De goddelijke schoonheid

De goddelijke schoonheid

Soms, als de winter wat langer duurt, de dagen kort zijn en de nachten lang, dan willen sommigen hun koi eens zien.

Af en toe plaag ik dan wel eens, want ik weet hoe gevoelig het ligt als men het over hun koi heeft, en een grapje mag af en toe wel eens.

De showa van Rudy heeft het in zich om veel diep sumi aan te maken, want het is een Ueno showa en dat zijn showa die serieus hun donkerste kant willen laten zien.

Plagerig vertelde ik hem dat het een magoi was geworden en dat ik hem eigenlijk niet meer wou tonen. Natuurlijk was dat niet waar….

Ik heb hem dan maar eventjes gebowld en gemeten om hem gerust te stellen en dat hij de ontwikkeling of verandering goed kan zien.

Vergelijken is altijd mooi, daarom ook eventjes dit filmpje van de showa bij aankoop zodat je zelf de ontwikkeling kan zien.

Het is geen monster, daar werd hij ook niet voor gekocht. Hij is nu 51 cm en ik geloof dat de showa, eenmaal bij Rudy in de vijver een boost zal krijgen die wel eens positief kan zijn.

De koi doen het goed bij mij, maar de ontwikkeling is nooit zoals bij de klanten in de vijver, en soms sta ik versteld van de evolutie.

Als pluspunt is ook nog het feit dat hij bijzonder enthousiast rondzwemt en als eerste bij de korreltjes is en graag zijn snoetje laat zien als je voorbij de overkapping komt. Het karakter kan je niet kopen, dat moet je altijd afwachten.

Maar de goddelijke schoonheid zoals ik in de titel heb geschreven is een andere showa. Imposant, indrukwekkend, kolossaal, een krachtpatser in wording.

Lang niet in het nieuws geweest, maar nu toch even gebowld. Hoe kan je deze kanjer van een showa beter omschrijven dan hierboven ?

Ik vertelde de eigenaar toen ik haar aankocht op de veiling in oktober dat het 2de patroon weliswaar een zwakker hi patroon zou kunnen zijn, maar daar is ondertussen niets meer van te merken.

Alles straalt door mijn onkundige ogen gezien klasse uit. Ik kan hier met volle teugen van genieten. Je kan een vergelijkbare kohaku graag zien in zijn eenvoud, je kan een gelijkwaardige sanke appreciëren om zijn kunstzinnige uitstraling, maar een showa van dit formaat kan je gewoon laten genieten door zijn imponerende uitstraling, een krachtexplosie van formaat

Ik weet dat de eigenaar ook nog een paar geweldige andere koi van boven de 80 heeft rondzwemmen en ik twijfel er niet aan dat deze showa ook zonder problemen boven de 80 zal komen. Misschien zou ik ze wel eens kunnen inzetten in een show, wie weet….

Het enige spijtige aan dit soort koi is hun zeldzaamheid om aan te kunnen kopen. Langs de ene kant spijtig maar langs de andere kant ook weer niet, want als ze zo maar voor het oprapen zijn, dan verliest de schoonheid ook zijn kracht. Laat het maar zoals het is, zodat we intens kunnen genieten van echte schoonheid.

Meer afbeeldingen

De goddelijke schoonheid: afbeelding 1
De goddelijke schoonheid: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137