Update Taniguchi sanke

Update Taniguchi sanke

Het werd tijd dat ik wat meer informeer over de Taniguchi sanke die ik verleden jaar heb uitgekozen samen met Taniguchi San.

De reden is niet ver te zoeken. Ik wou de koi absoluut niet storen na hun reis, want het transport had weer eens zijn tol geeist. Ze kwamen heel slecht uit de zak, en ik dacht zelfs dat ik er zou gaan verliezen, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en zijn ze nu tiptop in orde.

Ik ben blij voor de mensen die een sanke uit deze selectie hebben gekocht, en die er geen gekocht hebben, zullen misschien wel spijt krijgen, want echte jumbo tosai van deze kwaliteit voor deze prijs zijn moeilijk te vinden.

Ik was redelijk boos toen ik de zakken van Taniguchi opende, en ook de omslachtigheid telkens ter plaatse, dat gekenmerkt wordt door een bijzonder slechte organisatie doen me dikwijls de haren ten berge rijzen, maar ondertussen ben ik weer wat afgekoeld, en kan ik weer genieten van zijn koi.

Waar ik een bijzonder plezier aan beleef bij de Taniguchi is toch wel de frêle huidkwaliteit die je telkens ziet bij zijn koi. Laat ze niet zo groot zijn misschien als de kanonnen van Momotaro, toch is de fijnheid van de koi opmerkelijk. Ik heb er nog een groot aantal rondzwemmen, zodat ik er nu volop van kan genieten.

Ik ga de koi die ik gisteren gebowld en nagekeken heb even op een rijtje zetten, zodat je ze één voor één kan bekijken, maar bekijk misschien nog even Dit filmpje . Dan begrijp je misschien de moeilijkheid om tosai van dit formaat te kiezen, en kan je de volgende filmpjes misschien beter plaatsen.

sanke 1409012 - 35 cm

sanke 1409022 - 33 cm

sanke 1409014 - 33 cm

sanke 1409037 - 37 cm

sanke 1409018 - 34 cm

sanke 1409016 - 33 cm

sanke 1409020 - 28 cm

sanke 1409043 - 31 cm

sanke 1409023 - 30 cm

sanke 1409015 - 42 cm

En als je ze graag in één lang filmpje ziet, dat kan....relax en bekijk even dit filmpje van 5.14 min.. Ik denk, nee ik weet zeker dat de mensen die hun tosai nog een extra mudpondjaar geven bij Taniguchi san dit jaar zeker en vast tevreden mogen zijn. Ik heb het al verscheidene keer gedaan en ik verwacht een nisai van 50-55 cm met een goede huidkwaliteit, en als ik het hi en het shiroji van deze tosai bekijk, dan ben ik bijzonder verwachtingsvol als ik ze in oktober terugzie.

Het sumi heeft een bepaalde onvoorspelbaarheid, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Taniguchi San gelijk heeft gehad toen hij samen met mij de selectie maakte.

Ik sta ondertussen klaar om te vertrekken naar Japan. Verstand op 0 en vertrekken maar. Ik hou mijn verwachtingspatroon laag, dan kan ik zeker niet teleurgesteld worden. Ik heb nog een 50 koi nodig dit jaar, maar ik koop niet zomaar om te kopen, ik koop datgene wat ik voor ogen heb. Ik heb voor de eerste maal ook een aantal opdrachten die toch een beetje ademruimte om te bieden geven, geen biedingen die kant nog wal raken. Ik hoop voor deze mensen dat het voldoende is.

Wie graag mijn reisverslagen volgt is altijd welkom natuurlijk en denk eraan: de prijzen die verschijnen tijdens mijn Japanreis zijn altijd anders dan de prijzen die zullen gehanteerd worden als ze in Arendonk zijn.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137