De vijver van Sandra en Danny

De vijver van Sandra en Danny

Na 8 jaar zonder koi werd er eindelijk beslist om nog eens een koi aan te kopen. Je kan Sandra en Danny beschouwen als de oudgedienden. Ze stammen af uit de succesvolle periode van het viske, een dankbare link naar het verleden, en toendertijd door iedereen bekend.

Ondertussen is er al veel veranderd, vooral de manier waarop de koi in die tijd aangekocht werden. Ondertussen is de koiwereld volledig overstag gegaan en is het herschapen in het huidige systeem. Is het beter ? Ik betwijfel het...

Uiteraard werd er veel gebabbeld over die tijd en de manier waarop de zaken soms gedaan werden. Het waren misschien glorieuze dagen, maar alles speelde zich eigenlijk af juist voor mijn tijd en ik heb enkel de laatste jaren het één en ander meegenomen in mijn koibelevenis. Ondertussen is de wereld op zijn kop gaan staan, zowel in de koiwereld als in ons dagelijks leven en niet altijd zoals we het graag zouden hebben.

Het was best een verhelderend en aardig onderhoud en ik was blij dat ze interkoi uitgekozen hebben om hun nieuwe aanwinst te verzilveren. Het is een bijzonder mooie tancho showa, die moeilijk verkocht werd, iets wat ik in principe niet goed kon begrijpen. 

Danny en Sandra twijfelden echter niet. Hadden de tancho showa al lang gevolgd, en nadat deze de 1ste prijs op de Belgische koi show in de wacht sleepte, werd de koop vrij snel gesloten. Ze is ondertussen naar het archief geplaatst, maar een laatste filmpje is natuurlijk altijd op zijn plaats

Als ze toch bezig waren met nieuwe aankopen, want ze hadden onlangs hun vijver gesanneerd laten we zeggen, waren ze bijzonder gecharmeerd van de ginrin redkarashi, en al gauw werd een keuze gemaakt onder de nog overgebleven exemplaren.. 

De keuze werd snel gemaakt en als man en vrouw dezelfde hobby beoefenen is dat altijd een voordeel, want dat is niet altijd zo. Dit was hun keuze. Toen ik ze de opvolger in leeftijd liet zien, was het hek helemaal van de dam. Dit is wat het kan worden. Dit exemplaar is echter in Japan grootgebracht, en dat is hier moeilijker te verwezenlijken. Laat maar zien wat je kan...we mogen het hopelijk opvolgen, maar Danny bowlt zijn koi bijna nooit zegt ie !

Een kort filmpje van de vijver van Danny en Sandra

Eerlijk gezegd heeft het me nog eens plezier gedaan om te keuvelen over "die goede oude tijden." Die komen helaas niet meer terug. Is het beter of slechter ? Daar kan ik niet op antwoorden, maar wat ik wel mankeer is de animo en de gezelligheid van vroeger. Dit is helaas wat verloren gegaan.

 

5
4
31
6
5
2
3
27

Meer afbeeldingen

De vijver van Sandra en Danny: afbeelding 1
De vijver van Sandra en Danny: afbeelding 2
De vijver van Sandra en Danny: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Rudy m

Prachtige vijver heb ik lang geleden eens paar keer mogen komen bewonderen succes met jullie nieuwe aanwinsten
Groetjes Rudy mirgaux


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml