" /> " />
Hoop doet leven

Hoop doet leven

Ik ken niet meer helemaal het verhaal achter deze sanke, die ik "Hope" heb genoemd. Ik herinner me nog wel dat ik deze naam aan de koi heb gegeven.

Het was de tijd dat we nog dikwijls moesten bewijzen wat wel en niet kon, en Hope was een interessant, maar tegelijkertijd een discutabel geval.

Het was een lange, magere koi, maar wel uit mijn favoriete bloedlijn, namelijk Momoko. We praten over 2009, dus al een hele tijd geleden. Ze is van 2008, dus nu 6 jaar en 2 maanden volgens de gegevens.

Er was slechts één persoon die geloofde in deze koi, en ik denk dat dit ook de reden was dat we deze gekocht hadden, maar het zou kunnen dat er nog een ander verhaal aan vastzit.

In ieder geval, bekijk eerst het filmpje, en de commentaar bijgevoegd klinkt als volgt:

Helaas maar 1 foto ze wou absoluut niet stilliggen . Wel filmpjes . 6 jaar en 2 maanden, op 57 cm aangekocht nu 81 cm .eigenlijk gaat de vis de komende 4 jaar pas echt body maken en het sumi nog veel verder samenvoegen ,dus dat beloofd.

De meeste denken dat je goede huidkwaliteit alleen in de mudpond krijgt ,nou hier kun je gerust een zonnebrilletje bij opzetten. Hoor wel wat je er van vind

Er zijn weinig mensen die een koi van 57 cm naar 81 cm kunnen brengen, en ik geloof ten volle da t de komende jaren nog een 5-tal cm extra zal nemen. De genen zitten erin.

Al is het patroontechnisch niet de sanke die bij veel mensen hoge toppen zal scheren, dat is eigenlijk het minst belangrijke in deze. Ik herinner me deze sanke nog bijzonder goed, en de evolutie doet me een beetje aan "Domino" denken, namelijk van een lelijk eendje, een koi met uitstraling en klasse maken.

Ik geloof, neen, ik weet zeker, dat als je deze sanke live ziet, dat je vol bewondering zult staan en je niet zal laten afleiden door het patroon. Ik herken de Momotaro trekken, en ik kan niet anders dan met veel plezier naar haar ontwikkeling kijken.

Deze koi heeft bijna nooit in de belangstelling gestaan, en het was nog de tijd dat we veel koi een naam gaven. Die tijd is helaas wat voorbij, en zou ik terug moeten invoegen. Koi die me een bijzonder gevoel gaven, kon ik makkelijk een naam geven, zoals Hope, Shiba Sakura,, Wolverine, Ytashi, Virgin, Yamatenka, Showatenka, De spikkel, Daishiro...het heeft juist dat iets extra....ik zou er terug mee moeten beginnen....

Wie zou in een koi zoals deze nu zijn tijd in willen stoppen. Dat is maar één persoon en de meesten kennen hem wel. Ondanks het feit dat deze koi nooit in de belangstelling heeft gestaan, weten jullie zeker en vast wie hier zijn tijd en energie in heeft gestopt....

Blijkbaar ben ik ergens een filmpje misgelopen waar de koi uit de bowl wordt getild...zonde, maar hier toch nog even speciale aandacht voor: Extra Filmpje. Het voorgaande filmpje is 129 keer bekeken, dus is er zeker interesse voor dacht ik zo.

Meer afbeeldingen

Hoop doet leven: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240