De roep van de controle

De roep van de controle

We zijn in een periode dat de temperatuur van het water een dankbaar niveau haalt. Hier zijn de buitenvijvers om en bij de 19° - 20° en je kan het zien aan de levendigheid van de koi. 

Het is helaas ook de periode dat de koi uit de winterperiode komen en parasieten hun tol eisen. Een vervelend iets, maar het is nu eenmaal eigen aan het koihouden. Ik mag me gelukkig prijzen dit jaar, de koi zijn bijzonder goed uit de winter gekomen, en de wekelijkse controle op parasieten is op één vijver na gewoon nihil. 

Wat ik wel doe is even filmpjes maken, ten eerste om op een makkelijke manier afstrijkjes te maken, maar ook om nog even de koi te bekijken en tegelijkertijd even de kieuwen te controleren om te zien of alles nog in orde is.

Graag hebben ze het niet, maar het moet nu éénmaal gedaan worden. In vijver 1 nam ik 2 koi uit de vijver, een karashigoi van Matsue en een shiro van Omosako. Of het een karashigoi is of een kigoi maakt mij niet zoveel uit, het is vooral de kleur die me veel plezier doet. Het is geen doffe karashigoikleur, maar een helder geel, dat meer aan kigoi doet denken.

De afstamming is van konishi dat kan misschien de reden zijn, alhoewel ik weinig kennis heb van de karashigoi van Konishi. De shiro is een koi van Omosako, en evolueert positief. Het blijven moeilijke koi, de shiro, maar deze is een positieve opmars bezig.

De kleinere vijver 2 is vandaag aan onderhoud toe. Toch even enkele koi gebowld om te controleren, en toeval of niet, de laatste 3 ginrin redkarashi eindigden in de bowl. (het was niet per toeval, want ik heb bewust de ginrin verise uitgezocht ). Een bewuste keuze want het is een lust om ze te zien. Nu nog een plaatsje vinden voor deze jumbo kleppers.

Vijver 4 is een lust om te zien met bijzonder mooie koi volgens mij. Ik moet in principe geen commentaar geven bij dit viertal. Ik ben gefascineerd door de bloemige patronen van de kohaku. Sakai, Momotaro en Takigawa broederlijk verenigd in een bowl. Allemaal toppers van koi, en zo zitten er nog zeker tientallen in de vijver. Een van de mooiste bezettingen die ik heb.

Uit vijver 5 wou ik de 2 maruten kohaku toch even in de aandacht brengen. Ik ben altijd verliefd als ik mooie maruten kohaku zie. Dat probleem heb ik al van bij het begin van mijn carriëre, namelijk de maruten patronen, ik kan er intens van genieten. 

Als laatste vandaag, want de vijvers zijn niet allemaal bemand, de overblijvende kujaku nog even controleren. De showa toevallig in de bowl van deze kujaku is een showa van Sakai FF en werd gisteren toevallig verkocht. De tosai is 27 cm en er is ook gevraagd om de showa mee te nemen naar de Euregio koishow. Dat gaan we dus doen.

Ik heb ondertussen een kleine selectie gemaakt van de koi die mee naar de show gaan. Ik heb er bewust voor gekozen om niet verkochte koi te selecteren, buiten de koi die op aanvraag mee naar de show gaan. Deze koi ga ik ook aanbieden tijdens de show aan personen die eventueel interesse hebben om een koi aan te kopen.

Misschien ben je wel nieuwsgierig welke koi het zijn. Ik ga ze niet in het nieuws plaatsen, dat is niet wenselijk in een show, maar als je interesse hebt, wil ik  je een overzicht geven van de beschikbare koi met de aangeboden prijs. Door het codenummer in te vullen kan je altijd alle info vinden van de koi op de website, van geboorte tot dit ogenblik.

Contacteer me indiien je een overzicht van de aangeboden koi wil ontvangen. Ter info, ik  heb 14 koi geselecteerd voor de euregio koishow, waarvan er momenteel 2 van klanten zijn.

 

5
6
41
7
4
4
4
23

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

marc

Luc je bent een tovenaar en ik blind 


Johan

Prachtig


eric

Weer prachtige kohaku,s gezien top man 👍🤗


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml