KikoRyu

KikoRyu

Een koi waar ik een groot zwak voor had, vanaf het moment dat ik haar en haar nakomlingen gezien had, was KikoRyu of Black Dragon.

Kiko is zwart en Ryu wil zeggen draak, en dan weet je dat het over de zwarte draak gaat. Wat mij vooral opviel bij deze nakomelingen was de goede bouw en de huidkwaliteit die er vanaf spatte.

Ik heb trouwens nog 1 showa kunnen bemachtingen uit deze reeks, namelijk deze en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik zoek hier nog een goede vijver voor, want dit is een showa waar ik veel aandacht aan wil schenken. Wie denkt dat hij bekwaam is om deze verder op niveau te brengen, zou contact moeten opnemen.

Op de foto de je ziet, zie je ook één van haar nakomelingen als nisai van 57 cm die zal aangeboden worden op de volgende veiling op 19 november. Ik zal wel aanwezig zijn, maar zal helaas moeten passen voor de koi die aangeboden worden.

Zoals reeds vermeld begint het startbod op 1 miljoen yen, wat neerkomt op een slordige 7 500 euro. Ik ben er bijna zeker van dat deze showa, die als één van de beste is genomineerd, vele malen het beginbedrag zal opbrengen, zodat de vermoedelijke koper een Aziaat zal worden.

Veni, vidi, vici....ik kwam, ik zag, en ik moest ondergaan, zal mijn slogan worden, maar ik heb het toch allemaal lekker gezien. Trouwens Daisuke heeft me beloofd dat hij een aantal goede nisai voor mij zal opzij houden, waaruit ik een keuze kan maken.

Indien er toch mensen zijn die zich zouden melden om één van deze toppers aan te kopen, binnenkort komen ze online en zal ik er zeker nog eens een nieuwsitem aan wijten.

Ik had van de week de nobele gedachte om een aantal mensen samen te krijgen die eventueel een gezamenlijk bod zouden willen doen op een koi en deze in Japan te laten om verder te ontwikkelen. Dat zou dan een soort groep worden die eigenaar werd van een koi. Dit zou kunnen werken via een aandelen systeem.

Het probleem is, wat er met de koi zou gebeuren ? Mijn voorstel zou dan zijn dat de koi in Japan verder zou grootgebracht worden, en op latere leeftijd enkele shows in Japan zou meedoen, om daarna verkocht te worden. De winst of het verlies zou dan moeten gedeeld worden.

Indien ik 20 mensen zou kunnen samenbrengen die allen 200 000 yen zouden samenleggen, dan zou ik tot een bod van 4 miljoen yen kunnen gaan, waarbij ik een mooie mascotte zou hebben. 200 000 yen komt overeen met een kleine 1500 euro momenteel.

Ik weet dat het een pak geld is, maar voor sommigen is het een haalbare kaart. Met een budget van 4 miljoen yen zou ik misscien één van deze toppers kunnen binnenhalen en verder laten ontwikkelen. Als de kosten gedeeld worden door 20, dan is het nog een haalbare kaart.

Niet geschoten is altijd mis. Indien er toch mensen zijn die zich geroepen voelen om mee te doen, die kunnen mij altijd contacteren, je weet nooit. Bij interesse zal ik een "overeenkomst" op papier zetten, waarbij in grote lijnen wordt uitgelegd wat de voorwaarden zijn.

Een creatief idee misschien, maar ik ben bang dat het nooit zal kunnen lukken. Je kent echter mijn emailadres, en als je het niet kent, het staat links onderaan de website.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240