Hier zijn ze dan

Hier zijn ze dan

De 20 grootheden van Momotaro die binnen een 3-tal weken zullen geveild worden.

Maeda San heeft dit weer mooi bekeken en het vuur onder de interesse aangewakkert. Ik kan deze creativiteit alleen maar bewonderen, en er respect voor opbrengen, want ik weet hoe moeilijk het is om steeds nieuwe dingen te verzinnen.

Wat me vooral opvalt, maar eigenlijk is dit een bevestiging van wat ik voorheen reeds meerdere malen heb vermeld, is dat 40% van de voorgestelde koi, vertegenwoordigt wordt door TM-Kohaku.

Bovendien is Red Tiger, bij de showa ook bijzonder sterk vertegenwoordigt, en dat bevestigd min of meer mijn verhaal dat ik vind dat Red Tiger goede offspring voortbrengt. Tenzij ze natuurlijk nog een verrassing bij Momotaro in petto hebben. Hun wegen zijn net zoals de mijne soms ondoorgrondelijk.

Wat betreft Black Dragon kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat hij mijn nummer 19 draagt, de nummer die ik meestal op de veilingen toegewezen krijg, en in mijn ogen toch één van de meest aansprekende showa is.

Laat me weten wie jullie favoriet is via de reacties, het zal me benieuwen. Op mijn oproep trouwens om een gecombineerde aankoop te doen, met als doel een aandelenpakket samen te leggen om een koi aan te kopen op deze veiling, heeft toch enkele mensen aangespoort om mee te doen.

Het is niet voldoende, want ik heb nog maar 3 mensen samen, dus nog 17 te gaan. Op het antwoord van Jack gisteren in zijn reactie wil ik graag nog één ding aan toe voegen. Als de koi goed zou ontwikkelen, zou een verkoop na succes in de shows van Japan geen probleem mogen zijn. Er zijn voldoende Aziatische kandidaten die wel het geld willen geven voor een succesvolle koi. Naar Europa laten komen is geen optie, tenzij er in "de groep" beslist wordt om dit wel te doen.

De kosten om deze koi in Japan te laten doorgroeien en aan de shows te laten meedoen als het zover is, zijn miniem. Ik denk dat Momotaro deze zeker in zijn betere vijvers en in de beste omstandigheden laat opgroeien. Die kosten zijn beperkt, en zelfs als ze 100 000 yen bedragen per jaar, dan nog praat je slechts over 5000 yen (= ± 40 euro) per persoon per jaar. Ik geloof trouwens niet dat de kosten zo hoog zullen oplopen. Ik zal tevens altijd als vertegenwoordiger optreden en de kosten zoveel mogelijk te beperken.

Het feit dat er toch 3 mensen zijn die er aan denken om mee te doen, wakkert het vuur aan, en ik zal dan ook proberen om nog 17 mensen te motiveren om in groepsverband iets te organiseren. Bij deze dus een oproep tot 16 november (de dag dag ik vertrek). Indien er nog mensen zijn die samen in groep een bod willen uitbrengen op één van deze aangeboden koi, geef me dan een seintje. Ik stel dan voor om gezamenlijk een lijst op te maken van de koi die de voorkeur genieten, en te bieden op die koi, die in het lijstje voorkomen.

Je moet wel begrijpen dat het bieden toegepast wordt te beginnen met de eerste koi die in het lijstje voorkomt. Als deze onder de 4 miljoen blijft en aangekocht wordt, is er geen mogelijkheid meer om nog te bieden op een volgende koi. Ik veronderstel dat de gewenste koi nummer 19 zal worden, maar die zal vermoedelijk boven de 10 miljoen yen gaan, en kan je dus al afschrijven.

Laat ons eerst proberen om 20 mensen samen te brengen die bereid zijn om 200 000 yen te sponseren. De yen staat redelijk gunstig momenteel, want 200 000 yen komt op dit moment overeen met ± 1400 euro.Hier zal ook openheid over gegeven worden door de correcte betalingsoverdracht door te geven. Het begint nu toch wel te kriebelen, want ik heb het gevoel dat er misschien toch een mogelijkheid in zit om 20 man samen te krijgen.

Ik zal de mensen trouwens nog eens iets leren om snel een koers te weten te komen. Ga naar google, en vul in de zoekopdracht het volgende in: 200000yen=?euro, en je zult precies zien hoeveel het is. Makkelijk en nog makkelijker om te onthouden.

Samengevat:

Het totaal aantal aandelen is 4000 aandelen (1 aandeel = 1000 yen)

Je kan per 200 aandelen ter waarde van 200 000 yen aankopen.

Je kan meerdere aandelen aankopen, maar telkens per set van 200 stuks.

Er wordt een lijst gemaakt van de koi die de voorkeur genieten.

Het totaal budget moet 4 000 000 euro zijn.

Als de koi voor minder wordt aangekocht wordt het verschil ook teruggestort.

De deelnemers moeten het bedrag storten op een door mij nieuw geopende rekening.

De kosten inzake opgroei en verblijf in Japan worden verdeeld.

De kosten inzake het meedoen aan een show worden ook verdeeld.

De koi zal te koop aangeboden worden tegen een vooraf bepaalde prijs.

Eventuele winst of verlies wordt verdeeld.

Volledige openheid in betalingsverkeer en koerswissels.

Dit moet toch tot de mogelijkheden behoren of niet ?

Ik zal in de loop van volgende week een overeenkomst op papier zetten.

Meer afbeeldingen

Hier zijn ze dan: afbeelding 1
Hier zijn ze dan: afbeelding 2
Hier zijn ze dan: afbeelding 3
Hier zijn ze dan: afbeelding 4
Hier zijn ze dan: afbeelding 5
Hier zijn ze dan: afbeelding 6
Hier zijn ze dan: afbeelding 7
Hier zijn ze dan: afbeelding 8
Hier zijn ze dan: afbeelding 9
Hier zijn ze dan: afbeelding 10
Hier zijn ze dan: afbeelding 11
Hier zijn ze dan: afbeelding 12
Hier zijn ze dan: afbeelding 13
Hier zijn ze dan: afbeelding 14
Hier zijn ze dan: afbeelding 15
Hier zijn ze dan: afbeelding 16
Hier zijn ze dan: afbeelding 17
Hier zijn ze dan: afbeelding 18
Hier zijn ze dan: afbeelding 19
Hier zijn ze dan: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240