Op de valreep

Op de valreep

Er zijn momenten dat je snel moet beslissen. Ja, ik weet dat mensen dikwijls lang moeten nadenken en misschien hebben ze wel gelijk, maar ik ben een impulsieve snelle beslisser, maar dat brengt ook zijn momentum, en ik ben Bompa Momentum.

Bij koi kopen moet je af en toe snel zijn, want anders is de vogel gevlogen. Ik heb het de laatste tijd al te veel meegemaakt. Vandaag was weer zo een dag. Het ging wel over een koi van gisteren, want ik had een bloedmooie koi gezien. Tenminste ik vind dat bloedmooi, want het blijft altijd een persoonlijke zaak.

Ik kwam in vijver 1 van koihuis 5 waar nog een aantal grote vissen zaten die mochten verkocht worden, maar er zat niets bij dat me interesseerde, tot ik plots een engelachtige showa zag verschijnen, een kindai showa pur sang, met in mijn ogen een grandioos mooi patroon op een chtistalhelder shiroji, dat geflankeerd was door het goddelijke atarashi sumi. (Heb ik dat nu niet mooi gezegd ?)

Hij was kort en dik, ik zal eigenlijk een dainichi showa zwemmen, maar dat kon me niet schelen, ik zag een bloedzuivere kindai showa van 68 cm die ik in vorige zin al heb beschreven. Bekijk haar zelf eventjes.en zeg wat  je er van vind.

Prijs gevraagd....veel te duur, ik begin te onderhandelen, maar noppes, Daisuke gaf niet toe en ik vond de prijs te gevaarlijk hoog. Dan maar niet kopen. Zelfs vergeten een goede foto te maken.Dan maar  naar huis gereden en s'avonds mijn bod  nog wat aangepast...nog altijd niets.

Dan heb je de keuze, de koop laten gaan of de koop door laten gaan. Dan maar niet....s'morgens opgestaan, lap daar heb je die kindai showa weer. Daisuke nog eens gebeld en eindelijk kwamen we tot een overeenkomst. Dat heeft lang geduurd, maar we zijn eruit geraakt en dat is het belangrijkste...

Ik ben momenteel in het hotel in Osaka, dat was me goed bevallen. Ik heb morgen de ganse dag rust ingebouwd vooraleer  ik vertrek naar  huis.Ik venonderstel dat iedereen zijn ding heeft kunnen doen, wat morgen ga ik proberen nog een aantal koi te verkopen. 

Ik zal deze nacht dan nog een nieuwstitem schrijven met daarin mogelijke koopjes, die ik éénmalig ga aanbieden. Moest er ondertussen nog iets zijn dat je wil kopen, wees er dan snel bij.Als iedereen zijn keuze gedaan heeft, is het tijd voor de anderen.

Hou de site goed in de gaten morgen want ik wil iets speciaals verzinnen, ga niet via Facebook, want dat heeft alleen maar publiciteitsdoeleinden.

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Niels W

555


rudy

555


Wim DW

555


The Untouchable

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml