De overblijvers

De overblijvers

Raar maar waar, de grootsten gingen er weer als eerste uit. Zeg nu weer niet dat size niet telt…

Wat is dat toch met grootte ? Het is me al dikwijls opgevallen als mensen moeten kiezen tussen koi, men valt steevast de grootste koi kiest. Die hoeven niet altijd beter te zijn, als het maar groot is.

Nu ook weer met de 250 euro aanbiedingen. Gisteren werden er een 13-tal verkocht, en ja hoor…de grootsten zullen de eersten zijn. Mij maakt het op dit ogenblik niet veel uit, want ik weet dat de kleinsten ook groter zullen worden, maar ik heb mijn doel bijna bereikt en dat is het belangrijkste.

Nog een tiental stuks blijven er nu over, dus al wie nog interesse heeft in een tategoi kan dit weekend nog langskomen. De verkochten en de overblijvers

Hou er trouwens rekening mee dat ik volgende week niet open ben, wegens mijn volgende trip naar Japan, de laatste dit voorjaar. Zoals wellicht bekend zal ik de laatste veiling van het voorjaar bij Momotaro bijwonen.

Het is vooral een tosai veiling, maar hopelijk hebben ze nog wat nisai in de opensales rondzwemmen voor een aantrekkelijke prijs, je weet nooit.

Het aanbod van de tosai bestaat uit 105 showa, 24 sanke en een 75 kohaku uit verschillende ouderdieren. Er zitten weer bijzonder interessante tosai tussen, en het is de bedoeling dat ik er een paar op de kop kan tikken voor enkele klanten of voor mezelf, die ik dan graag laat doorgroeien tot einde jaar.

Het blijft een aangename verrassing om ze dan terug te zien, en het is net zoals de lotto, soms heb je geluk en evolueert het geweldig, soms is het iets minder, je moet het pakken zoals het komt.

De meeste koi worden nu niet meer in de mudpond gezet, maar blijven tijdens het zomerseizoen in betonnen binnnenbakken. De koi groeien misschien iets minder, maar de huidkwaliteit is over het algemeen bijzonder goed. Wie de resultaten wil zien, kan gewoon langskomen, want ik heb er ondertussen een groot aantal laten overkomen.

Nu zul je je afvragen, waarom in betonnen binnenbakken en niet in de mudpond ? Het is een kwestie van opvolgen. In de mudpond zijn de koi min of meer aan hun lot overgelaten en heeft men geen controle over wat er gebeurd. Door ze in de betonnen binnenvijvers te laten doorgroeien hou je meer controle, en de resultaten zijn niet echt minder, integendeel...

Ik heb ondertussen een paar biedingen lopen waar ik weg mee kan, dus laat ons hopen dat men de biedingen rustig houdt. Als je de maatvoering trouwens bekijkt van de jumbo tosai, dan moet je toch toegeven dat er een bijzondere evolutie aan de gang is.

Enkele jaren geleden praatte men nog over jumbo tosai op 9 maanden van 28 cm…Als je dit vergelijkt met wat je nu ziet, dan moet je al praten over 38-44 cm. Is het goed of is het slecht, het maakt niet uit, want niet vergeten…het zijn jullie die dit verlangen…

Waar je wel rekening mee moet houden als je de tosai overloopt is de maand van geboorte. De grootste die ik ben tegengekomen is 47 cm, een bentley kohaku en een mannelijke TM kohaku. Deze zijn geboren in mei.

Er zijn kleinere tosai, bijvoorbeeld deze van de Ryu Jin bloedlijn, die zijn stukken kleiner (30-35 cm) maar zijn dan ook van juli, wat 2-3 maanden later is. Opmerkelijk herkenbaar zijn de mannelijke sanke van Tsukitsukemomoko, dat zie ik hier in de binnenvijvers ook rondzwemmen.

Ter informatie

Ik ben dit weekeinde geopend op zaterdag van 11.00 tot ± 16.00 uur, en ik zal zondag ook open zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137