geboekt en zal in de zomermaanden regelmatig verslag uitbrengen als hij bij Momotaro zijn werkzaamheden verricht…

Misschien dat hij wat uit eigen keuken kan posten terwijl hij in Japan is, altijd mooi om te lezen, tenminste als er tijd over is, want de werkdagen en uren zijn lang op de Momotaro koifarm.

Toon kwam eigenlijk naar een paar koi kijken waarvan hij er graag één zou aanschaffen. Voor hem is het een dure aangelegenheid, maar hij doet er alles voor om zelf ook te kweken.

De resultaten zijn nog niet zoals hij het graag wil, maar hij is vastberaden en wil zeker meer bekendheid gaan maken als hij zelf tevreden is over zijn werk, en dat hij tosai kan laten zien die de moeite waard zijn.

Initiatieven zoals dit moet je ondersteunen vind ik persoonlijk en je moet hun de kans geven om hun dromen proberen te verwezenlijken.

We hebben dan ook een aantal koi gebowld die bij hem indruk maken. Trouwens ik denk niet dat dit bij hem alleen is.

Als allereerste wou hij toch de tancho zien, want dat is een tancho die velen doen kwijlen. Helaas zit daar nog een optie op, en die optie is nog even geldig. Maar kijken kan geen kwaad. Afwachten of de optie genomen wordt ja of neen…

De Momotaro tancho zijn altijd bijzonder gewild geweest, en ik heb er door de tijd regelmatig eentje gekocht. Helaas zit er altijd een echte tancho fanaat op de veiling waar je geen kans tegen maakt, en die getrouw alle tancho voor zijn rekening neemt.

En financieel moet ik toch de duimen leggen tegenover Max uit Singapore. Deze kon ik echter na de veiling op de kop tikken en dat deed me nog eens plezier.

Dan heb je mijn lievelingssanke, het bloemetje, een sanke die hoog in mijn vaandel staat, en die ik een enorm warm hart toedraag. Ik noem haar het bloemetje omdat ze er zo fleurig uitziet.

Ik kan wel een ode van schone woorden aan haar opdragen, maar dat doe ik niet, want dan is ze misschien te snel verkocht, en dat wil ik nu eens niet. Ik heb niet dikwijls een zwak voor een koi, want verkopen vind ik nog altijd plezieriger, maar voor deze sanke ga ik toch door de knieën. We zien wel waar het schip zal stranden.

Tenslotte een sanke die onopvallend rondzwemt maar hele hoge kwaliteit in zich ronddraagt. Laat deze offspring van American dream maar rustig rondzwemmen, ze zal zonder problemen bewijzen wat zij waard is.

Even een optie erop voor Toon, want hij moet toch even de financiële inspanning die er voor nodig zal zijn even afwegen, en zien of hij dit baas kan. We zullen het binnen enkele dagen weten.

Meer afbeeldingen

Toon kwam op bezoek: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240