De overwinteringskoi werden wakker

De overwinteringskoi werden wakker

Na bijna 6 maanden vergeten te zijn, werden ze stilaan uit hun winterslaap gewekt.

Voor mensenbegrippen onbegrijpbaar, maar voor de natuur eigenlijk heel gewoon. Ik denk dat het dit jaar het langste is dat ik de koi geen eten heb gegeven. Het is inderdaad bijna 6 maanden geleden, en dikwijls heb ik tijdens deze periode in de vijvers gekeken of alles nog goed is.

Niet storen is heel belangrijk. Bij momenten lagen ze gewoon op hun zijde, blijkbaar om zoveel mogelijk zonnewarmte op te vangen, heb ik me laten vertellen. Of dit waar is weet ik niet, maar het is geen prettige aanblik. Voeren is uit den boze, ondanks het feit dat veel mensen zich hieraan bezondigen.

Ik ben een aantal weken terug, toen de temperatuur stilaan opliep, geleidelijk aan beginnen te voeren. Op dit ogenblik zijn het net wolven die hun prooi hebben geroken. Het is dan ook grote zonde dat het slechts tot vandaag aangenaam weer is. Morgen vallen we weer terug in de dip van 10°, ze moesten het verbieden...

Deze week heb ik even de tijd genomen om alle overblijvende vissen te bowlen en na te kijken. Het zijn niet de grote kanonnen, maar de gewone vijvervisjes die ik gecontroleerd heb. Het zijn de "niet verkorenen", "de leftovers" of de koi die niet in de gunst vielen van de mensen, kortom, de koi die niet verkocht werden.

Door het telkens vernieuwen van het bestand, belanden deze in mijn voorste vijver, zodat dit dan ook de eerste vissen zijn die men kan zien. Ze zijn sterk, goed uit de winter gekomen, en best aardig om te zien. Ik heb iedere koi bekeken, omgedraaid om te zien of er ligplekjes zijn, en buiten wat kleine beschadigingen viel de schade best mee. Vermagerd zijn ze wel, en als ik de foto's of de filmpjes van voorheen bekijk, zie ik een groot verschil, maar toch. Ongelooflijk toch hoe ze deze periode overleven...

Er zijn zelfs koi bij die opmerkelijk verbeterd zijn. Een onbetrouwbaar stukje hi dat plots patroon is geworden...een vervelend secundair hi partij dat plotseling is verdwenen, kortom er zijn er zelfs die erop vooruit zijn gegaan. Mooi om te zien, mooi om te leren.

Er zijn nog 48 koi over en ik ga deze koi iedere dag per 12 stuks laten zien via een filmpje. Je zult zien dat ze flink vermagerd zijn, maar voor de rest zien ze er meestal nog picobello uit. Het voordeel ook is dat ze winterhard zijn, en bewezen hebben dat ze onze seizoenen goed kunnen verteren. Of dit een voordeel is weet ik niet, maar toch is het nuttig om te weten.

Wat ik op dit ogenblik wel veel doe is het combinatiepakket toevoegen (melkzuurbacterië-enzymen-aqua dry-vitaminen) en ik ben vijvers aan het testen met het aloë vera produkt van Maarten Lammens. Enkele mensen testen dit voor mij, en de meesten geven zeer positieve commentaren.

Voor mensen die dergelijke koi op een speelse manier willen kopen ben ik op een mooi idee gekomen. Geef voor jezelf de koi een kwaliteitslabel van 1 tot 20. Wij Europeanen zien toch graag de slechte dingen van een koi, en daarom mag je dit nu eens letterlijk toepassen. De hoogste score is uiteraard 20, maar om de één of andere reden heb je toch een zwak voor de koi.

Geef de koi een score die hij volgens jou verdiend, en trek de slechte punten ervan af. Voorbeeld: een koi heeft secundair hi op het hoofd, daar trek ik 5 punten voor af, de koi heeft wat winterpokjes, daar trek ik 2 punten voor af. Je komt dan op een totaal van 13 punten. Je meet dan de lengte van de koi, en vermenigvuldigt dat met het aantal gescoorde punten. De koi is 25 cm x 13 = 325, wat dan ook de prijs van de koi wordt. Wie durft ?.....

Ik weet het, niet veel mensen zullen er zich aan wagen, maar als je een koi ziet die toch je aandacht trekt, kom dan even kijken of vraag even de prijs. Ik zal dan ook graag uitleggen welke prijs deze koi verdient. Hier zijn de eerste 12 koi van vandaag:

1201058 - 1112006 - 1201066 - 1111033 - 1201021 - 1111036 - 1202002 - 1201041 - 1204024 - 1201028 - 1201039 - 903076

Meer afbeeldingen

De overwinteringskoi werden wakker: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240