De nieuwe vissen zijn aangekomen

De nieuwe vissen zijn aangekomen

Het was een heel gedoe gisterenavond in Schiphol.

er werden niet minder dan 330 boxen gelost, deze moesten allemaal gesorteerd worden, eigenaar bij eigenaar. Het was dan ook een verzameling van dealers in Schiphol. Vermoedelijk wilden ze Polleke allemaal eens zien, want die was mee gereden.

Hij zou het wel eens graag meemaken, en tevens kon hij zijn eigen vissen zelf ophalen, wat toch een speciale gebeurtenis is, en een extra toets geeft bij zijn aankopen. Of hij het interessant vond, moet hij zelf maar vertellen.

Kwart voor tien waren we thuis, waar mijn zoon Frank ons stond op te wachten om de vissen naar hun vijvers te loodsen. Ik had het er altijd moeilijk mee om de plastic zakken naar boven te sleuren, vermits je deze goed moest vastknijpen, en voorzichtig moest zijn dat ze niet uit je handen glipten.

Ik had dezelfde dag dan nog een kleine oplossing bedacht, in de vorm van een doodgewoon laken. Ik had de meetbak klaarstaan, en daarin legde ik een laken. De plastic zak werd in het laken gelegd, en zo kon je met de koi in het laken gewikkeld makkelijk de trap op en naar de vijvers lopen. Een eenvoudige oplossing voor een storende probleempje, en het werkte goed.

Ik had Polleke tot cineast gepromoveerd, en het lijkt wel een aflevering "tussen kunst en kitsch" te zijn. Zijn filmische kunsten zijn op zijn minst gezegd "spontaan en vernieuwend", maar er is een resultaat behaald. Het filmpje duurt ongeveer 7 minuten, zeg maar...op zijn Poliaans gefilmd. Zijn foto's zijn echter nog kunstzinniger.... er is oog voor detail gebruikt in de fotografische opnamen, en dat merk je in heel het fotoverslag.

In Schiphol was echter alles goed verlopen, buiten een verkeerde levering van Taniguchi San. De fout die hij in Japan maakte, en die wij daar ter plaatse rechtgezet hadden, heeft hij voor een tweede maal gedaan, en wat ben je dan ? Ja, een ezel...

Er werden 2 kohaku niet geleverd, waaronder helaas de jouwe Tom. Het spijt me, maar ik zal zien hoe het rechtgezet wordt. In de plaats van de 2 kohaku heb ik 3 andere vissen geleverd gekregen, en dat hadden we hem in Japan ook al uitgelegd. Een oplossing zal wel gevonden worden, maar ik ben bang dat ik nog eens naar Schiphol moet, en daar heb ik een hekel aan.

Al bij al was het een aangenaam ritje, met een onderhoudende begeleider, maar nog wel met een klein akkefietje aan het einde van het verhaal. De spindrifter van de laatste vijver was losgekomen en hing te bengelen in het water. Dat kon ik niet zo maar laten, en er was maar 1 oplossing...inderdaad....ik moest het water in. Blijkbaar kon Polleke nu plotseling wel filmen, want hij heeft het heeft het hele gebeuren op film vastgelegd. Opgelet: Dit filmpje is niet voor gevoelige kijkers. De originele versie is op verzoek verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. (mopje hoor...)

Het was niet eenvoudig om de spindrifter op zijn plaats te krijgen, want wat wil je...ik kon niet beneden blijven. Een ballonnetje kan je ook niet op de bodem onder water houden, die komt ook naar boven, en ik verzeker je, de druk naar boven is enorm. Ik kon toch niet onder blijven zeker. Ze konden er beiden hartelijk mee lachen aan de zijlijn en zich verkneukelen in mijn duikescapades. Ik hoor Polleke serieus lachen in de filmpjes, maar dat heb ik er uitgelaten.

Het heeft me toch een 20-tal duiken met en zonder hulpstukken, en een 20-tal minuten van mijn kostbare tijd gekost. Uiteindelijk is het me gelukt, maar ik verzeker je, 18° is niet echt warm, en bovenkomen is nog minder warm. Gelukkig kan ik goed tegen de kou, maar een verkoudheid is wel in de maak. Ik was om 11.30 uur thuis, maar heb nog zeker tot 1 uur liggen bibberen van de kou, en dat overkomt me niet vaak. Nu weet ik tenminste wat koude is....

Uiteindelijk is het me gelukt en na nog even te hebben genoten van de nieuwe koi, was dit het einde van een vruchtbare dag. Ik hoop dat Polleke er ook plezier aan heeft beleefd...

Meer afbeeldingen

De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 1
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 2
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 3
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 4
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 5
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 6
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 7
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 8
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 9
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 10
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 11
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 12
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 13
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 14
De nieuwe vissen zijn aangekomen: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240