Mijn voederballen zijn aangekomen

Mijn voederballen zijn aangekomen

Ik heb er een tijdje moeten naar zoeken, maar heb ze uiteindelijk toch gevonden, en wil ze graag met jullie delen, namelijk de voederballen.

Ik beleef er iedere dag plezier aan, en ik weet dat velen onder jullie er ook plezier in zouden hebben om gedroogde garnalen in een voederbal te geven. Voedingswaarde kan ik niet inschatten en interesseert me ook niet. Het is gewoon een lust om ze bezig te zien.

Wil je graag een voederbal met 2 liter gedroogde garnalen, geef me een seintje, ik heb er nog een aantal, en indien nodig kan ik ze nog bijbestellen. Wel is het zo dat er veel verschil is in gedroogde garnalen, en ik heb mooie rode gedroogde garnalen.

Het zijn rustige tijden, en dan is het moeilijk om hartroerende of inspirerende nieuwsitems te schrijven. Gisteren was het zowat de stilste zaterdag van het jaar, maar wel een zaterdag met goede verkopen, en wat is dan uiteindelijk het beste ? De combinatie van beiden zou perfect zijn.

De, in mijn ogen bijzonder mooie Yamabuki werd gisteren verkocht, en ik ben blij in de koper zijn plaats. Deze yamabuki zat al geruime tijd binnen en heeft niets van zijn teri (glans) verloren, integendeel. Een luxekleur, een kleur met diepgang, zo zou ik deze noemen.

Alles aan de koi straalt klasse uit. Ik weet dat ze in komende periode als ze buiten zit nog naar het citroengele zal gaan, maar voor mij zou ze zo mogen blijven.

Een koi die van de week nog verkocht werd, en waar ik ook bijzonder blij mee ben is deze sanke van Momotaro.. Dit is een koi die ik bijzonder graag zou opvolgen in de toekomst, en wou ze gisteren nog even bekijken om de sumivlekken in te schatten.

Het on-klassieke patroon is in mijn ogen juist haar sterkte, en als je erbij fantaseert dat deze nog eens zeker 20 cm kan nemen in de komende jaren, dan zou je wel eens versteld kunnen staan. Zij groeit als een kool is een waarheid zoals een koe. Dit zou wel eens een tweede Domino kunnen worden. Ik weet waar ze naartoe gaat en dat geeft me zo goed als een 100% garantie voor de toekomst, en neen, het is niet naar Martin....

Dan toch nog even een woordje uitleg over kohaku 1304030 van Taniguchi. Het is een kohaku die mij veel voldoening geeft. Ik hoor al onmiddellijk de klokken luiden en de commentaren losbarsten over de 2 rode hi schubjes die aan de rechterzijde de koi wat ontsieren.

Ik ken je geruststellen...deze zijn ondertussen op mirakuleuze wijze verdwenen. Deze koi heb ik verleden jaar april aangekocht als tosai 37 cm, en de reden waarom ik deze koi nog eens even gebowld heb heeft 2 redenen.

Ten eerste was ik mij aan het vervelen, en ten tweede, bekijk eens het sterke hi dat deze koi heeft ontwikkeld. Het filmpje accentueert nog extra het rood, maar in het echt is het werkelijk van sublieme kwaliteit, Taniguchi San waardig.

Hier kan je de evolutie van hi goed bekijken in een ontwikkelingsfase van tosai naar sansai. Het zachte jonge beni van tosai, maar wel goed stabiel over de ganse koi, is een garantie voor sterk beni als ze ouder worden, mits de goede bloedlijnen uiteraard....

Een laatste koi die ik gisteren voor een klant gebowd heb is deze ginrin showa. Imponerend, goed gebouwd en een sterke uitstraling is deze veroordeeld om bij mij te moeten blijven.

Iets boven de 70 cm is ze toch een koi die mag gezien worden, maar blijkbaar heb ik de bal mis geschoten. Ik ga haar dan ook vandaag in promotie zetten, om contanten te genereren indien mogelijk. Wie interesse heeft, hier is mijn aanbieding.

Normaalprijs: 3250 euro.

Aanbiedingsprijs: 2500 euro.

Ik hoop dat ik er nog iemand een plezier mee kan doen, en mezelf ook een klein beetje. Het is in ieder geval een zeer aangename koi met veel uitstraling, die een verrijking van veel vijvers is.

Veiling Momotaro

Ik heb ondertussen toch 6 personen gevonden die mee willen werken aan het project van de Momotaro veiling koi op 19 november. Met andere woorden, heb ik een budget van 1 200 000 yen. Dit zal helaas niet genoeg zijn om één van deze koi te pakken te krijgen. Ik heb nog minstens 10 personen nodig om een haalbaar budget bij elkaar te krijgen.

Wie zich nog geroepen voelt, kan zich nog altijd aanmelden. Vanaf het ogenblik dat ik een budget heb van ± 2,5 to 3 miljoen ga ik het in een overeenkomst formuleren waarin alle opties en condities staan vermeld.

Meer afbeeldingen

Mijn voederballen zijn aangekomen: afbeelding 1
Mijn voederballen zijn aangekomen: afbeelding 2
Mijn voederballen zijn aangekomen: afbeelding 3
Mijn voederballen zijn aangekomen: afbeelding 4
Mijn voederballen zijn aangekomen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240