Ik kom vissen te kort

Ik kom vissen te kort

Ik zie de koi als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ik had me voorgenomen om niet te veel aan te kopen dit jaar, rekening houdende met de economische omstandigheden. Heb ik me dan toch vergist ?

Ik zie dat het momenteel snel vooruit gaat. De vijvers zijn welisweer gevuld met prachtige exemplaren, hetgeen ik altijd heb gewild, maar ik moet toch zien dat ik voldoende koi heb. Het is nu een plezier om rond te snuffelen in de vijvers. De vissen zwemmen relaxed en gezond rond, en het geeft een goed gevoel. Zaterdag zal ik een speciale dag houden, maar daarover zal ik morgen wat meer vertellen. De vissen van binnen moeten in ieder geval naar buiten, en hier zal ik een speciale actie aan koppelen.

De nieuwe vissen zullen vermoedelijk medio mei binnenkomen, zodat er weer nieuw leven in de brouwerij komt. Misschien dat ik in mei nog eens naar Japan ga, maar dan om een andere veiling dan van Momotaro bij te wonen, vermoedelijk de Narita auction, we zullen zien.

Ik heb gisteren de deuren ook opengehouden, zodat de mensen die nog koi moesten komen ophalen, hier de mogelijkheid voor hadden. De eerste 2 gingen naar Marc, die samen met een opensales koi, ook de speciale sanke aankocht.. Marc noemt het "spielerei", en dat is het natuurlijk ook. Toch benieuwd naar die maruten sanke. Ik heb er zelfs een tweede filmpje van gemaakt.

Kris kwam met zijn vader om 2 geweldige koi op te komen halen. Het is altijd indrukwekkend om deze 62 cm grote nisai in de bowl te zien. Zet je ze dan samen in de superbowl, dan is het een schouwspel waar iedereen van geniet.

René kwam met vrouw en kinderen zijn 2 opensales koi ophalen. Stippie en lapje zijn het geworden, en zoek zelf maar uit wie Stippie of lapje zijn.

Ondertussen werd er gezwind in de bak met ginrin showa gekeken. Waren ze op zaterdag niet zo succesvol, gisteren hadden ze wel degelijk succes en gingen er in totaal 9 over de toonbank.

Dan gaan we nog even stilstaan bij de grote kanonnen. Met grote kanonnenn bedoel ik de koi van 80 cm, of de koi die deze lengte zonder problemen moeten kunnen halen.

Deze matsu kohaku is 80 cm en blijft voor mij een koi met een uitstraling die normaal iedereen zou moeten bekoren. Schoonheidsfoutjes ? Gelukkig wel, anders zat ze niet in Arendonk want dan kon ik ze niet betalen.

Het hoogtepunt lag bij deze sanke, een dijk van een koi. Het plezierige aan dit soort vissen, is de toekomst die je nog moet invullen. Zal ze het verwachtingspatroon invullen ? zal het sumi nog sterk genoeg doorbreken ? Zal ze in onze wateren nog een eindje boven de gewenste 80-85 cm kunnen komen ? nog een laatste filmpje en dan is ze weg. Adieu, vaarwel, auf wiedersehen...

Meer afbeeldingen

Ik kom vissen te kort: afbeelding 1
Ik kom vissen te kort: afbeelding 2
Ik kom vissen te kort: afbeelding 3
Ik kom vissen te kort: afbeelding 4
Ik kom vissen te kort: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240