Ik ben er bijna  klaar voor

Ik ben er bijna klaar voor

Deze avond gaat het gebeuren. Ik ga op pad naar Schiphol.

Er zal veel volk aanwezig zijn, want alle handelaren gaan hun koi ophalen, en het zijn er wat. Toevallig heb ik deze foto gevonden van de lading die uit Niigata komt, een hele vrachtwagen vol. Op deze manier worden ze naar de vlieghaven gebracht.

Ik weet niet precies hoe het gebeurd, maar ik denk dat de koi uit Niiagata naar Osaka worden gebracht met de vrachtwagen, of naar Tokio (Narita). Dan worden de koi uit het Zuiden ook naar Osaka of Tokio gebracht, waar ze samen vertrekken richting Schiphol. Het is een hele logistiek, maar gewoonlijk verloopt alles vlot, voor zover ik weet.

Indien het vliegtuis uit Tokio vertrekt, moeten de Niiagata vissen een 300 km overbruggen en de vissen uit het Zuiden een 500 km. Vertrekt het vliegtuig uit Osaka, dan moeten de Niiagata vissen een 800 km overbruggen, en de vissen uit het zuiden, een 150-200 km. Ik denk dat het vliegtuig uit Osaka vertrekt, maar zeker ben ik niet. Zal het eens navragen.

Het is in elk geval zo dat de koi deze avond 7 uur op Schiphol vrijgegeven worden. Het landen zal tussen 15.00 en 16.00 uur zijn, dan nog de douane, inspectie door een dierenarts, en dan is het klaar. Ik neem Polleke mee, want hij had het ook eens graag meegemaakt. En een hulpje om de 20 boxen te sjouwen is ook meegenomen natuurlijk.

Mijn zonen Frank en Robby zullen thuis alles in gereedheid brengen om de koi op te vangen, en zo kan Polleke zijn eigen vissen live uit de box bevrijden. Zijn koi komen van Momotaro, en daarom ben ik dan ook niet bang voor de conditie van de vissen. Als er één iemand zijn koi goed verstuurd, dan mag je geen 100, maar 200% vertrouwen op Momotaro. Ze komen eruit alsof ze van een vakantietripje komen, en Polleke zal het morgen kunnen bevestigen.

Ondertussen heb ik niet stilgezeten, en heb nog 2 extra opvangbakken klaargemaakt die op een goede en constante temperatuur gehouden kunnen worden. Het zijn de opvangbakken voor de kleintjes. Het is nog niet volledig af, maar als het goed is zal het hout deze week nog binnenkomen en kunnen we volgende week aan de afwerking beginnen. De bakken zijn volledig geïsoleerd, zodat de verwarming zo minimaal mogelijk moet draaien.

Bovendien ben ik met een nieuw produkt begonnen, een kuur met bacteriën die volgend jaar op de markt gaan komen. Het is in ieder geval een produkt dat op dit moment al veel gebruikt wordt in de grote kwekerijen van forel en paling heb ik begrepen. Het zou een ontzettende sterke boost geven om de nitrificerende bacteriën sterk te doen toenemen op korte tijd. 2 Dagen vooraleer de vijvers dienen opgestart te worden, moet je het produkt toedienen.

Afhankelijk van de omstandigheden wordt het produkt aangemaakt. Het is dus geen flesje dat je koopt, maar een op maat gemaakt preparaat, aangepast aan de omstandigheden. Met omstandigheden wordt bedoeld nieuwe vijver, bestaande vijver, aantal kg vissen in het bestand etc. Het zou ook perfect werken om in het voorjaar je vijver snel naar een gezonde toestand te loodsen.

Ik heb het ondertussen in de vijvers gedaan en de eerste vissen die binnengekomen zijn, waaronder de Sakai van afgelopen dinsdag zwemmen ontspannen rond. Het nadeel van deze produkten is dat je niets kan meten of waarnemen. Je weet niet wat je koopt. Ik krijg een groot aantal vissen nu in de vijvers, nog altijd 1 kuub per koi, maar ik zal de situtatie wat betreft de waterwaardes goed opvolgen, zodat ik weet of de bacteriën goed hun werk zullen doen of niet.

Ik ga nog geen publiciteit maken voor dit produkt, vooraleer ik weet hoe het werkt, met de metingen die ik kan opvolgen. Ik hou je op de hoogte. Het was wel niet goedkoop, maar koi verliezen is nog veel duurder. De toepassing zal in de binnenbakken plaatsvinden en in de kleine bakken buiten.

Ik hou ervan als de vissen buiten kunnen opgroeien. Ze genieten zoveel meer van de natuurlijke omstandigheden. Ik ben altijd blij als de vissen van binnen naar buiten gaan. Het geeft een gevoel van vrijheid. Ik kan dan ook altijd genieten van de koi die lekker op temperatuur onder de kap buiten zwemmen, zoals je in dit filmpje kan zien. De klanten die hun koi nog hier hebben zwemmen, krijgen dan ook nog de gelegenheid om een glimp van hun koi op te vangen.

Tenslotte....wil ik nog even een pracht van een video laten zien. Originaliteit op zijn sterkst zou ik zeggen, met een Belgische tint van humor. Je moet de video wel helemaal uitkijken en goed beluisterren anders komt de boodschap niet aan. Ik heb ze op mijn facebook pagina gezet en de titel is foute kerstliederen.. Als je toch op mijn pagina bent, klik dan eens op de vind ik leuk knop. Ik heb nog maar 79 'vind ik leuks' en zou er graag 1000 verzamelen.

Nog even melden dat ik vanaf nu weer iedere zaterdag open ben van 11.00 tot 16.00 uur, en iedereen is welkom. Bovendien ben ik mijn opendeurdagen aan het voorbereiden die zullen plaatsvinden op zaterdag 15 en zondag 16 december. Meer info volgt vermoedelijk zondag, maar hou deze dagen al maar vrij.

Meer afbeeldingen

Ik ben er bijna  klaar voor: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240