De Sakai veiling is voorbij

De Sakai veiling is voorbij

Het resultaat zijn 2 kohaku van Sakai, eentje uit de veiling en eentje uit de Lucky Draw. Ik was er zelf niet bij, want ik ken mijn plaats en ik weet dat ik tussen het grote geweld niet mee kan doen.

De strijd is ongenadig en soms niet te begrijpen. Om je een voorbeeld te geven. 2 partijen waren tegen elkaar op aan het bieden. Max van Max Koifarm en een Chinees. Ze boden elkaar op totdat het bedrag van 10 miljoen bereikt was.

Max dacht dat hij haar gekocht had, maar de Chinees bood na lang aarzelen nog eens 1 miljoen extra. Het kopje van Max ging naar beneden. Dan sprong hij weer recht en hij bood nog één keer ½ miljoen extra.

Hij dacht dat hij de winnende hand had, totdat plotseling Narita recht ging staan met een brede smile en hij 12 miljoen bood. Het verdict was gevallen, Narita klopte op zijn borst en zei met zijn vingertje…het is de mijne.

Tja of je het graag leest of niet, we praten hier over bijna 100 duizend euro, juist of het kachelhout is, maar die wereld bestaat ook.

Voor een tosai van 15 cm werd er tot 1.5 miljoen geboden. Ben deed teken tegen de eigenaar dat hij hem in zijn mond kon stoppen met een ronddraaiende beweging met zijn hand over zijn buik, ten teken dat hij hem makkelijk kon inslikken.

De enige bedenking die ik me dan maak, is dat soms zoveel moeite moet doen om een koi aan de man te brengen….maar het is niet anders, en dan nog te bedenken dat ik veel goede koi voor een schappelijke prijs verkoop !

In ieder geval als ik de woorden van Ben mag gebruiken: Als iemand een bijzonder goede kohaku wil kopen, niet voor nu, maar voor de toekomst dan moet je deze Kohaku KO-V18-1257 snel kopen en nog 1 of 2 jaartjes laten zitten. Dit zijn niet mijn woorden….

Als allerlaatste heeft hij nog een kohaku gekocht uit de Lucky Draw selectie. Een kanjer van een kohaku 1812001 die op zijn 16 maanden toch ook 59 cm is. Een bijzonder goed ogende kohaku.

Wie het systeem van Lucky Draw niet kent, zal ik het even in het kort uitleggen. In een vat worden een aantal koi geplaatst die de veiling gemist hebben en die Sakai via Lucky draw wil verkopen. Je mag een kaartje steken in de bijhorende enveloppe en uit die enveloppe wordt een winnaar getrokken. Bij de 1812001 zaten een aantal kaartjes maar Interkoi was de winnaar. Super de luxe kohaku van Sakai….

Voor de rest heb ik heel mijn boekhouding bijgewerkt, veel cijfertjes neergepent, maar alles is ondertussen weer in orde. Lees goed het voorgaande nieuwsitem, want zaterdag verdwijnt dit.

Morgen heb ik afgesproken met Daisuke om de koi die ik gekocht heb in oktober om deze nog eens te mogen filmen. Ze zien er super uit, maar ik wil het toch nog even in de bowl bekijken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240