De laatste update

De laatste update

Er is al heel wat gebeurd deze week, ik kreeg bijna alles gedaan, alleen Nonami ontbrak nog, maar daar moest ik voor naar een heel andere kant, dus die hebben we nu nog gauw gedaan.

Echt goed nieuws was er helaas niet. Van de 4 koi die ik vorig jaar gekocht had en in de mudpond gezet, was er één tancho die zich beschadigd had op de tanchovlek, en zijn gezondheid liet trouwens ook de wensen over. Ik heb haar even op film gezet, zodat je het zelf kan bekijken. 

De andere was een verdomd goede en prijzige kohaku van een klant, die eigenlijk bedoeld was voor het grotere werk. Deze zat in een mudpond met 30 andere koi en die zijn allemaal overleden. De reden is me niet bekend, en dat is wat ze me verteld hebben.

Shit happens zoals je kan zien, dus moeten we goedwils of kwaadwils naar een oplossing zoeken en dat is niet altijd evident. Het was geen eenvoudige onderhandeling en we moesten onze beste creatieve oplossingen bovenhalen,  maar tenslotte is het ons gelukt.

Zowel ik als de klant zijn eigenlijk meer dan tevreden, zodat we tenslotte allemaal met een gerust hart deze week kunnen afsluiten. Na het checken van de vijvers werden we nog aangetrokken door een resum tancho waar ik zeker mijn oog op laten vallen, kwestie van goed kijken en selecteren.

Ik zet ze straks in het overzicht van nieuwe koi, maar een aantal zijn ervan verkocht omdat er een deel gebruikt werden om het probleem op te lossen, dat begrijp je wel. Ik had in totaal 3 sanke en 3 tancho geselecteerd en de klant met het verlies van de kohaku en de tancho mocht hier zijn keuze uit doen. De waarde van zijn keuze werd dan verrekend met de waarde die hij verloren was. Mij leek dit de fairste oplossing want is wel eens anders dat ze je met een kluitje in het nieuws sturen.

Ik zet hier alles onder elkaar en straks zet ik ze in het nieuwe koi aanbod.

Yonsai sanke 1911026 -  76 cm

Yonsai sanke 1911027 - 75 cm

Yonsai sanke 1911026 -  75 cm - vergoeding voor Tancho en Kohaku

Tancho showa sansai 63 cm -  vergoeding voor Tancho en Kohaku

Tancho kohaku yonsai 71 cm  - vergoeding voor Tancho en Kohaku

Tancho sanke yonsai 71 cm  -  vergoeding voor Tancho en Kohaku

Ik moet er  nog bij vermelden dat de koi pas uit de mudpond kwamen en nog redelijk zwaar onder de behandeling zaten, wat niet ten goede komt voor de huidkwaliteit. 

De beide andere koi heb ik uiteraard ook gefilmd. Deze werden in het voorjaar gekocht.

Yonsai sanke 1904014  - 76 cm - Filmpje bij aankoop april, toen 68 cm

Yonsai sanke 1904013 - 74 cm - Filmpje bij aankoop april, toen 69 cm

Wat ik bij deze kweker ervaar is dat deze op dezelfde hoogte kan gezet worden als de meer authentieke kwekers zoals Takigawa. Zij forceren de boel minder en de koi worden ook bijzonder groot maar op een andere manier. Dat is mijn gevoel tenminste. 

De koi worden langer, blijven iets smaller en beginnen dan pas  een inhaalbeweging in de breedte. Ze zullen ook langer gezond blijven heb ik het gevoel, maar dat kan ik niet beamen. Ik vind het dan ook zeer spannend om deze koi op te blijven volgen, en vooral de ontwikkeling te zien in de toekomst.

Ik ben heel blij met de bekomen oplossing en ik denk dat de klant ook niet mag klagen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Ronny V

Die 4 koi als compensatie voor de tancho en kohaku mogen best gezien worden.  Schoon gerief... Luc, je uitspraak triggert me: \"...en nog redelijk zwaar onder de behandeling zaten ...\" Wat voorbehandeling krijgen de koi die uit de mudpond komen?

interkoi

Wat ze precies doen weet ik niet juist. De behandeling zag er rood spul uit, maar was al gedeeltelijk uitgewerkt. Ligt eraan welke parasieten ze hebben. De vervanging ging wel niet zonder slag of stoot....


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240