Op de valreep

Op de valreep

Er zijn momenten dat je snel moet beslissen. Ja, ik weet dat mensen dikwijls lang moeten nadenken en misschien hebben ze wel gelijk, maar ik ben een impulsieve snelle beslisser, maar dat brengt ook zijn momentum, en ik ben Bompa Momentum.

Bij koi kopen moet je af en toe snel zijn, want anders is de vogel gevlogen. Ik heb het de laatste tijd al te veel meegemaakt. Vandaag was weer zo een dag. Het ging wel over een koi van gisteren, want ik had een bloedmooie koi gezien. Tenminste ik vind dat bloedmooi, want het blijft altijd een persoonlijke zaak.

Ik kwam in vijver 1 van koihuis 5 waar nog een aantal grote vissen zaten die mochten verkocht worden, maar er zat niets bij dat me interesseerde, tot ik plots een engelachtige showa zag verschijnen, een kindai showa pur sang, met in mijn ogen een grandioos mooi patroon op een chtistalhelder shiroji, dat geflankeerd was door het goddelijke atarashi sumi. (Heb ik dat nu niet mooi gezegd ?)

Hij was kort en dik, ik zal eigenlijk een dainichi showa zwemmen, maar dat kon me niet schelen, ik zag een bloedzuivere kindai showa van 68 cm die ik in vorige zin al heb beschreven. Bekijk haar zelf eventjes.en zeg wat  je er van vind.

Prijs gevraagd....veel te duur, ik begin te onderhandelen, maar noppes, Daisuke gaf niet toe en ik vond de prijs te gevaarlijk hoog. Dan maar niet kopen. Zelfs vergeten een goede foto te maken.Dan maar  naar huis gereden en s'avonds mijn bod  nog wat aangepast...nog altijd niets.

Dan heb je de keuze, de koop laten gaan of de koop door laten gaan. Dan maar niet....s'morgens opgestaan, lap daar heb je die kindai showa weer. Daisuke nog eens gebeld en eindelijk kwamen we tot een overeenkomst. Dat heeft lang geduurd, maar we zijn eruit geraakt en dat is het belangrijkste...

Ik ben momenteel in het hotel in Osaka, dat was me goed bevallen. Ik heb morgen de ganse dag rust ingebouwd vooraleer  ik vertrek naar  huis.Ik venonderstel dat iedereen zijn ding heeft kunnen doen, wat morgen ga ik proberen nog een aantal koi te verkopen. 

Ik zal deze nacht dan nog een nieuwstitem schrijven met daarin mogelijke koopjes, die ik éénmalig ga aanbieden. Moest er ondertussen nog iets zijn dat je wil kopen, wees er dan snel bij.Als iedereen zijn keuze gedaan heeft, is het tijd voor de anderen.

Hou de site goed in de gaten morgen want ik wil iets speciaals verzinnen, ga niet via Facebook, want dat heeft alleen maar publiciteitsdoeleinden.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

Niels W

Geweldige!!!!! Kindai zo zie je ze maar weinig 😍. Goede reis Luc


rudy

prachtige kindai,toppie


Wim DW

heel mooie kindai showa - door CHE vandaag mooi verwoord - mooie hunt. na een goddelijke sanke deze week op de kop te hebben getikt moet ik vaststellen dat deze showa het koninklijke benadert. TOP PRESTATIE LUC


The Untouchable

Tja, Bompa Momentum op de valreep, dat is niet de eerste de beste zakenman! Altijd verrassend en uiterst nauwlettend in het oog te houden, ook nu weer zo blijkt. (Meteen een gedachte bij mij: ik moet ook dringend mijn nickname veranderen). Wat een formidabele, massieve en gespierde kindai showa, zelden of nooit gezien. En op het sanke-achtige af, wat deze in mijn ogen (als sanke adept) zo bijzonder maakt, echt een buitenbeen (bewust geen verkleinwoord gebruikt) in zijn variëteit. Geen wonder dat deze in het Koi Aanbod al meteen bezwaard is met een (volgens mij zware) optie.   Aan de toekomstige nieuwe eigenaar misschien één belangrijk advies: naar een bepaald Dainichi gebruik geen eten geven gedurende 6 maanden, want voer heeft deze voorlopig niet nodig, en het zal de bouw van deze koi wellicht alleen maar ten goede komen (ook al vind ik deze toekomstgericht al super).

interkoi

Je taal verraad je persoon voor eens en voor altijd Che....

The Untouchable

@interkoi En dat vind ik nu eens een mooi compliment van iemand die mij (na zoveel jaren) kent en begrijpt, waarvoor mijn welgemeende dank. 😍


Wim DW

ik moet zeggen - mooi verwoord


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240