De rode loper ligt uitgerold

De rode loper ligt uitgerold

Met de middelen die ik heb, heb ik mijn best gedaan om een zo gezellig mogelijke dag te maken.

De gezelligheid kan je echter niet maken, dat moeten de mensen zelf doen. Dit keer heb ik het iets anders gedaan dan gewoonlijk. Ditmaal heb ik een tent gehuurd zodat de mensen meer dan plaats genoeg hebben om rond te wandelen en van het Thais buffet te genieten.

Het is bewolkt en er valt regen in Arendonk zegt de weerkaart, bovendien is het winderig weer. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om een gure dag tegemoet te zien. Een extra tent is dus geen overbodige luxe.

De meeste koi doen het na hun quarantaine meer dan goed. Ik heb gisteren dan nog even met enkele klanten wat koi gebowld om te zien of alles in orde is. Bovendien heb ik enkele koi gebowld die verkocht zijn, en waarvan ik weet dat de eigenaars niet kunnen komen vandaag. Op deze manier kunnen zij ook even genieten van hun koi.

Een knoest van een koi, zo noem ik deze tancho sanke van Momotaro. Nisai en volgens mij ondertussen bijna 65 cm wekt deze tancho een goed gevoel op.

Zet er dan nog even een ginrin kohaku bij van Momotaro en je hebt een prachtig duo. Marcel merkte goed op dat het ouderdier inderdaad TM kohaku is.

Ik kan zelden goede ginrin kohaku van Momotaro aankopen omdat ze gewoonlijk te prijzig zijn. Dus ben ik bijzonder blij met deze aanwinst. Ondanks het feit dat ginrin niet echt gewaardeerd wordt zie ik het zelf graag.

Een andere kohaku die ik gebowld heb is deze sakai kohaku, waarvan ik bijzonder blij ben dat ik deze reeks heb mogen aankopen.

ik kan niet onder woorden brengen hoe moeilijk het is om dit soort koi van deze kwaliteit in deze grootte voor deze prijs op de markt te brengen. Als je ooit zelf in Japan bent geweest om koi te kiezen, dan kan je misschien bevatten hoe moeilijk het is. Ik ben dan ook bijzonder blij met deze 7 sansai van Sakai FF.

Een sanke die uiteindelijk een meevaller blijkt te zijn, is deze reus van een sanke. Achteraf gezien moest ik er mee lachen, want tijdens de onderhandelingen met Kentaro heb ik deze geprobeerd gratis in handen te krijgen, vermits ze een verkleurd schubbenpatroon had op de rug.

Ik had er al 6 aangekocht en wou wel eens proberen om deze gratis op de kop te tikken. Met de wijze woorden dat hij blij moest zijn dat hij er vanaf was, probeerde ik hem te paaien, maar het is me niet gelukt hoor…Toen ik ze bowlde was de rugzijde ofwel verkleurd, ofwel was het het resultaat van een kp behandeling of iets dergelijk.

Op één van de foto's heb ik een detail toegevoegd van het verkleurde schubbenpatroon. Ik heb er zelfs enkele verkopen door geweigerd voorlopig omdat ik eerst wou zien wat het werkelijk was, want de body van de koi vond ik voortreffelijk.

Blijkbaar was het toch een vergankelijk iets want ze is nu zo wit dat je ogen er pijn aan doen. Deze sanke zal misschien niet de gewenste showkwaliteiten hebben, maar het zou wel eens een reus van jewelste kunnen worden. Goede vijver, bekwaam baasje, en ik zie hier een koi van 85 cm of meer verschijnen…

Kwalitatief hoogstaand is deze sanke van Sakai FF. Het sumi lijkt er op geschilderd, het hi blinkt als een spiegeltje, wat wil je nog meer ? Misschien moet ik haar wat duurder maken, dan trekt ze misschien wat meer de aandacht !

De ginrin chagoi is trouwens ook een blikvanger. Aparte kleurstelling voor een ginrin chagoi, en ik denk dat dit komt omdat het vermoedelijk een kweek is tussen chagoi en karashigoi. Ze is niet bruin, ze is niet gelig, ze heeft een zachte, niet te omschrijven kleurteint beige als je het mij vraagt. Het gin is ook van goede kwaliteit.

Tenslotte nog 2 showa van Sakai FF die vermoedelijk uit de bloedlijn van Black Pearl komen. (die op haar beurt en offspring is van Ninja) Een totaal andere opbouw dan de showa van Momotaro, maar elk met een fijne eigenheid die ze beiden geschikt maakt om een mooie vijver te bevolken.

Wie de moeder wil zien van deze showa kan het best deze link een aanklikken. Op blz. 40-41 staan deze oyakoi. Deze link geeft ook een mooi overzicht van alle oyakoi van Sakai in 2013. Dat is iets wat Sakai FF stukken beter doet dan Momotaro, en dat is een goed ondersteunende info geven over de oyakoi.

Wie van kindai showa houdt, zou zeker moeten gecharmeerd zijn van de grotere showa, de naam kindai waardig. Voor de rest laat ik het vandaag aan jullie over en zal ik de dag maar ondergaan.

Een koi die ik niet makkelijk zal aankopen, is deze hi utsuri, kweker Shinoda. Wat moet ik erover vertellen ? Bekijk haar zelf en dan weet je dat deze een beloftevolle hi utsuri is die ik volgend jaar lekker mee naar de show zal nemen als ze niet verkocht is...

Aan al diegenen die zich ingeschreven hebben….welkom.

Meer afbeeldingen

De rode loper ligt uitgerold: afbeelding 1
De rode loper ligt uitgerold: afbeelding 2
De rode loper ligt uitgerold: afbeelding 3
De rode loper ligt uitgerold: afbeelding 4
De rode loper ligt uitgerold: afbeelding 5
De rode loper ligt uitgerold: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240