Ik dacht een rustige zondag te hebben

Ik dacht een rustige zondag te hebben

Maar dat was een kleine vergissing. Ik moest onverwacht een tandje bijsteken.

Je mag echter blij zijn als je het zo druk hebt, het enige spijtige is dat je te weinig tijd aan iedereen kan besteden, en dat vind ik ook belangrijk.

Ik was blij dat Ben er was om me af en toe een handje toe te steken, en ik zet de mensen gewoonlijk zelf ook aan het werk, dat maakt Interkoi toch een beetje speciaal. Ik zou wel personeel kunnen aannemen, maar dan heb ik 2 problemen. Ik zou het ten eerste niet kunnen betalen, en ten tweede moet ik het bij de prijs van de koi bijrekenen, en dat is nu juist de bedoeling niet.

Die paar drukke dagen in het jaar dat ik het werk moeilijk aan kan moet je er maar bijnemen en me vergeven voor mindere service indien die er is. Wat we wel gezien hebben, zijn een paar bijzonder mooie koi. Ten eerste was er Willy die zijn 2 koi kwam ophalen, en ook zijn koi kwam bewonderen die hij aangekocht had van de laatste japanreis.

De showa en de tancho sanke zijn bijzonder mooie vissen in mijn ogen. Ik heb er zelfs 2 filmpjes van gemaakt. Weinig aan af te keuren zou ik denken. En je moet hier wel in ogenschouw nemen dat je hier prijs/kwaliteit moet vergelijken, en geen koi moet vergelijken die 3x duurder zijn. Persoonlijk vind ik deze koi te goedkoop voor de aangeboden kwaliteit. Ik hoor jullie al lachen, maar ik nodig iedereen uit om mee naar Japan te gaan en dit soort koi proberen aan te kopen, je zult van een kale reis terugkomen.

De sansai sanke van Momotaro die ik nog juist op de kop kon tikken is bijzonder mooi. Ik moest haar even laten zien om te stoefen, want ik ben er toch bijzonder trots op. Met haar 68 cm een bijzonder aantrekkelijke sanke die normaal toch een goed thuis zou moeten kunnen vinden. Bekijk die huidkwaliteit, de body, de teri van deze koi, een plaatje niet ?

In tegenstelling tot deze kohaku van Tamaura, waar ik een waardige vijver voor wil vinden. Sansai, 71 cm, geen showkoi in eerste instantie, maar wel een koi waar je wat werk in moet steken om de onderliggende schoonheid naar boven te halen. Bekijk de staartpartij en de uitstraling van de koi. Mits enkele kosmetische ingrepen en een goede vijver heb je een koi die zeker 85, zoniet 90 cm zou kunnen halen. Wie durft ?

De showa van Dainishi daarentegen straalt kracht uit. De body voor deze mannelijke koi is enorm, maar het zijn koi waar je van moet houden. Het was de eerste keer dat ik ze bowlde, omdat er interesse was, want deze koi moet je niet teveel storen.

Deze 2 koi gaan naar huis, zelfs naar een bijzonder interessante vijver, en ik heb er alle vertrouwen in dat deze Momotaro's zeker en vast een goede thuis hebben gevonden. Ik reken op updates binnen enkele jaren.

En wat voor Showa is dit ?. Voor mij heeft deze showa alles wat een showa moet hebben. Ze wordt goed bekeken door de respectievelijke eigenaar die eerst nog wat twijfelde, maar toch besloot om hem aan te kopen.

Joyce en Roel kwamen hun showaatje ophalen. Het was vooral Roel zijn keuze had ik begrepen, en tegenwoordig mag je blij zijn als het vrouwtje zich akkoord verklaard met de aankoop van een koi, want ik hoor het wel eens anders.

De kohaku heb ik er even bijgedaan om te laten zien aan de eigenaar die hem gekocht heeft en de 2 sanke waren van de Marc. Marc doet ook mee aan de Momotaro wedstrijd die 500 euro kan opleveren. Ik zal hier straks nog wel eens een item over schrijven.

Als laatste wil ik nog even vermelden dat je zaterdag 16 mei even moet reserveren. Ik ben van plan een nieuw onderdeel te organiseren dat misschien voor enkele mensen wel eens interessant zou kunnen zijn. Ik ga het de Interita noemen in analoog met de opensales die ik meegemaakt heb bij Narita. ("inter" van Interkoi en "rita" van Narita = "interita")

Ik moet eerlijk toegeven dat ik wat schrik voor heb dat het niet zal werken, maar ik ga het toch proberen. Ik kom er in de loop van de volgende dagen op terug, maar de bedoeling is dat er vats worden opgesteld waar ik enkele koi zal zetten voorzien van een prijs, en die je dan kan aankopen. Ik heb prijzen van 300 tot 600 euro in mijn hoofd voor bijzonder mooie koi die onlangs zijn aangekomen, dus wacht even met je aankopen tot 16 mei en ik beloof je een bijzonder interessante dag gespekt met enkele nieuwigheden.

Tenslotte nog even vermelden dat de mensen weer aangename cadeau's hadden meegebracht. Heel attentvol waar ik altijd dankbaar voor ben, maar het is echt niet nodig hoor...bedankt Willy, bedankt Roland en Rita....een dikke merci...

Meer afbeeldingen

Ik dacht een rustige zondag te hebben: afbeelding 1
Ik dacht een rustige zondag te hebben: afbeelding 2
Ik dacht een rustige zondag te hebben: afbeelding 3
Ik dacht een rustige zondag te hebben: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137