De koi van Jent en Carla

De koi van Jent en Carla

Op vraag naar koi uit het verleden, kreeg ik een overzicht van de koi van Jent en Carla.

Het doet me plezier om te kunnen zeggen dat er nog altijd veel klanten van vroeger nu nog altijd contact houden met Interkoi.

Jent en Carla zijn ook klanten van bijna het eerste uur, en kochten stelselmatig wat koi. Dat ik hier nu een update van krijg, doet me plezier. Dit is de mail van Jent:

Goedenavond Luc,

Zoals beloofd hierbij een update van de koi die wij in de loop van de jaren bij Interkoi hebben gekocht.

Als eerste de Showa die we begin dit jaar hebben gekocht het gaat om , een nakomeling van Lion Queen. Zoals eerder al aangegeven valt de groei wat tegen. Hij is nu 46 cm en bij aankoop volgens het certificaat 34 cm. Tevens ontwikkelt er zich secundair Hi.

Deze behoorde tot een reeks mannelijke tosai die ik op de veiling van februari dit jaar heb aangekocht. Dit is nog een filmpje bij aankoop van deze tosai.

Als tweede een Sanke die bij de “open sales” is aangeschaft. Het gaat om een Sanke van Momotaro. Bij Interkoi stond deze Sanke te boek onder het nummer 1302018. Bij aankoop, voorjaar 2013, was deze Sanke 28 cm en op dit moment 45 cm. Aan deze Sanke heb ik veel plezier vooral zoals deze zich ontwikkeld. Dit is nog een filmpje bij aankoop

Als derde een Ginrin Showa. Deze is ook aangeschaft voorjaar 2012. Je had toen een aantal Ginrin Showa en dan konden we daar een keus uit maken, ik dacht op volgorde. Eén van deze Ginrin Showa’s werd per opbod verkocht.

Bij aanschaf had dit visje de respectabele lengte van 17 cm. Deze was zo klein dat die makkelijk via de bodem drains in het filter kon komen zeker bij het doorspoelen van de leidingen. Op dit moment is deze Showa 39 cm. De kweker van deze Showa weet ik niet meer.

De kweker was Taniguchi Jent. Deze werden toen verkocht vanaf 150 euro per stuk, en dan ging de prijs met 5 euro per stuk naar beneden. Je mocht zelf beslissen de hoeveelste keuze je had. Je kon dus ook voor 50 euro een ginrin showa kopen, maar dan moest je je beurt opwachten.

De eerste keuze ging toen naar Peter. Hier is me al meerdere keren een update van beloofd, want die schijnt de 50 cm te halen, maar het is helaas tot nu toe bij woorden gebleven. Hij zit vermoedelijk op dit ogenblik (± 8 uur) het nieuwsitem te lezen... :)

Ik heb er ook nog eentje van rondzwemmen, namelijk deze, maar die kan je voor deze prijs niet meer kopen. Degene die per opbod werd verkocht, was geen ginrin maar een gewone showa en die ging naar Peter. Voor zover mij bekend zwemt deze daar nog altijd. Ik heb ook hier helaas nooit een update van ontvangen

Dan kom ik bij 2 Kohaku’s die via een veiling rechtstreeks uit Japan zijn aangekocht. Ik weet nog dat de veiling op een zaterdag ochtend begon en je moest er vroeg bij zijn om de vis te kunnen bemachtigen die je wou hebben. Achteraf viel de belangstelling tegen.

1 van de kohaku’s heb ik zelf kunnen aankopen en met de andere was Interkoi mij net voor, maar toen ze in Arendonk waren aangekomen kon ik deze alsnog aankopen. De veiling was voorjaar 2011.

De Kohaku van Hochikin was 1 van de twee. Bij de aankoop was deze Kohaku 35 cm en op dit moment is de Kohaku 58 cm.

Ook hier nog een filmpje gevonden van bij de aankoop...

De andere Kohaku is er een van Isa. Bij de aankoop was deze 32 cm en op dit moment is deze Kohaku 60 cm. Deze Kohaku is dit jaar pas goed gaan groeien zowel in lengte als body.

Dit is het filmje bij aankoop

Het is jammer dat we nu weer een jaargetijde ingaan waar we minder plezier aan onze koi’s kunnen beleven.

Tot zover de updates van de vissen.

Met vriendelijke groeten,

Carla en Jent

Bedankt voor de update Jent. Terwijl ik de gegevens op aan het zoeken was van de koi, blijkt het nogmaals hoe belangrijk het is om bepaalde codenummers van de koi bij te houden. Het maakt het terugvinden zoveel makkelijker.

Meer afbeeldingen

De koi van Jent en Carla: afbeelding 1
De koi van Jent en Carla: afbeelding 2
De koi van Jent en Carla: afbeelding 3
De koi van Jent en Carla: afbeelding 4
De koi van Jent en Carla: afbeelding 5
De koi van Jent en Carla: afbeelding 6
De koi van Jent en Carla: afbeelding 7
De koi van Jent en Carla: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137