De nieuwe muggelarven zijn binnen

De nieuwe muggelarven zijn binnen

De verpakking is anders, de kwaliteit is echter nog beter geworden. Bloedrood en netjes verpakt in zakjes van 100 gram, en voortaan uit eigen contreien.

Er is tegenwoordig veel vraag naar dit soort van psychogisch voederen dat de koi een uurtje per dag ontspanning en spel bezorgt. Zelf heb ik geen bezwaar om het in grotere hoeveelheden aan te kopen. Wel moet ik voortaan een langere besteltermijn in acht nemen, maar als dit de kwaliteit ten goede komt, mag dit geen problemen geven.

Wie graag een aantal van deze snoepjes aankoopt, moet me wel even op tijd informeren, dan zal ik ze sowieso appart leggen in de diepvries. Altijd makkelijk voor iedereen. De prijzen zijn als volgt:

Per stuk: 1.95 euro

Per 10 stuks: 1.85 euro

Per 20 stuks: 1.75 euro

> 30 stuks: 1.55 euro

Naast de rode muggelarven, zal er straks ook krill in deze verpakking te verkrijgen zijn, en zoals je kan zien is het pure ontspanning....

Hier nog een kleine omschrijving wat rode muggelarven zijn:

Met rode muggenlarven worden de larven van een aantal soorten dansmuggen (Chironomidae) bedoeld die gebruikt worden als voer voor in gevangenschap gehouden dieren.

Rode muggenlarven worden voornamelijk verkocht als levend voer voor vissen en andere waterdieren. De larven van dansmuggen leven in het water en in tegenstelling tot de larven van steekmuggen, die aan het wateroppervlak drijven, leven ze in de modderbodem.

De larven van steekmuggen moeten vrijwel constant ademhalen en bevinden zich daarom dicht bij het wateroppervlak. De larven van dansmuggen hebben een rood zuurstofbindend eiwit waaraan de rode kleur te danken is. Omdat de eiwitten zuurstof binden is de rode muggenlarve in staat om een voorraad zuurstof op te slaan in de lichaamsvloeistof.

Rode muggenlarven kunnen hierdoor in sterk vervuild en zuurstofarm water leven. Ook hoeft de larve slechts af en toe naar de oppervlakte te 'zwemmen' om verse zuurstof te halen. Bij het bereiken van het wateroppervlak maakt de larve kronkelige bewegingen en valt behoorlijk op. De rode muggenlarve is dan zeer kwetsbaar voor predatoren, zoals stekelbaarsjes en de larven van de groene kikker.

Rode muggenlarven hebben een grote tolerantie voor verschillende omstandigheden. Ze voelen zich thuis in zowel zoet en matig brak water, het water kan stilstaand of stromend zijn, en ook het zuurstofgehalte is voor de larve niet van belang. De larven voeden zich met de wortels van waterplanten en organische afzettingen op stenen.

Het langwerpig lichaam heeft enkele achterpoten, maar dit zijn geen echte poten. De staart bevat haren en de mond is met twee borstelringen bezet. De larve verlaat soms de bodem om naar het wateroppervlakte te gaan. De larven verpoppen in hun schuilplaats, waarna ze naar de wateroppervlakte drijven.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137