De nieuwe tuin van Jos en Lisette

De nieuwe tuin van Jos en Lisette

Je waant je verdwaalt in Spanje op een zonnige locatie waar de tijd lijkt stil te staan en waar je kan wegdromen bij een glaasje wijn.

Niets is minder waar, want het is zelfs nog niet zover van Interkoi vandaan. Er werd al eens een nieuwsitem gewijd aan hun vijver, maar nu hebben ze ook nog de tuin laten aanleggen in de stijl van het huis.

Ik kan hier alleen maar bewonderend naar kijken en genieten van al het moois dat hier op mijn netvlezen verschijnt.

Je herinnert je zeker nog wel het filmpje van hun filterkamer dat door Zenkoi werd aangelegd, en het tewaterlaten van enkele koi.

Nu is het geheel omfloerst met een tuin om van te likkebaarden. Een dikke proficiat is hier zeker op zijn plaats.

Ondertussen zijn er rustiger tijden aangebroken, en is de moeilijkheid om nieuwsitems interessant te houden verhoogd.

Op deze momenten probeer ik informatie los te weken van mensen die ook graag eens in het nieuws komen met hun koi of met hun vijver.

Dus al wie ook eens graag in het zonnetje wordt gezet, hou je niet in, verstuur je foto’s en filmpjes naar mij, liefst met wetransfer.com en ik probeer en een mooi geheel van te maken.

Uiteraard zijn ontwikkelingen van koi altijd een primeur en willen wij graag goede ontwikkelingen zien. Trouwens gisteren moest ik voor een nieuwe klant een filmpje maken van mijn laatste karashigoi.

Een onopvallende groeier zou ik het kunnen noemen, want ze werd geleverd door de kweker op een lengte van 57 cm. Ondertussen heb ik ze gisteren tussen de 62 en 64 cm gemeten wat zeker net onverdienstelijk is als je bedenkt dat ze pas in Februari dit jaar is binnengekomen.

Bovendien geeft ze mij een bijzonder goede indruk. Ze heeft niet de typische karashigoi kleur die kenmerkend is, maar verdedigt in principe meer de genen van haar moeder. Deze karashigoi zijn een kweek tussen een kigoi van over de meter en een chagoi, vandaar vermoedelijk de speciale kleur en de rode oogjes.

Netpatroon is heel zuiver en ook de glans en kleurschakering is heel evenwichtig. Zeker een aanwinst voor iedere vijver en niet zomaar een geelachtige koi.

Eén van de showa van Sakai moest ook even nagekeken worden, want deze had een kleine transportbeschadiging opgelopen. Dit was gelukkig zo goed als genezen, en ze is ook klaar voor transport naar haar nieuwe vijver.

De zware windstoten van gisteren hebben me wel parten gespeeld en bezorgen me extra veel werk. Hopelijk krijg ik alles nog in orde tegen zondag !

Meer afbeeldingen

De nieuwe tuin van Jos en Lisette: afbeelding 1
De nieuwe tuin van Jos en Lisette: afbeelding 2
De nieuwe tuin van Jos en Lisette: afbeelding 3
De nieuwe tuin van Jos en Lisette: afbeelding 4
De nieuwe tuin van Jos en Lisette: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240