De maand van de honing: juli:

De maand van de honing: juli:

Nu zul je zeggen, wat heeft honing met koi te maken. Eigenlijk niets en toch ook weer niet.

Een van mijn trouwe klanten, Harold is een bijenkweker, en door zijn regelmatig bezoek, raak ik uiteraard gefascineerd door bijen. Het is een interessante materie, en men kan er zoveel over praten, als over koi.

Het is niet alleen daarom, maar honing is ook een snoepje dat graag op een bruine boterham gesmeerd wordt om daarna aan de koi te geven....ze vinden het heerlijk. Bovendien heeft het nog interessante bijwerkingen. Daarom dat ik ook in het kort een kleine omschrijving geef over honing en de goede eigenschappen ervan.

Bovendien heb ik van Harold een aantal honingpotten aangekocht die zowel voor mensen als voor koi kan aangekocht worden. Ik beloof je dat het een sensatie is om deze honing te proeven. Ik heb 3 soorten in de verkoop: balsemienhoning, wilgenhoning en vruchtenhoning. De prijs van een pot honing is 4,95 euro, en er zit 450 gram honing in. Een zegen voor jullie en de koi, en geloof me...ik wordt er niet rijk van....

Wat is honing

Honing is een natuurlijke vloeibare zoete substantie die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. De nectar wordt zowel door toevoegen van enzymen als door indikking door verdamping omgezet naar honing. Honing wordt door mensen als voedingsmiddel gebruikt. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar (honing van de paardenbloem smaakt anders dan die van bijvoorbeeld de linde), maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaaksensatie.

Gemiddeld bevat honing 38% vruchtensuiker, 31% druivensuiker, 10% andere suikers en 17% vocht. Hiernaast bevat honing nog 4% begeleidende waardevolle stoffen zoals bijvoorbeeld enzymen, vitaminen, zuren, hormonen, bacterieremmers, waterstofperoxide, stuifmeelkorrels en mineralen zoals bijvoorbeeld fosfor, mangaan, ijzer en koper.

Honing staat bekend als natuurlijk antibioticum. Dit komt onder andere door de hoge concentratie aan suiker en het voorkomen van waterstofperoxide, dat door een suikerafbrekend enzym in de honing wordt aangemaakt. Verder bevat honing ook een antibacteriële proteïne, die ook een functie in het afweersysteem van bijen vervult.

Honing wordt in het menselijk lichaam te snel afgebroken om daar als antibioticum te kunnen werken. Op de huid zou hij echter wel soelaas kunnen brengen. Er wordt tegenwoordig om die reden dan ook klinisch onderzoek gedaan naar het gebruik van honing ter bevordering van de wondgenezing.

Pure honing bederft nauwelijks. Er is honing gevonden in Egyptische koningsgraven die nog geschikt was voor consumptie...

Een belangrijk produkt van bijen is "propolis"

Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planten en bomen (meestal hars), en andere botanische bronnen. Propolis wordt door bijen gebruikt om ongewenste kieren en openingen in het nest te dichten en de wanden te bekleden. De kleur van propolis varieert per bron, maar donkerbruin komt het meest voor. Rond kamertemperatuur is propolis klevering, maar bij koudere temperaturen is het hard en broos.

Propolis was al in de Griekse oudheid bekend om zijn geneeskrachtige werking en is een krachtig anti-bioticum; het werkt bacterie- en schimmeldodend.

Propolis wordt met name door winkels, gespecialiseerd in natuurproducten, aangeprezen als natuurlijk medicijn. Beoefenaars van natuurlijke en/of alternatieve geneeswijzen gebruiken vaak propolis voor de behandeling van uiteenlopende kwalen, waaronder ontstekingen, maagzweer, en virale ziektes. Ik vind dit interessante materie, en ik ga mijn koi ook de nodige grondstoffen geven door middel van honing.

Ik heb trouwens gisteren ook nog wat filmpjes gemaakt van mijn tosai. Ze groeien ontzettend goed en wie graag 7 minuten en 14 seconden naar een filmpje kijkt, kan hiervan genieten. Ik moet zeggen dat ze het bijzonder goed doen. Je zult eerst en vooral een overzicht krijgen van de kohaku, en daarna van de showa en sanke. Ze zijn van plaats verwisseld. De showa en sanke zitten nu buiten en de kohaku zitten nu binnen.

Mijn voorstellen tot pakketaankopen voor opstartende vijvers blijkt succes te hebben, want ik moet nu regelmatig een pakket samenstellen. Gisteren heb ik enkele nieuwe pakketten samengesteld, en waarom hier ook eens niet naar kijken ?

Pakketdeal 1

Pakketdeal 2

Pakketdeal 3

Meer afbeeldingen

De maand van de honing: juli:: afbeelding 1
De maand van de honing: juli:: afbeelding 2
De maand van de honing: juli:: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml