De koikriebels bij het eerste lentegevoel

De koikriebels bij het eerste lentegevoel

Na 4 maanden in het duister zijn de eerste koikriebels weer merkbaar. Het werd dan ook een dankbare zaterdag.

Ondanks de enerverende regen in de morgen, klaarde het tegen de middag op, en deed de zon zelfs pogingen om ons een lentegevoel te geven. Dat kon je ook merken aan de mensen, want plotseling hing er een echte koisfeer in de lucht.

Na verscheidene maanden van inactiviteit voelde je de interesse voor koi weer bovenkomen en werd er regelmatig gevraagd om enkele koi te bowlen. De koi hebben hun welverdiende rust gehad en misschien vinden ze het ook wel heerlijk om nog eens in de belangstelling te komen.

Wat me vooral opvalt, en waar ik me zelf ook over verwonder is dat de koi stuk voor stuk verbeterd zijn qua body, huidkwaliteit en dat de meesten een 10-tal centimeter gegroeid zijn. Een ontzettend plezier om te bowlen was deze shiro utsuri van Matthijs, die op dit moment 57 cm was geworden (komende van 49 cm), maar die vooral straalde door het enorme sumipotentieel dat dankbaar verdeeld lag over haar body. Velen maken zich zorgen over het sumi op het hoofd dat verdwenen is in Arendonk, maar dat moet je zeker niet doen. Ik weet dat zoiets gebeurd in mijn water, en vermoedelijk is ze opgefokt uit Japan gekomen, heeft ze de tijd gehad om in Arendonk op haar plooien te komen, en zal dit jaar vermoedelijk het sumi op haar hoofd weer terugkrijgen.

Wat me vooral opviel, was haar sterke en krachtige body, gestroomlijnd tot en met, en natuurlijk het krachtige sumi, eropgespoten als een dambord, dat in de toekomst zal gaan blinken als een spiegel, of zoals een schoen die opgepoetst wordt met zwarte "blink" zoals wij in België zeggen. Matthijs is één van de weinige jongeren die een goed oog heeft voor koi. Reeds vele mensen vragen zijn mening over koi, en terecht, want buiten een goede kijk op koi, is Matthijs ook bijzonder integer en objectief. Al van de beginfase van Interkoi is Matthijs meegegroeid aan de zijlijn, maar nog nooit heb ik hem betrapt op een voorkeursbehandeling. Dat Matthijs pro Interkoi is, is geweten, maar dat let hem niet om objectief te blijven. Dat hij pro Interkoi is heeft zijn redenen, en die kun je hem het beste zelf vragen.

Naast de shiro utsuri, hebben we ook op vraag van Marcel, zijn koikes gebowld, met een selectie kohaku om je duimen en vingers van af te likken. Naast de bekende littly lucy, verleden jaar binnengekomen op 23 cm, en die nu de gezegende lengte van 45 cm bereikt heeft, zien we nog een aantal zeer goede marudo kohaku en een oshiba die het zeer goed gedaan heeft. Marcel mag dan ook terecht trots zijn op zijn eerste koiverzameling voor zijn nieuwe vijver. Het wordt weer een geweldig jaar....

Als als dit moois nog niet voldoende was, toon ik je nog even wat filmpjes van wat Momoko sanke, en de laatste showa die vandaag ook verkocht werd en toegevoegd aan de serie van Marcel.

Dat er ook nog mensen van Hengelo waren gekomen, uit regio Almere is alleen maar een genoegen om mee te delen, want dat vervult me toch met trots. Ik heb hier helaas geen foto's van kunnen maken, wegens te druk. Huck verblijdde ons weer met zijn kibbelingen, want die weet hoe hij ons kan verleiden. Ja het was een gezellige middag, het wordt tijd dat we terug buiten op ons terras kunnen zitten om daar het koifeest verder te kunnen zetten. 2010...het beloofd een geweldig jaar te worden.

Voor de filmliefhebbers:

De utsuri van Matthijs-1

De utsuri van Matthijs-2

De selectie van Marcel

De Oshiba van Marcel

De heerlijke Momoko

De mako showa

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052