Onderhoudswerken Interkoi Nederland

Onderhoudswerken Interkoi Nederland

Het kan gebeuren. Nooit plezierig, maar als er een lek is in de folie, dan moet je de nodige maatregelen nemen. Dat is ook één van de redenen dat ik indertijd gekozen heb voor polyester, en dat is nog altijd perfect na 16 jaar.

Om alles goed voor te bereiden werden de soldaten opgeroepen om mee te helpen en het bestaande bestand, wat niet van de  poes is mee te helpen overzetten. Geen sinecure met de jumbo koi die de bezetting van de vijver vormden.

De samenwerking tussen Johan en Interkoi werd een aantal jaren geleden opgestart, en is vooral gebasseerd op respect en vertrouwen, waarbij geldgewin niet de hoofdmoot vormt. Ja, ik hoor de kritiek al langs alle kanten, maar ze moesten eens weten ! Wil je rijk worden...zeker koi verkopen, ik garandeer je het op een briefje....je word er schatrijk van !

Fenomenaal resultaat is het meten en verplaatsen van de chagoi 1801001. Een chagoi van Marusei, die aangekocht werd toen ze 84 cm was. Ondertussen is ze 100 cm gemeten en is ze nog slechts 8 jaar oud. Alle info van de koi vind je natuurlijk nog op de website.

Het overzetten van koi van een meter vraagt de nodige voorbereiding. Ze hebben er een mooi filmpje van gemaakt dat ik je niet wil onthouden. Alle koi werden overgebracht naar de gezellige quarantaine afdeling waar ze enkele weken moeten vertoeven. 

Ondertussen werd Polleke ingeschakeld als fotograaf van dienst om het aanwezige bestand nog eens op foto en film vast te leggen. Ik heb de foto's even aangepast en de nieuwe informatie op de website vermeld. Deze kan je ten alle bekijken op zijn webpagina

Ik vond het ook een leuk idee om de filmpjes te koppelen met hun codenummer en deze na elkaar te zetten in dit filmisch overzicht. Dan kan je de koi rustig bekijken en via de codenummers kan je alle info over de koi opzoeken. Voor eventuele aankopen kan je altijd contact opnemen met Johan natuurlijk. Alle informatie vind je op zijn info pagina

 

11
3
36
9
5
4
5
25

Meer afbeeldingen

Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 1
Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 2
Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 3
Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 4
Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 5
Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 6
Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 7
Onderhoudswerken Interkoi Nederland: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Rene

Hallo beste johan en allemaal ! ..dus het is begonnen johan..de grote vijver renovatie..
Een hele operatie..maar ook wel prachtig om te doen..en te zien hoe de vijver er na zovele jaren in gebruik er dan leeg uitzien en hoe de staat van het folie enz is..
En ja..de Vissen verhuizen..ook een heel verantwoorde en geconcentreerde klus..vooral met zulke mega dolfijnen in de collectie..wat een schitterende vissen..
Ja de fantastische Japanse sfeer die de prachtige esdoorns erin brengen en het geheel een fantastisch mooie sfeer brengt..een prachtig mooi gezicht !
Ook geweldige hulp aanwezig die jou hierbij helpen..
Fantastisch ook om de Momotaro opgroei vissen voorbij te zien komen die in je privé vijver verbleven en waarvan nu nieuwe foto,s en filmpjes zijn gemaakt..
Een aantal herken ik nog heel goed..ze zien er heel erg goed uit..hele mooie vissen !
Veel plezier en succes gewenst met het mooie project !
Geeft weer veel voldoening als het straks weer allemaal mooi klaar is !
Prachtige foto,s ervan..en altijd fijn als het zonnetje er heerlijk bij is.

Een hele goede voortzetting gewenst !

Beste groetjes van René uit prov. Groningen
Johan

Dankjewel Rene als het klaar is maar een keer langs komen voor een drankje en praatje.


Wim DW

hoi Johan, succes met je onderhoudswerken - altijd een embetant gegeven - maar als het voorbij is dan geniet je weer des te meer. - zoals door anderen reeds gemeld - zeer mooie acers - en een chagoi van 1 meter ..daar zeg ik niet nee tegen ! bedankt voor de info's


Peter De Clercq

Prachtig de reus van 1 meter! Hopelijk samenwerken herstelling snel gedaan zijn. De 3 musketiers tesamen, koikenners van het eerste uur. Zoals Luc zei. Met 3 mensen met roots in interkoi is alles in zeer goede handen en kan Johan op 2 oortjes slapen! Geniet er nog van en tot de volgende ! Ik vraag me altijd af want ik viste vroeger wel graag … Wat weegt ni zo een koi 20 Kg?

Johan

Chagoi met deze body gaat richting 20 kilo en met water erbij in de zak til je nog wat extra kilo’s 😊


Jack

Succes Johan met de werkzaamheden. Hopelijk alles weer snel terug de vijver in en vrolijk verder !

Johan

Thx Jack je weet er zit altijd wel wat tegen wat je onderweg tegen aan loopt maar het streven is dinsdag folie lassen en redelijk snel daarna vullen en alles klaar maken voor terug plaatsen.


Eric

Prachtig die esdoorn Johan leuk om Ben er ook weer eens bij te zien succes met folie plakken of fohnen

Johan

Thx Eric esdoorn klein rond de 50 cm geplant en vooral de rode heeft het erg naar zijn zin en geeft de koi ook de gewenste schaduw in de zomer.

Voor nu tijdens de werkzaamheden staan ze af en toe wel wat in de weg 😊😉


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml