Nog 64 te gaan

Nog 64 te gaan

Dat is het aantal koi dat nog moet opgehaald worden.

Als het zonnetje blijft schijnen zoals gisteren, dan zal het vlug gebeurd zijn, want zeg nu zelf, het motiveert wel als we dagen zoals gisteren tegenkomen. Het is trouwens de eerste dag dat we buiten hebben kunnen genieten van het zonnetje.

Jan Hendrik kwam van Schiedam om zijn koi uit te kiezen, een benigoi en een purachina. Bovendien bracht hij nog een cabernet sauvignon mee, een rode wijn de gemaakt wordt in de Médoc, een bekende wijnstreek in Frankrijk, dat net boven Bordeaux ligt.

Ik ben geen wijnkenner, maar ken er een beetje van. Uit deze streek komen wel mijn lievelingswijnen, zoals de St. Estephe en de Margaux. Ik vind het altijd bijzonder attent dat men iets voor mij meebrengt, maar het is absoluut geen must hoor.

Jan Hendrik bleek toch geen onbekende te zijn in de koiwereld, maar blijkbaar kende hij Interkoi niet, totdat hij een bakki shower kocht bij Leo, en daar mijn vissen zag rondzwemmen. Vanaf toen is hij de website blijven volgen. Zo zie je maar dat mond op mond reklame de beste publiciteit is.

Filmpje van de benigoi en purachina.

Bovendien zag hij tijdens het kiezen een kohaku van Taniguchi rondzwemmen in de vijver van de purachina's, en dat was een extra motivatie om zijn slag te slaan. Jan Hendrik had een goed oog, en nu eerlijk gezegd, begrijp ik persoonlijk ook niet dat een stralende kohaku zoals deze nog altijd bij mij rondzwom. Maar ja, zo zijn er nog steeds een groot aantal...

Dit brengt mij op het onderwerp dat ik al meerdere malen heb aangesneden, en dat is de vraag van de mensen: Wanneer komen de nieuwe koi binnen ? Ik erger me telkens aan die vraag, want ik vind het precies de verkeerde vraag. Zeg gewoon dat er in het bestand dat er rondzwemt geen koi zwemt die je bevalt…dat is toch veel directer en eenvoudiger.

Dus mensen, als je deze vraag nog eens stelt, dan antwoord ik gewoon niet meer. Er komen per jaar 4-5 keer nieuwe koi binnen, ik ga 4 keer per jaar speciaal voor jullie naar Japan om te proberen geschikte koi te vinden, en meer kan ik er niet over zeggen.

Bovendien wil ik er toch nog eens op wijzen, dat de koi die er al een tijdje zitten zeker en vast beter zijn om aan te kopen dan de koi die pas binnen zijn. Ze zijn goed aangepast aan onze Europese omstandigheden. Ze zijn volledig ontslakt, zoals ik dat zo mooi kan formuleren, en denk nu niet dat de beste er al uit zijn, want NIETS is minder waar.

Kom kijken naar vijver 1 en zeg nu niet dat daar niets tussen zit. Bovendien is het gedrag van deze koi stukken beter dan van de koi die nog steeds hun bioritme proberen aan te passen aan onze omstandigheden.

Om de één of andere reden verwacht ik vandaag veel volk. Ik vermeld trouwens nog eens dat ik volgende week niet open ben, want ik vertrek dinsdag naar Japan. Ik zal morgen ook open zijn van 10.00 tot 12.00 uur, want daarna wil ik Parijs Roubaix in alle rust bekijken.

Belangrijk misschien

Adam wist me te vertellen dat de mannelijke veilingvissen allemaal heel goed zijn, en hij gaat me nog een lijst proberen op te sturen van de vrouwelijke koi die de moeite zijn om te bekijken. Hij vermeld dan enkel de betaalbare, en niet diegenen die vooraf al onbetaalbaar zullen zijn. Hij zou ze allemaal nog eens persoonlijk gaan bekijken vooraleer me de lijst door te sturen. Ik hoop dat hij dit nog op tijd doet, want dat bleek altijd nuttig te zijn.

Voor degenen die Adam niet kennen. Adam is degene die de veilingvissen voornamelijk verzorgd. Een dankbaar helper voor mij altijd als ik daar ben.

Meer afbeeldingen

Nog 64 te gaan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240