En ik zag dat het goed was

En ik zag dat het goed was

Nog maar pas terug van Japan, en ja hoor, de eerste koi komen al binnen.

Ik zal eerst het filmpje tonen, zodat je weet over welke koi het gaat. De opnamen werden gedaan in het donker, dus de kwaliteit is niet optimaal.

Het is echt een opluchting om terug koi in de binnenbakken te zien rondzwemmen. Het was wat saai geworden binnen, en het was dan ook een hele verandering in de sfeer om opnieuw het geklets van de bakki's te horen.

De eerste vissen, met name de Sakai koi zijn binnen. Gisterenavond eventjes naar Schiphol gereden, lekker rustig, lekker alleen op het gemakske, de eerste koi opgehaald. Ik had met Joachim afgesproken rond 6 uur, dan zouden ze vrij gegeven worden.

Ik was er als eerste, (zoals gewoonlijk) en Joachim was er een kwartiertje later. De jongen kreeg ocharme verschrikkelijke tandpijn ter plaatse, en ik kreeg er echt medelijden mee. Gelukkig had ik mijn tasje van mijn reis naar Japan bij, waar ik pijnstillers in had zitten, in geval ik deze nodig had, en die kwamen nu goed van pas. Na 20 minuten was de pijn verholpen, en ik zag zijn gezicht opklaren. Tandpijn....het kan vervelend zijn.

Het was pas 19.15 uur vooraleer ze door de douane ter beschikking werden gesteld, en dan kon het overladen beginnen. We stonden er beiden alleen voor, en wat kan je dan beter doen dan elkaar een handje toesteken. In een wip en een zucht was het geklaard en konden we al snel huiswaarts vertrekken. Het voordeel is dat ik vlak over de grens woon, maar Joachim moet nog een eindje België in, ik ben er niet jaloers op.

Nieuwe koi opvangen is altijd een moment van de waarheid. Je bent benieuwd hoe ze zijn aangekomen, en of ze de reis goed hebben doorstaan. Het ritueel is telkens hetzelfde, en als alles vlot is verlopen en de koi goed zijn aangekomen, is het gewoon een tijdje genieten.

Ik zal er geen superlatieven aan vastkleven, maar zeg nu zelf, als je deze koi ziet, bekruipt je toch een gelukzalig gevoel. Je moet begrijpen dat ik geen koi koop waar ik zelf niet achter sta, of die ik zelf niet graag zie. Het is dan ook logisch dat ik altijd positief ingesteld ben, en zo hoort het ook.

De sanke en de showa zijn koi waar nog dankbaar werk aan is. Ik weet zeker dat ze tijdens het verblijf in mijn binnenbakken reeds aardig zullen veranderen, dat is een feit dat zeker is. Ik weet dat het sumi op de enkele maanden tijd al zal toenemen, en je al een heel andere koi zal zien. In hoeverre dit proces zich zal voortzetten kan ik niet voorspellen, maar één ding is zeker, verschil zal je zien.

De foto's en de filmpjes zijn in het donker gemaakt, en dat zul je merken, maar ondanks het feit dat ze een lange reis achter de boeg hebben, lijken ze dit goed te hebben doorstaan. Hou er rekening mee dat het shiroji opnieuw moet opdikken, maar het verschil zal je binnen enkele dagen reeds zien.

De sanke is een brok kracht als je die zo ziet zwemmen. Een perfecte torpedovorm, egaal van voor naar achter, dik en krachtig staartstuk, en een patroon waar ik persoonlijk veel van hou. Geen standaard patroon, maar een patroon met lef, voor mij kan het niet mooier. Ik begrijp het als de meningen hierover verdeeld zijn. Verschil moet er zijn, en gelukkig maar, anders kochten we allemaal dezelfde koi, en was klonen de enige oplossing. De nieuwe eigenaar is volgens mij een beetje van dezelfde mening als ik, dus dat komt goed uit.

De showa is een uitdaging op zich. je herkent de Dainichi kenmerken in deze koi. De oyakoi was namelijk een Dainichi moeder. Ik ben zeer benieuwd of ik de eerste lijnen van het sumi al op het hoofd kan invullen, zodat de aanzet gemaakt is. Spannend is het juiste woord.

De karashi is een karashi zonder meer. Als ik het hoofd bekijk, langwerpig en geblokt, terwijl de schouder en de rugvin diep naar het midden van de koi is getrokken, weet je...oei die wordt groot en zwaar. Deze heeft nog geen eigenaar, maar dat vind ik voorlopig niet erg. Wat me bij deze karashi wel opvalt is haar mooie egale en zachte kleur. Ik hou nu eenmaal van karashi.

Ik ben vandaag een gelukkig man. ik kan weer genieten van prachtige koi en de eenzame aanblik zonder koi in de binnenbakken is een probleem dat opgelost is. Deze week komen nog de andere koi binnen, en ik zal er lekker en uitgebreid van genieten. Zaterdag zijn mijn bakken weer gevuld, en wie interesse heeft, mag altijd een kijkje komen nemen. Ze zullen nog niet 100% fit zijn, maar kijken mag...aankomen nog even niet....

Ik ga met vol vertrouwen een nieuw jaar tegemoet....

Meer afbeeldingen

En ik zag dat het goed was: afbeelding 1
En ik zag dat het goed was: afbeelding 2
En ik zag dat het goed was: afbeelding 3
En ik zag dat het goed was: afbeelding 4
En ik zag dat het goed was: afbeelding 5
En ik zag dat het goed was: afbeelding 6
En ik zag dat het goed was: afbeelding 7
En ik zag dat het goed was: afbeelding 8
En ik zag dat het goed was: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240