Bowlen, inpakken en weg zijn zij

Bowlen, inpakken en weg zijn zij

Het is normaal dat er rond deze tijd veel koi worden opgehaald en dat er veel moet gebowld worden.

Langs de ene kant is het goed dat er flink wat gebowld wordt, maar langs de andere kant zorgt het natuurlijk weer voor veel ongezonde stress voor de koi. Dat is helaas een faktor waar we altijd rekening mee moeten houden, maar een faktor die serieus wat onderschat wordt. Ik zie het goed aan de tosai. Als ze nog niet gebowld werden waren ze bijzonder enthousiast als ze eten kregen.

Toen ik er gisteren enkele gebowld had om toch te laten zien aan de respectievelijke eigenaars, was hun enthousiasme serieus getemperd toen ze s'avonds een beetje voer kregen. Het is nu eenmaal hun lot zullen we maar zeggen.

Ik wist dat ik veel bezoekers zou krijgen, maar gelukkig kwamen ze mooi achter elkaar, zodat ik voor iedereen wat tijd kon vrijmaken.

Toch wel een bijzondere sanke die opgehaald werd, was de yondan sanke van Momotaro. Het zijn van die koi die ik niet graag in het archief zet, omdat ze mooier staan op de verkoopspagina, maar ja, eenmaal naar de eigenaar moet dat wel om mijn systeem optimaal te houden.

Zoals je kan zien op het filmpje is de rechtervin wat rood. Dit is geen mankement, maar een bewuste behandeling vanuit Japan om het beetje rood dat in de vinnen zat weg te halen. Dit is een vrij eenvoudige ingreep met een zalfje dat het hi verwijderd. Het heeft wel zijn tijd nodig, maar na enkele weken of maanden zie je er niets meer van.

De lengte, door mij gemeten was 62 cm, aangekocht op de veiling van september 2013 op 58 cm. In dit filmpje hoor je Daisuke nog eens zijn mening geven over de mogelijke grootte voor de toekomst in een goede vijver.

Franky beloofde me een update en een bepaalde grootte op het einde van dit jaar te zullen geven, en zoals je weet vergeet ik dit zeker en vast niet.

De volgende patiënt vind ik persoonlijk ook een bijzondere koi, met een bijzondere geschiedenis. Hoe dan ook, ze werd aangekocht op één van mijn uitzonderlijke priviléges om op de opensales van Sakai aanwezig te mogen zijn. Kan je je voorstellen ? Je mag aanwezig zijn om een koi aan te kopen. Hier ben je blij als er mensen zijn die zich aanmelden om een koi aan te kopen…

Het is wel een schoolvoorbeeld van hoe koi kunnen veranderen. Bekijk het filmpje bij aankoop en bekijk ook het filmpje van gisteren. De grootste zal het misschien niet worden, maar ze is in mijn ogen bloedmooi….en Pascal was er blij mee....

Een tussendoortje dat ik gisteren vergeten ben om te laten zien, is toch wel bijzondere kohaku van Taniguchi die ik gekocht had als tosai. Ze heeft niet de body om lengte te maken, maar ze heeft wel de body om te imponeren, of wat denk jij er van ? Ze valt onmiddellijk op en ze is nog niet aan het einde van haar latijn.

Kristof en Karen hadden onmiddellijk gereageerd op de doitsu showa die ik aan de helft van de prijs aanbood omdat ze een velletje had beschadigd. Vrouwtje blij... en zo verhuist deze doitsu showa samen met de tancho showa van Taniguchi naar Herentals.

Tussendoor nog een filmpje gemaakt van een koi die ik zelden koop, maar die me toch op een bepaalde manier aansprak, namelijk een yondan budo koromo van Momotaro. Vermoedelijk is het een speling van het lot, want het zal een showa zijn met het sumi op het hi, want normaal kweekt Momotaro dit niet. Toch een specialleke voor die mensen die graag iets apart hebben rondzwemmen.

Deze 2 showa kwamen samen in het net terecht, en de grotere showa wou ik even laten zien aan Jent, want hij was niet zeker of hij deze showa wel wou of niet.

De koi van vijver 7 waaronder de sanke van Patrick, de kohaku van William, de sanke van Martin en mijn sanke (mijn voorkeurssanke) geven me een enorme voldoening. Dat zie je, dat hoor je, en dat voel je. Hier moet ik geen woorden aan vuilmaken, dit is een bijzonder mooie vijver om te bekijken, geniet er zelf maar van.

Bijzondere gasten vandaag waren Lieuwe en Hélène. Zij kwamen helemaal van Groningen, maar liefst 296 km had ik begrepen om een bezoekje te brengen. Lieuwe had enkele jaren geleden een karashigoi gekocht uit een Takigawa reeks, en kwam nu opnieuw kijken voor een karashigoi en een showa. Dan moet je tijd vrijmaken, uitleg geven en enkele voorbeelden laten zien. Je kan klanten die van zo ver komen niet op hun honger laten zitten.

Lieuwe had enkele koi in optie genomen, en die heb ik allemaal even laten zien. Wat is nu het probleem ? Het probleem is dat ik de showa die hij uiteindelijk gekozen heeft, niet gefilmd heb, dus je moet het doen met het filmpje van Japan. Ik had het bijzonder druk, sorry daarvoor.

De karashigoi blijven impossant om te zien. Verschillende zijn de 60 cm al gepasseerd. Er zijn er nog 4 over….Lieuwe wist nog niet goed of hij er eentje van zou nemen, maar dat krijg ik wel te horen.

Wat moet je nog toevoegen aan deze bowl. Wat moet je nog zeggen over deze showa van Isa ? Niets dacht ik wel ?

Wil je alle vissen zien op een rijtje ? Dat kan hoor: klik hier maar en dan zie je alle koi op een rijtje gedurende 7.31 min. Vandaag komen ze nog een groot aantal koi ophalen, dus werk aan de winkel.

Tenslotte nog even melden dat alle koi die meegenomen werden op verzoek van de eigenaar werden meegegeven, omdat ze zelf een quarantaine bak hadden. De meeste koi blijven 5-6 weken in quarantaine zitten, tenzij de eigenaar ze zelf wil opvangen. Nog 55 te gaan....

Meer afbeeldingen

Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 1
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 2
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 3
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 4
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 5
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 6
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 7
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 8
Bowlen, inpakken en weg zijn zij: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240