Een showa van Dainichi

Een showa van Dainichi

Een showa van Dainichi is altijd een bijzonder geval. Het zijn showa die altijd moeilijk in te schatten zijn, en persoonlijk vind ik dat ze moeilijk te verkopen zijn.

Ik heb reeds herhaalde malen geprobeerd om Dainichi koi aan te bieden, voornamelijk showa dan natuurlijk, maar ik kom altijd van een kale trip thuis. Ondanks het feit dat de kweker zo goed als de beroemdste kweker is in Japan, valt het mij altijd enorm tegen om deze te verkopen.

Nochtans kunnen het interessante showa zijn om op te volgen, maar meestal maken ze niet de body en de lengte dat tegenwoordig op prijs wordt gesteld. Ik heb er nog enkele zitten, waarvan er een aantal mij wel bekoren, maar waarvan ik kan aflezen dat het long term koi zijn, of koi die langer moeten blijven zitten om in de smaak te vallen bij de mensen.

Ze zijn allemaal rond de 50 cm nu, en dat is enkele centimeter te weinig om indruk te maken. Bovendien zijn het niet de goedkoopste showa, maar dat ligt uiteindelijk ook aan de inkoopprijs natuurlijk. Het is spijtig, maar ik maak me sterk dat ik er toch kopers voor vind dit jaar.

In ieder geval heb ik er gisteren eentje van gebowld om een afstrijkje van te maken, dus waarom ook geen filmpje van gemaakt. In deze videocompilatie kan je de ontwikkeling min of meer opvolgen. Ik denk dat vooral het sumi een interessant onderwerp is om op te volgen.

Meer afbeeldingen

Een showa van Dainichi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137