" /> " />
De Narita event is voorbij !

De Narita event is voorbij !

Ja, en ik heb gescoord. Wonder boven wonder, want het is en blijft een loterij of je een koi "kan" kopen ja of neen. Ik wou geen lang verhaal schrijven vandaag, maar het is me weer niet gelukt, dus je zal de lijdensweg weer helemaal moeten ondergaan.

Gisteren heb ik een kohaku aangekocht die zowat aanleunt bij het mooiste schilderij dat ik ooit heb gekocht. Het is de benadering van de perfectie zoals ik het voor ogen heb, en die volledig benadrukt wat ik zo ontzettend waardeer bij koi.

Toegegeven het blijft natuurlijk altijd een gok, maar als je dan toch de grote trom wil blazen, en wil je dan toch weer eens bewijzen dat je uit een tosai van één jaar wil streven naar de bouw van een mogelijke GC in Europa, dan moet je in je buidel tasten.

Deze tosai vereenzelvigt in mijn ogen gevoel voor evenwicht in het patroon, een doorgedreven superieure bouw voor lengte, ondersteunt door beenderstructuur, gecombineerd met een bijzonder hoogwaardig huidkwaliteit en een patroon dat absoluut alle wensen in acht neemt die ik voor mooi hou. Een ultieme droom samengepakt in 41 cm toekomst !

Als ik dit fenomeen enkele jaren in Japan wil laten en wil laten doorgroeien naar 85 cm, dan is het een streven om nog maar eens te bewijzen wat we met Wakana hebben gedaan, maar dan in Japanse wateren ditmaal.

Zelf heb ik niet de mogelijkheden om de koi te laten ontwikkelen naar het hoogste goed, daar moet ik gewoon eerlijk in zijn. Ik kan wel bijzonder goede koi huisvesten en begeleiden, maar om ze te laten ontwikkelen is bijna onmogelijk.

Deze tosai van Matsue uit Iroha, is zowat alles wat mij bekoort in een koi, samengevat in 41 cm. Wie mijn taak wil overnemen en deze tosai in zijn bezit wil krijgen zal ik alle steun verwerven om mee te denken en verder te begeleiden, niet alleen in begeleiding, maar ook in prijsvorming...Wie interesse heeft mag me natuurlijk contacteren...open kaart is aan de orde !

Naast de overheerlijke kohaku, heb ik tenslotte nog een showa van Ueno op de kop getikt, die alles in zich heeft om uit te groeien tot een bijzonder interessante showa. Het verborgene zal zich in de loop van het jaar verder ontwikkelen en van dit prachtig gebouwd exemplaar een droomshowa maken.

Tot daar mijn betoog op mijn aanwinsten bij Narita. Ik had nog meerdere koi aangeduid om aan te kopen, maar helaas werd het tancho koffielepeltje niet getrokken.

Wel gingen er gisteren weer een groot aantal koi naar huis, en heb ik nog een selectie bekeken die misschien interessant zijn voor de show…

Een showa die mijn hart heeft gestolen, die niet naar huis gaat, maar wel te zien zal zijn op de Euregio show is een showa van Sekiguchi die eveneens de ultieme droom benadert. Wil je hem zien…kom dan af…

Een showa en een ginrin oshiba die wel naar huis gingen zijn deze twee kadetten. De showa werd gescoord op de veiling en zal op het einde van het jaar goed kunnen vergeleken worden met de showa die nu nog in Japan zitten. Het verschil qua ontwikkeling is interessant om te weten en om van te leren….kennisdeling noemen ze dat met commerciële termen, een groot woord maar het klinkt zo mooi !

De ginrin oshiba is wat van zijn pluimen verloren tijdens zijn verblijf dit jaar in Japan, maar hij is aan zijn herstel bezig, en zal vermoedelijk nog veel bekomen !

David kwam zijn kohaku van Sakai FF ophalen. Deze werd niet goed getransporteerd door Sakai, en had serieuze averij opgelopen tijdens de reis…kwestie van veel algen in het water en geen allfish in de zakken, maar buiten een klein overblijvend letseltje was er bijna niet meer aan te zien.

Het zal wel een beer van een kohaku worden, Sakai waardig. Interessant om op te volgen is of dit naar lengte toe voldoende evolueert, omdat ze vrij zwaar gebouwd is in het voorfront. Het blijft echter een Sakai, en die bouwt nu eenmaal zware en grote koi ! Hou ons op de hoogte David…

Een drietal dat van plan was naar huis te gaan, en waar ik na lang voor gezorgd te hebben afscheid van moest nemen, was de tancho showa geflankeerd door 2 kohaku van Sakai.

Ook de tancho showa had geen goed transport gehad, maar ondertussen volledig hersteld en in volle glorie gaat ze nu naar huis. Ze werd 72 cm gemeten want niet onverdienstelijk is, want ze kwam eind vorig jaar binnen op 68 cm. Nu bepaald grootte niet alles, want ze is nog niet op volle sterkte, maar wat is er mooier dan een koi terug naar grote hoogte te brengen…het blijft een machtige tancho showa die velen niet onberoerd zal laten.

Normaal zouden de 2 kohaku ook naar huis gaan, maar Marc was er sterk van overtuigd dat de “ginrin” kohaku van Sakai met zijn 58 cm, een uitgelezen koi was om een goede beurt te maken op de Euregio koishow.

Wil je ze inzetten op de show dan ? Het antwoord was positief, dus kan je ze ook bezichtigen op de show. In mijn ogen is ze niet zo bekwaam om in te zetten op de show, maar wat geef ik erom om een prijsje te winnen of niet…zoals altijd, ik geef er geen bal om….

Ik doe aan een show mee om kwaliteitskoi te laten zien, en je zal 2 serieuze vaten kunnen bewonderen op de Euregio koishow. Ik heb ditmaal geen GC bij, maar weer wel allemaal nieuwe vissen die weer voor nieuwe prijzen zullen zorgen !

Waar ik wel heel benieuwd naar ben is of ze de kohaku inschrijven onder ginrin A of onder kohaku, want het is tussen het vallen en opstaan, dus moeilijk in te schatten onder welke variëteit ze zal geplaatst worden.

Huidkwaliteit en bouw zijn in ieder geval bijzonder goed, en qua patroon kan ik de koi best appreciëren, maar showwaardig is ze volgens mij niet…maar nogmaals, wie ben ik nu !

Tenslotte nog even de tijd genomen om enkele koi te selecteren voor de Euregio koishow, en je mag je aan een uitgelezen serie koi verlekkeren.

Wie zich trouwens vragen stelt bij de foto waar 2 koi worden getransporteerd zonder doos, kan ik vertellen dat dit de eerste keer is dat ik koi transporteer op deze manier. Wel makkelijk want je hebt bespaart een doos, alleen...maak geen accident vooraan want de auto zal beginnen te lekken...

Meer afbeeldingen

De Narita event is voorbij !: afbeelding 1
De Narita event is voorbij !: afbeelding 2
De Narita event is voorbij !: afbeelding 3
De Narita event is voorbij !: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240