De Open Sales week

De Open Sales week

Deze week zal vooral in het teken staan van de eerste editie van de Open Sales.

Het is een nieuw en uniek concept en we weten nog niet goed of het succes zal hebben. Ik heb al wat in de snoepjeswinkel mogen kijken. De koi die je op bijgaande foto te zien krijgt, is al een kleine greep uit het aanbod.

Voordeel van deze Open Sales is dat je niet hoeft te bieden of ongerust hoeft te zijn over de kwaliteit. Het verschil in kwaliteit zie je in principe aan de prijs. Waar mag je zeker van zijn ? Het zijn allemaal vrouwtjes, en tateshita, door de kweker gegarandeerd en bovendien geselecteerd door mensen met verstand van zaken.

Tateshita is de laatste selectie van de kweker. Op een bepaald ogenblik selecteert hij de koi die naar de mudpond mogen, de tategoi, en wat blijft erover ….juist de tateshita. Je mag ze dus eigenlijk beschouwen als de minder goede van de beste, en geloof me, deze zijn nog vele malen beter dan de meesten die je overal te lande zult zien.

De kweker kijkt met volledig andere ogen dan wij. Hij zal altijd selecteren op huidkwaliteit, body, toekomstpotentieel en patroon. Het kan zijn dat hij een hele goede koi heeft, maar dat hij de koi niet selecteert omdat het niet zijn patroon is. Dat zijn de reuzekansen, en geloof me, in deze selectie zitten er voldoende. Voorlopig heb ik de tosai gezien van Aoki, Torazo en Hoshikin. Aoki heeft zelfs de Aoki Kumonryu 1st prize in the 35cm Kawarigoi All Japan koishow 2011 in de selectie laten opnemen, een mooi gebaar.

De prijzen die ik gezien heb zijn menselijk en zeer reëel. Prijs/kwaliteit verhouding is meer dan goed, uitstekend zelfs. Ik kan bevestigen dat het zelfs moeilijk is om de aangeboden koi voor die prijzen te kopen in Japan. Het aanbod is zeker gevarieerd, voornamelijk kohaku tot hiertoe. Dainishi heeft echter ook toegezegd, en Isa ging zijn best doen. Momotaro was volledig uitverkocht en kon helaas niets meer presenteren. De showa zullen dus ook aan de beurt komen, en als Yamamatsu toestemt zal de sanke ook nog wel zijn zegje doen. Afwachten is de boodschap.

Aan al diegenen die een sleutel hebben aangevraagd. Enkele dagen voor de Open Sales zal ik de sleutel doorgeven, zodat je de vissen al kan zien. Deze zullen allemaal als verkocht geboekt staan. Kijken kan, kopen nog niet…. Zaterdagmorgen om 8 uur zullen de vissen allemaal vrij gemaakt worden en vanaf dat moment kan je kopen. Ik doe zelf ook mee, en zal er zeker een deel van aankopen.

Ik zal ook zorgen voor een tabel met de koerswissels, zodat je geen ingewikkelde toeren moet uithalen om de prijs te berekenen. Vergeet ook niet dat de prijzen van de vissen genoteerd staan incl. ALLE KOSTEN als je via de Interkoi sleutel koopt. (wel exclusief BTW 21%). Ook opvang en quarantaine zijn gegarandeerd.

Deze koi zijn uiterst geschikt voor de groeivijver en het zou een meerwaarde zijn als er enkele van deze tosai in de groeivijver terecht zouden komen. Iedereen die via Interkoi een koi kan bemachtigen en eventueel wil laten opgroeien in de mudpond doet een gouden zaak.

Vergeet niet je sleutel aan te vragen: arendonk@interkoi.eu. De site zal vermoedelijk morgen toegankelijk zijn om de vissen al te kunnen bezichtigen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052