We haten het, we houden ervan

We haten het, we houden ervan

Ja ik heb het over de overkappingen over onze vijvers.

Met zwaar gemoed, en met tegenzin zien we de duistere periode van de vallende bladeren, het sombere weer en de korte dagen tegemoet.

Het is weer zover, de winter komt eraan. Je kan je ook optrekken aan de charme van de geweldige kleurenpracht van de bladeren die verkleuren, de opkomende mist tijdens een ochtendwandeling of de sfeer van Sinterklaas en Kerstmis die overal al de kop begint op te steken, maar voor koiliefhebbers is het de periode van de waarheid...de overkapping moet erop.

De wet is onverbiddelijk, het wordt kouder, het water verliest zijn algjes, de vissen vertragen in hun bewegingen, en het eetgedrag verandert net zoals onze gemoedstoestand.

We beginnen aan een overkapping te denken, maar hoe gaan we dit doen ? Voor mezelf heb ik een eenvoudig systeem uitgedokterd, maar mijn vijvers zijn dan ook in een aanvaardbare maat gemaakt, maar wat te doen bij een vijver van 6 x 6 meter ?

Polleke heeft dit jaar een nieuwe overkapping laten maken, en zeg nu zelf, dat oogt toch vrij professsioneel of niet ? Ik ben trouwens blij dat hij dit met ons wil delen, want we blijven leergierig en zien graag hoe een ander het doet. Wie weet worden wij er ook slimmer van.

Polleke is dan ook nog zo goed geweest om wat foto's en een filmpje door te sturen van zijn nieuwe aanwinst. Als Polleke nu ook nog eens zo goed zou willen zijn om hieronder even te melden wie de overkapping heeft gemaakt, en hoelang het duurt om deze overkapping op te zetten, dan geven we de producent van deze overkapping goede en gratis reklame.

Ik zie dat de Izumoryu sanke en de Mako sanke van Momotaro het best naar hun zin hebben(helaas overleden deze oykoi). En wat me plezier doet, is al wat ik aan kleurenpracht zie, van Interkoi komt. Het maakt me toch een beetje trots. Nog even melden dat hier volgend jaar nog 2 machtige Momo's in komen zwemmen, het zal je vijver maar wezen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240