De ronde bowl conferentie

De ronde bowl conferentie

Er werd mij gevraagd om enkele koi te bowlen door iemand uit Frankrijk.

Ik weet niet goed wat er aan de hand is, maar ik krijg momenteel veel interesse van buitenlanders, met name vanuit Duitsland en Frankrijk. Gelukkig spreek ik de talen min of meer, anders zou het een moeilijke zaak zijn.

De Duitsers heb ik al over de brug gekregen, de Fransmannen echter nog niet, maar ik maak er werk van. Op speciaal verzoek moest ik enkele kohaku bowlen en dat heb ik dan ook maar gedaan.

Maandag is het kleinkinderendag, en ze kunnen het dan niet nalaten om even een handje te helpen en hun mening te geven, dat zul je er bij moeten nemen. De meesten kennen jullie misschien al van bij de geboorte, en zo kan je volgen hoe echte tategoi zich ontwikkelen.

Maar eerst het filmpje. De eerste kohaku die je ziet is een kohaku van Taniguchi die ik gekocht heb als tosai verleden jaar. Het was een vrij dure tosai met een vrij zwaar sashi. Ik koop dit dan dikwijls omdat ze en goed zijn, en om te leren wat er daadwerkelijk gebeurd met het sashi.

Qua bouw, ze is ongeveer 57 cm momenteel, is het een zeer stevige kohaku met een bijzonder mooi verdeeld patroon, waar ik persoonlijk veel van hou. Zoals je kan zien is het sashi reeds grotendeels weggetrokken, en ik maak me sterk dat dit nog minder en minder wordt, naarmate de koi ouder wordt. Dit is nog een filmpje toen ik haar aankocht verleden jaar Het was mijn 2de bezoek in het voorjaar, want ik had haar in februari al aangekocht.

De 2de kohaku is ook een Taniguchi kohaku, maar dan uit het goedkopere aanbod. Ik moet zeggen dat ik gisteren toch even moest slikken, want qua body is deze er flink op vooruitgegaan. Het patroon begint zich nu meer en meer te profileren. Door de groei komt de body meer naar boven, en komt het shiroji meer en meer langs de zijkanten naar boven. Een heerlijke kohaku...Hier nog een filmpje bij aankoop.

De 3de kohaku behoort tot één van mijn lievelingen. Deze kocht ik dit jaar in april aan bij Momotaro. Ik kreeg het voorrecht om enkele grote mannelijke sanke uit te kiezen voor een betaalbare prijs, en deze bevond zich daartussen. Ik twijfelde geen 5 seconden, en pikte deze er als eerst uit, en ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van.

Ze staat als man op het certificaat, maar het is 99% zeker dat het een vrouw is. Ik heb het samen met Daisuke gecheckt, en hij wenste me onmiddellijk proficiat. Qua bouw, kleurintentie en de kwaliteit van het shiroji vind ik haar voortreffelijk. Nu kan je discussiëren over het patroon, maar dat is altijd een praatje voor de vaak, want iedereen heeft een ander zicht op koi.

Je kan via de showtechnische kwaliteiten gaan kijken, maar daar heb ik 100% lak aan. Ik kijk via mijn eigen ogen en dat zal ik altijd blijven doen. Ik heb dit onconventionel patroon heel graag. Dit zijn kohaku met een uitstraling en ik hou er ontzettend van.

De laatste kohaku is een kohaku van Dainishi. Ik was ontzettend blij toen ik ze als tosai kon aankopen. Het was best een prijzige koi qua aankoop.

Ik ben echter niet helemaal tevreden over de ontwikkeling van deze tosai. Misschien heb ik niet genoeg geduld, maar ik heb haar in ieder geval stukken goedkoper gemaakt dan de oorspronkelijke normale prijs dat ze zou moeten kosten.

Misschien dat er mensen zijn die er de nodige tijd in willen steken, want prijs/kwaliteit in acht genomen is deze de moeite waard om er misschien wat tijd aan te spenderen. Ik doe dit in ieder geval niet als het niet nodig is.

Meer afbeeldingen

De ronde bowl conferentie: afbeelding 1
De ronde bowl conferentie: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240