40 - een magisch getal

40 - een magisch getal

Inderdaad, ik ben zaterdag 40 jaar getrouwd, en heb een romantisch etentje gepland met mijn vrouw. Mijn zus is ook uitgenodigd om erbij te zijn.

Dit mag echter niet ongemerkt voorbij gaan, en een bepaalde actie zou deze heuglijke dag moeten ondersteunen. Natuurlijk moet alles in het teken staan van 40, zodat dit nog een bepaalde glans krijgt. Ik heb dit opgedeeld in enkele geschenkjes waar iedereen van kan genieten, nu zaterdag of in de toekomst.

Eerst en vooral een kleine mededeling. Ik heb op dit ogenblik de koi die nog in Japan zijn onder "koi in mudpond" gezet. Er is wat verwarring omtrent deze koi, omdat deze koi op dit ogenblik nog niet binnen zijn. Door ze voorlopig even terug onder nieuw te zetten, en onder "koi in mudpond", zal het misschien wat duidelijker zijn.

Geschenk 1:

Al wie zaterdag langskomt, krijgt op verzoek een waardebon van 40 euro. Deze bon kan enkel gebruikt worden bij aanschaf van een koi, die op dit ogenblik, aanwezig zijn in Arendonk. Dit is niet van toepassing op koi die reeds aangekocht zijn, of op koi die nog binnen moeten komen. Iedere bon van 40 euro kan tot en met 31 mei gebruikt worden bij aankoop van een koi naar wens. De bon moet persoonlijk afgehaald worden.

Geschenk 2:

Zaterdag zal ik alle koi die in quarantaine hebben gezeten, en die klaar zijn om naar buiten te gaan, overzetten in hun nieuwe vijver. Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen de grote koi, waarvan er nog een 10-tal binnenzitten, en de kleinere koi van Taniguchi.

Om 11 uur zullen alle grote koi van Momotaro, met name de nisai van om en bij de 60 cm, in een groot vat zwemmen, zodat ze allen kunnen bekeken worden. Rond 11.30 uur zullen deze één voor één gebowld worden, zodat geinteresseerde mensen deze kunnen bekijken voor een bepaalde periode. Nadien worden ze overgebracht naar de voor hun bestemde vijver, namelijk vijver 5. Enkel zaterdag zal er een korting gegeven worden van 10% op deze koi. (40% zou mooi zijn, maar dat is me wat te gortig)

Het is op dit moment zeer moeilijk om dergelijke koi, met dergelijke kwaliteit aan te kopen. Iedereen denkt dat je zomaar eventjes naar Japan vliegt en koi kan aankopen zoveel als je wil. FOUT....Op dit ogenblik zitten zelfs alle grote kwekers zonder vissen. Alles wordt opgekocht, alles wordt duurder, alles wordt moeilijker. Kwekers zoals Dainishi, Taniguchi, Momotaro, Sakai SFF zitten zonder koi, en het is zelfs een gunst als je nog betaalbare koi kan aankopen. De prijs voor deze koi, van deze kwaliteit, is op dit ogenblik zelfs minimaal in mijn ogen. Voorwaarde is dat je aanwezig moet zijn nu zaterdag.

Geschenk 3:

Er bevinden zich nog een aantal tosai kohaku in mijn quarantaine afdeling. Deze zullen na de grote koi in de bowl gezet worden om te bekijken. Dit zijn niet gesexte Jumbo tosai van Taniguchi. Op zaterdag heb je de keuze om één van deze tosai te selecteren, om nadien in de groeivijver te zetten. Deze vijver heb ik verleden jaar ook gebruikt, met zeer goede resultaten. Deze vijver zal verwarmd worden tot 26° en dit tot medio oktober. Ik beloof je een spetterend resultaat.

Het kan plezierig zijn als de koi positief ontwikkeld, zoals de meesten doen. Mensen die een koi uit de groeiafdeling hebben gekocht verleden jaar kunnen dit beamen. De prijs voor de koi incl. de groeiperiode bedraagt 700 euro rond. Het is echter altijd mogelijk dat er iets gebeurd met de koi tijdens deze periode. Hopelijk niet, maar het blijven levende wezens, en ervaring leert me dat je niet voorzichtig genoeg kunt zijn.

Moest er iets gebeuren met de koi, sterfte of kromtrekken, of een technisch mankement, dan mag je het bedrag dat je hebt besteed gebruiken voor een andere aankoop. Minder goede ontwikkeling, wat niet te hopen is, is hier niet bij inbegrepen, maar ik maak me sterk dat dit vermoedelijk niet zal zijn. Ik pas de groeivijver nu al ettelijke jaren toe, en weet ondertussen hoe ik een vijver "moet sturen" om de beste resultaten te boeken. Zoals voorheen gemeld, is dit aanbod enkel zaterdag geldig.

Geschenk 4:

In de loop van de komende weken zullen de nieuwe koi binnenkomen. Op deze koi is de waardebon van 40 euro NIET van toepassing op dit ogenblik. Er bevinden zich een aantal goede sanke in deze selectie die door Momotaro vrouwelijk werden gesext. Deze kan je helaas niet beoordelen nu zaterdag, want ze moeten nog binnenkomen. Ik ga hier een algemene prijs voor maken nu zaterdag, met de mogelijkheid van doorgroeien in de groeivijver. De prijs per sanke, incl. groeivijver bepaal ik éénmalig op 1000 euro. Voorwaarden zijn idem als omschreven hierboven.

Ik wens rond 16.00 uur door te gaan naar huis, want ik heb nog een avondje te goed met mijn vrouw. Wel zal ik zondag open zijn van 10 tot 12.00 uur om eventueel de mensen te ontvangen die nog graag hun koi komen ophalen.

Ondertussen is Jordy ook zijn opensales koi, en de showa van Momotaro komen ophalen. Hij geeft het goede voorbeeld, en ik hoop dat de anderen ook dit voorbeeld zullen opvolgen. Ik heb de vijvers nodig om de volgende series op te vangen. Bekijk hier het filmpje van de koi van Jordy. De keuze van zijn showa is bijzonder goed geweest volgens mij. Komende van een 15-tal cm, heeft deze een mooie metamorfose ondergaan, terwijl de opensales koi weggevertjes zijn geweest, waar blijkbaar iedereen gelukkig mee was.

De bouw van de showa lijkt me ook vrij vrouwelijk te zijn, ondanks het feit dat je dit in dit stadium niet kunt zeggen. Het is puur gebaseerd op kijken en ervaring, maar het zou me niet verbazen als blijkt dat dit een vrouwtje is.

Wens je zaterdag te komen....mooi. Wens je me te melden wanneer je zaterdag komt....nog mooier....tot dan.

Meer afbeeldingen

40 - een magisch getal: afbeelding 1
40 - een magisch getal: afbeelding 2
40 - een magisch getal: afbeelding 3
40 - een magisch getal: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240