De laatste loodjes

De laatste loodjes

En dan morgenvroeg terug naar huis….de verwachting waren laag gespannen, maar toch hebben we weer een prachtige selectie kunnen toevoegen.

Ik heb Ben mee op pad gestuurt met een paar Engelsen, Absolute Koi, Grant en Queeni koi om nog een aantal tosai te selecteren voor de Engelse markt.

Ik hoop dat hij zijn boekje niet te buiten gaat, maar ik ben bang dat als hij een klepper tegenkomt dat hij het niet kan laten. Hij heeft echter de vrije hand….

Gisteren wou ik ook geen koi meer bijkopen, maar toen ik bij een vijver kwam waar de koi die voor de volgende veiling werden geprepareerd zaten en waar ik uit mocht kiezen, kon ik het weer niet laten.

De meesten waren veel te duur, want het gouden getal van 1 miljoen kwam iets te dikwijls aan bod als wij de koi bowlden die we wilden. Maar plotseling zag ik iets wat ik normaal zelden of nooit aankoop.

Je kent dat gevoel, dat is een koi die die kick geeft die je nodig hebt om een koi aan te kopen. Men verwijt mij dikwijls dat ik enkel gosanke aankoop, maar dit vind ik niet erg, maar voor deze aankoop moet je deze maar eventjes in de bloemetjes zetten.

Ja hoor, het is een shiro utsuri en ik vind ze bijzonder mooi, buiten de prijs natuurlijk. Ze zat in de beloftevolle vijvers, dus ik wist al dat het niet mee zou vallen.

Maar ze is zo mooi, zo symetrisch, wat een uitstraling. Ze zal niet zo heel groot worden volgens mij, maar Daisuke plakt er toch een maat op van 75-80 cm, alhoewel ik dat niet helemaal geloof. Maar ik was dadelijk verliefd en heb dan toch maar de knoop doorgehakt.

Het is geen shiro in de ware zin van het woord, want het is in principe een showa zonder beni. Dus je kan me nu niet meer verwijten dat ik enkel de grote 3 aankoop.

De volgende is een specialleke. Ik had ze vorige trip al gezien en gebowld, maar niet gekocht. Het was weer een aanrader van Adam, en dan bekijk ik ze extra goed. Over de huidkwaliteit valt niet te redetwisten, maar het zijn van die koi die niet snel verkocht worden omdat de mensen het gewoon niet zien.

Toen ik deze showa terugzag na een maand, zag ik de juiste ontwikkelingen zoals ik ze in mijn hoofd had vorige maand, en dat deed de emmer overlopen…nu moest ik ze wel hebben. Alleen toen ik Daisuke achter de prijs vroeg, was zijn prijs plots een stuk hoger, zeg maar het dubbele bijna. Toen hij me vroeg waarom ik haar toen niet gekocht had, kon ik geen sluitend antwoord geven, en zijn bewering was….nu is ze al stukken beter, had je ze toen maar moeten aankopen….

Zo vergaat het in de koiwereld…een koi kan je kopen voor een bepaalde prijs, maar als deze positief veranderd, komt er een andere prijs voor in de plaats. Nu moest ik iets verzinnen om de deal rond te maken….en die heb ik gevonden door er nog een showa bij te plaatsen die Ben ondertussen geselecteerd had.

Ik heb niet de prijs gekregen die ik wou, maar af en toe moet je water bij de wijn doen. Beiden werden aangekocht.

De kindai showa moet je echt goed bekijken. Ik vind het spijtig dat ik het filmpje van vorige reis niet kan vinden om een vergelijk te maken met het verschil een maand later, maar dit soort koi intrigeren mij.

Het beni is niet perfect, daar kan ik aan werken, het sashi is ook niet perfect, maar dat kan inklaren, maar het is vooral de huidkwaliteit en de body die hier de balans doet overhellen. Bekijk die fukurin en het shiroji op deze leeftijd. Iemand die in staat is om dit monster van 73 cm als sansai naar 85 cm te laten evolueren met het aanscherpen van de body en het invullen van het sumi op de plaatsen die ik nu zie, dan heb je een kandidaat voor het grote werk.

Nee, ik weet dat ik heel moeilijk een koper voor deze showa kan vinden, maar dat vind ik in dit geval niet erg. Het is niet de kunst om een topper te kopen hoor ! Het is de kunst om een topper te maken ! En dat is waar Ben en ik het voor doen. Het commerciële gedeelte mag je nooit uit het oog verliezen, want het is tenslotte altijd moeilijk om met de verkoop van koi je kop boven water te houden.

De showa die het mogelijk maakte om de kindai showa aan te kopen is ook niet van de minste hoor. Bekijk deze loepzuivere nisai showa maar eens goed. De grootste zal ze ook niet worden, maar de schoonheid overwint hier van de grootte, en dat wordt tegenwoordig wel eens vergeten !

Ik wil dit nieuwsitem met een dankbare noot afsluiten met de tosai die we vorige keer van de veiling gekocht hebben, en waar Ben euforisch over doet.

Hier een filmpje van deze tosai samen.. Dan nog even een vergelijking gemaakt met de groei tegenover vorige maand, en niet verschieten !

Maruten Kohaku KO-V18-1121 14 november 2018 – 21 cm

De maruten nu gemeten 13 december – 25.5 cm. (+4.5 cm)

Kohaku KO-V18-1129 14 november 2018 – 25 cm

De kohaku nu gemeten 13 december – 30 cm (+4.5 cm)

Kohaku KO-V18-1144 14 november 2018 – 21 cm

De kohaku nu gemeten 13 december – 26 cm (+5 cm)

Sanke SA-V18-1194 14 november 2018 – 24 cm

De sanke nu gemeten 13 december - 28 cm (+4 cm)

Onze Topper SA-V18-1188 14 november 2018 – 20 cm

De sanke nu gemeten 13 december 2018 – 30 cm (+10 cm)

Het is een ongelooflijke reeks maar er is nog een lange weg af te leggen. Ze zullen tot april blijven zodat ze kunnen gesext worden, en dan komt de waarheid aan het ligt.

Ik mag de SA-V18-1188 niet verkopen van Ben want dan slaapt ie niet meer gerust en hij wil bewijzen dat dit zijn echte tategoi is ! Succes gewenst het mag van mij….

Het was dus toch nog een bewogen trip geworden. Ik hoop dat jullie er ook van genoten hebben. Thuis gaat schijnbaar alles heel goed met de koi. Ze staan nu onder de hoede van mijn zonen die ik ook eventjes in het licht wil zetten, want zij behoren ook eigenlijk bij Interkoi, zij het op de achtgrond.

Mijn zoon Frank – B-sign bvba

Mijn zoon Robby – Inspira bvba

Mijn zoon Vincent – Digital Ninja bvba

Zij staan op de achterhoede steeds in voor de publicitaire ondersteuning, Het IT gebeuren voor de website die ondertussen 12 jaar oud is, maar nog steeds funtioneel, en tenslotte Het sociale media beest. Ook zij verdienen een pluim….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240